Też się nie spodziewałem. Naprawdę jestem pod wrażeniem wzrostu w ostatnich kilku miesiącach.
Ciekawe jak się zachowa w 4-tym kwartale zysk netto. Rok temu był relatywnie bardzo niski (0,11 mln zł), dlatego nie mam kompletnie pojęcia, czego oczekiwać w tym roku. W 4-tym kwartale są zawsze najwyższe koszty usług obcych, no ale skoro te usługi (płatnościowe i kurierskie) są odsprzedawane z marżą, to teoretycznie nie powinno to negatywnie wpływać na zysk netto. Ale w praktyce to chyba różne przesunięcia czasowe pomiędzy księgowaniem kosztów usług a księgowaniem przychodów z ich odsprzedaży, powodują nieprzewidywalne (dla nas) wahania. Nie wiem, nie znam się na księgowości. Może ktoś to ogarnia i się wypowie? A może pan prezes, który tu czasem zagląda, będzie tak miły i wyjaśni? :)
Fajnie by było, gdyby w raportach kwartalnych przychody były pokazywane z rozbiciem na przychody z usług własnych i przychody z odsprzedaży usług obcych. Wtedy moglibyśmy lepiej oceniać z czego wynikają wzrosty przychodów i jakiego zachowania zysków netto spodziewać się w przyszłości.
Tak czy siak, spółka rośnie rewelacyjnie i tę inwestycję traktuję zdecydowanie jako długoterminową :)
Ok, nie nalegam więc. Zapytałem, bo wcześniej Moneymaker napisał, że ma 40k akcji, poza tym tu na forum nikt nie podpisuje się z imienia i nazwiska, więc i tak pozostajesz anonimowy, ale ok.
Ja nie mam tych akcji dużo licząc procentowo wedle wartości całego portfela, ale hamulcem przed ostrzejszym zaangażowaniem jest bardzo niska płynność. Ale zgodzę się, że wraz ze wzrostem kursu z czasem płynność sama się poprawi, już to przerobiłem na wielu spółkach.
p.s. A gdzie się podział Moneymaker, pozbył się akcji, czy jak...??? Wcześniej pisał co chwila, a potem zamilkł na amen...