To co napiszę to oczywiście moje subiektywne gdybanie. A gdyby tak się okazało, że nowa emisja jest robiona np. pod R. bo aktualny zarząd nie ma już pomysłu na działalność ? To mogłaby by być naprawdę dobra informacja biorąc pod uwagę balast aktualnego zarządu.R. natomiast ma na swoim koncie sukcesy. Światełko w tunelu ? No bo nie widzę innej opcji żeby ktoś przepłacał za akcje niż taka, że będzie szło to niejako do jego "własnej" kieszeni.
każdy kto obserwuje tą spółkę wie jak uwarunkowany jest obecny zarząd - mocny udział w akcjonariacie. jeśli taka emisja była by dla R. to jaki cel ma obecny zarzad? odszedłby i został z akcjami o jakiej wartości?
Ze statutu spółki - zasada generalna § 14.1. Zarząd składa się z jednego do trzech członków, w tym Prezesa Zarządu. Panu Mateuszowi Jujka legitymującemu się numerem PESEL: 85091511370, przysługuje osobiste uprawnienie dopowoływania i odwoływania Prezesa Zarządu. Spółce Przedsiębiorstwo Handlowe „MAKS” Spółkaz ograniczoną odpowiedzialnością przysługuje osobiste uprawnienie do powoływania i odwoływaniaWiceprezesa Zarządu. Pozostałych członków Zarządu powołuje i odwołuje Rada Nadzorcza.
Trzeba więc najpierw zmienić statut, a tam jest dalszy szereg ograniczeń. Nie wydaje mi się, żeby tu był problem. R ma za zadanie wydać te 8 mln a jak widać robi to specyficznie. Może chodzi o jakiegoś innego altruistę lub "inwestora branżowego"
Też myślę, że zmiana statutu to nie problem. Ważniejsze kto kupuje. Chociaż czy to R. czy "inwestor branżowy" to nie sądzę żeby chciał zatrzymać panów na stanowiskach. Chyba, że później będzie Pylon BIS, a wtedy to już zupełnie inna bajka (tutaj kto nie wie o co chodzi sugeruję poczytać historię wszystkich wcieleń Tonsila)