Uzyskali spora sumę z emisji akcji i chcą przeznaczyć na rozwój firmy dlatego uważam ze jest to bardzo prawdo podobne...- Utworzenie lokalny centrów logistyczno -magazynowych 24,6mln- Rozbudowa sieci fili w największych aglomeracji w Polsce - 19mln- Wprowadzenie dodatkowych marek własnych w różnych segmentach rynkowych -10mln- Uruchomieni fili i przedstawicielstw zagranicznych - 10mlnUważam ze przejęcie Foty byłoby z korzyścią dla firmy i generowało by dużo wyższe przychody a tym samym wyższy zysk netto...za 1 półrocze Auto Partner zarobił 17mln pln +kasa z emisji akcji to łącznie jakieś 85mln ...Chca otworzyć placówkę w czechach a Fota ma tam swoje przedstawicielstwo także szanse są dość duże.....
Sam już nie wiem pogrzebałem trochę w necie i znalazłem ciekawy artykuł http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,19658975,mieli-130-mln-dlugow-i-akcje-po-70-groszy-monnari-wyszlo-na.html?disableRedirects=true
Miałem kiedyś ta spółkę i dała mi zarobić kilkaset procent a jak będzie na focie ktoś wie tam także było bardzo nerwowo niemalże do samego końca.
Też miałem monnari, ale niestety dosyć szybko wyszedłem i zarobiłem może ze 150%. Ale tam nigdy kurs nie spadł do takiego poziomu jak na focie, nawet w najgorszym momencie akcje były warte kilkadziesiąt groszy. Po drugie monnari zamknęło wtedy maksymalnie kilka salonów, fota z ponad 100 oddziałów, obecnie nie ma nawet 10. Więc tu już niczego nie ma.
nie wiem nie szukam argumentu za na siłę ale fota z tego co widać ma 8 oddziałów - wydaje mi się że w optymalnych lokalizacjach - http://www.fota.pl/punkty_sprzedazy nie wiem pomarzyć zawsze można ale lokalizacja ok - przy odpowiedniej gotówce i gospodarowaniu nie musi być 100 czy 30 wystarczy około 10 ciu ale zarządzenie / towar/cena/dostawcy -musą być na najwyższym możliwym do osiągnięcia poziomie. , chyba że ktoś to przejmie aby mieć zaplecze na rozszerzenie asortymentu - nie wiem ktoś z nas może mieć racje albo być blisko prawdy - albo kompletnie wszyscy tu zaglądający bujamy w obłokach (albo liczą na jakiś cud ) i kompletnie nie mamy racji zwyczajnie firma upadnie - chodź pod tym kątem akurat mam mieszane uczucia.