• uchwała KDPW Autor: ~qwertus [46.229.144.*]
    http://www.kdpw.pl/pl/Regulacje/Uchwaly/2017/0821-2017.pdf
  • Re: uchwała KDPW Autor: baner11 [95.160.153.*]
    co to znaczy ?????
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~qwertus [79.191.56.*]
    akcje nie będą zdematerializowane i rozliczane przez kdpw. Rejestr akcjonariuszy będzie prowadził CDM PEKAO.
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~pac [89.64.16.*]
    Byłem w CDM PEKAO z pytaniami odnośnie Polnej. Niewiele wiedzą.
    Ponoć wszystkie biura maklerskie mają przesłać dane akcjonariuszy do Polnej i dopiero stamtąd ma je otrzymać CDM.
    Potem oni mają utworzyć rejestr akcjonariuszy Polnej.
    Stan posiadania będzie można uzyskać w formie pisemnej/wydrukowanej za 50 zł.
    Tak mi powiedziano.
    Tyle na razie w sprawie uzyskania jakiegoś dowodu, że jesteśmy akcjonariuszami Polnej.
    A co z nimi zrobimy ? 
    Wciąż oczekujemy na Wasz odzew i propozycje.
    Obecnie nasza nieformalna grupa liczy ponad 20 osób.
    Chcemy dociągnąć na razie do „setki” (100000 akcji).
    Chcemy bowiem być partnerem dla zarządu i Pana Jakubasa.

A na razie objuczonego św. Mikołaja życzę pozostałym posiadaczom akcji Polnej.
  • Re: uchwała KDPW Autor: diver1955 [178.36.62.*]
    Mam 1340 akcji od 2007 roku, chętnie dołączę.
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~polonista [94.254.148.*]
    Dziękujemy za zgłoszenie. Razem reprezentujemy : 97.232 akcje tj. : 6,87% kapitału akcyjnego.

Ale setka już "pękła", gdyż trzy dni temu zgłosił się do mnie kolega ze sporą liczbą akcji i czekamy, aż dokładnie sprawdzi i określi, ile to jest?
    Na pewno dzięki jego zgłoszeniu przekroczymy wyraźnie 100.000 sztuk i osiągniemy ok. 7,5% całego kapitału akcyjnego.

Czekamy na Koleżanki i Kolegów, którzy dołączą do naszej grupy. Tylko działając razem i w jak największej grupie, będziemy realnym partnerem dla zarządu i Z.Jakubasa.

Piszcie proszę do: rmps@onet.pl lub wspolna1@onet.pl
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~gch [46.134.173.*]
    Mam zaledwie 300 akcji ale chętnie dołączę się do grupy
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~B-52 [185.25.123.*]
    A ja chętnie podzielę się wiedzą o prawdziwej kondycji POLNA SA
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~dex [89.79.29.*]
    Dziel się więc ta wiedzą także tutaj.
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~polonista [94.254.144.*]
    Zgłosili się do mnie ostatnio jeszcze dwaj koledzy: 300 akcji + 80 akcji.

Razem reprezentujemy już : 97.612 akcji tj. : 6,89% kapitału akcyjnego.

Czekamy na więcej. Piszcie do: rmps@onet.pl lub wspolna1@onet.pl
    Koleżanko lub Kolego,

doliczyłem Twoje akcje do puli naszej grupy, ale proszę o napisanie zgłoszenia także do mnie na adres rmps@onet.pl ,aby był kontakt mailowy, na który moglibyśmy wysyłać wiadomości o naszych działaniach lub prosić o konsultacje co do wspólnych posunięć.
    Powyższy apel był do diver1955 .
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~polonista [31.130.96.*]
    Koleżanki i Koledzy.

Mam do przekazania dobrą informację. Zgłoszenia posiadaczy akcji Polnej SA , po chwilowym zastoju, znowu się pojawiły.

Zgłoszono w ostatnim czasie 6.301 akcji. Dokonały tego cztery osoby w ilości:: 271, 41, 1500, 4489 sztuk.
    Jeśli te osoby czytają nasze forum, bo dwa zgłoszenia były poprzez Stockwatch, to mogą sprawdzić powyżej, że ich maile do mnie dotarły. Jeszcze dzisiaj wyślę każdemu potwierdzenie uczestnictwa w naszej grupie.

Drugą znakomitą informacją jest to, że nasza grupa wyraźnie przekroczyła 100.000 sztuk posiadanych akcji.

Po weryfikacji dokonanej 11 grudnia przez kolegę pac , reprezentowaliśmy w dniu 11.12.2017 r. 95.611 akcji. Po dodaniu powyższych 6.301 sztuk nasz " zasób " wynosi:

101.912 sztuk tj. 7,20% całego kapitału akcyjnego

Do grupy zgłosiło się dotychczas 29 osób.

Ciągle czekamy na kolegę Andrzeja, który zadeklarował ,ze posiada ponad 10.000 sztuk. Myślę, ze u maklera dowie się, ile jest to dokładnie? Wtedy ujmiemy jego akcje w puli naszej grupy.
    Także kolega diver1955 jest proszony o podanie kontaktu mailowego pisząc do mnie lub do paca, aby był kontakt inny, niż tylko na forum.
    Pomału "wyjaśnia się" u kogo są te akcje. Kilka osób mieszka za granicą i mniej śledzi polski rynek finansowy, wielu podkreśla, że posiada akcje od 2007 r. Jeszcze inni, to już moja interpretacja, trochę zapomnieli, bo mają taką sytuacje, że mogą ze sprzedażą jeszcze poczekać. Wszyscy są zatroskani, co dalej?, zwłaszcza kiedy już nie widzą Polnej na GPW. Większość za minimalną cenę do zastanowienia się nad sprzedażą podaje przedział 25-26 złotych. Część ze zgłaszających się podaje konkretne i ciekawe propozycje dalszego wspólnego działania.

Czekamy na Koleżanki i Kolegów. Zgłaszajcie się do naszej grupy , bo na pewno warto.

polonista: rmps@onet.pl lub pac : wspolna1@onet.pl
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~abc [83.26.232.*]
    fajnie, że się organizujecie, że macie ponad 100 tys akcji ... szkoda, tylko że tak późno ... do zablokowania uchwały o wycofaniu akcji z GPW i dematerializacji akcji potrzeba było na walnym 92.091 akcji ... było zero.

• Re: uchwała KDPW Autor: ~Jacek [94.254.128.*]
    Abc, Lepiej pomówmy o tym co będzie, nie o tym co było bo co było to się nie odstanie
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~rosomak [188.146.166.*]
    Odpowie w końcu ktoś na moje e-maile?

• Re: uchwała KDPW Autor: ~Jacek [94.254.129.*]
    Do mnie nic nie napisałeś
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~polonista [31.130.96.*]
    Do naszej grupy dołączają następne trzy osoby posiadające: 70 , 228 i 3.000 akcji

Razem reprezentujemy już 105.210 sztuk

co stanowi : 7,43 % ogólnej liczby akcji

Do 10% brakuje nam 36.346 sztuk. Wierze, że osiągniemy tę liczbę.

Zachęcam też wszystkich do zamieszczania postów i dyskusji o różnych sprawach związanych z Polną SA; jej sytuacją na rynku, perspektywami rozwoju, wpływie wycofania z GPW na konkurencyjność i rentowność oraz zamiarach głównego akcjonariusza pana Jakubasa, co dalej z tą firmą?
  • Re: uchwała KDPW Autor: ~B-52 [185.25.123.*]
    Chwała na wysokości dla portalu BANKIER .PL
    nie kasujcie POLNEJ SA z forum
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.125.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.