• Do Trolla o nicku Spostrzegawczy Autor: ~czarnykon [5.173.254.*]
    Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.

To tak dla przypomnienia.
  • Re: Do Trolla o nicku Spostrzegawczy Autor: ~aytor [193.240.185.*]
    Rowniez zebralem jego posty, rozpowszechnial falszywa informacje o emisji bez prawa poboru nazywajac to "dodrukiem papieru"

Tymczasem emisja odbedzie sie z prawem poboru i jej mozliwosc byla juz w pazdzierniku zapowiadana przez prezesa Chabrosa w wywiadzie i sierpniu podczas debiutu spolki. Jest dostepny oficjalny projekt uchwały i jest tam jasno napisane ze to subskrypcja zamknieta z prawem poboru! Piszac tu falszywe info zasial panike i wystraszyl drobnych akcjonariuszy
    Kazdy akcjonariusz, jezeli zostanie 18 stycznia to przeglosowane, 7 lutego nabedzie prawo poboru akcji serii G po 0,1zl sztuka i bez problemu usredni w dol cene zakupu. Przez niego sporo osob sie wyprzedalo przez co nieswiadomie utracili prawo do tych akcji! To wielka strata - nie beda mogli usrednic cen akcji i wyprzedali sie ze stratą!

Najtansze akcje biztechu rynek wycenil na 0,2zl - nikt nie posiada tanszych a glowni akcjonariusze nie sprzedadza bo zwyczajnie nie moga - podpisali zakaz sprzedazy akcji. Tak dlugo jak nie zostanie przeglosowana emisja i nadane zostana prawa poboru szanse na nizszy kurs sa minimalne.

Jezeli ktos jest tu oszustem to tylko troll spod nicku Spostrzegawczy [62.87.191.*] - na szczęście moderacja powoli usuwa jego posty. Radze uwaznie czytac projekty uchwal i podazac za wlasnym rozumem! Ci, ktorzy sprzedali wpadajac w panike po manipulacji tego trolla maja prawo czuc sie oszukani i wprowadzeni w blad.

Pozdrawiam!
  • Re: Do Trolla o nicku Spostrzegawczy Autor: ~czarnykon [5.173.254.*]
    Już moderator pousuwał niektóre wątki niejakiego Spostrzegawczego,co powprowadzał drobnych akcjonariuszy w błąd pisząc nieprawdę.Dziękuję moderatorze.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.240.185.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.157.*]
  • Re: Do Spółki Biztech o nicku BTK Autor: ~Spostrzegawczy [78.9.30.*]
    Widać po zachowaniu kursu jak to jest odbierane przez rynek. I to nie ja jestem niezrównowazony, tylko działania Zarzadu nieprzemyślane, bądź zamierzone!! To ustali KNF w Warszawie.

Kurs runął już w piątek 22. 12. 2017 roku, kiedy ja wypisywałem same superlatywy o tej spółce. Sam do końca wierzyłem w wasz biznes. Jeszcze wczoraj do godziny 13:00 nic negatywnego nie pisałem a kurs dalej leciał w dół. Gdy się zdenerwowałem, że kolejny raz tracę na New Connect kasę i spostrzegłem, że nie uratuje swych pieniędzy, to zmieniłem zdanie o spółce i się do niej zniechęciłem.
    Tak więc kurs runał sam bez mojego wpływu na niego i proszę mi nic tu nie wmawiać, ze to ja swoimi pesymistycznymi wpisami sterowałem całym rynkiem. Inwestorzy to nie dzieci z piaskownicy, którzy kupują, lub sprzedają, bo ktoś właśnie coś bąknął na forum. Obecnie cały indeks New connect jest baaaardzo słaby codziennie spada i brak jest popytu. wystarczy naprwdę niewiele, by wywołac panikę na rynku.
    A taki Wasz ruch z tymi akcjami serii " G" stał się iskrą zapalną do psadków na biztech, a nie moje komentarze prywatne!!!!!!!

Prosze mnie nie obrażać tym okresleniem: "niezrównoważony". W wolnej Polsce każdy ma prawo do głosu na forum publicznym. A tym bardziej jak kolejny raz na New Connect stracił swoją kasę. Tak być nie może, że to Wam Zarządom spółek wszystko wolno, a my drobni akcjonariusze będziemy tylko tracić i cicho siedzieć.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.9.30.*]
  • Re: NIE ZAKRZYCZYCIE KOMBINATORZY PRAWDY O SZTUCZKACH Autor: ~czarnykon [5.173.254.*]
    Zastanów się człowieku,to nie Biztech wchodzi na tę stronę,tylko ludzie zgłaszają twoje wątki,posty moderatorowi do usunięcia.To co piszesz nie zawsze jest zgodne z regulaminem.Jesteś tyle lat na giełdzie(tak piszesz)a zachowujesz się jak gimbus.Jeśli ci nie wychodzi zrezygnuj z giełdy...Współczuję ci szczerze.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.9.30.*]
  • Re: NIE ZAKRZYCZYCIE KOMBINATORZY PRAWDY O SZTUCZKACH Autor: ~Spostrzegawczy [78.9.30.*]
    PEWNIE I TAK SKASUJĄ TEN WPIS, BO KASUJĄ WPISY wszystkich TYCH CO STRACILI PIENIĄDZE I NERWY NA BIZTECHU.
[x]
BIZTECH 3,78% 0,19 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.