Słabe odbicie KGHM. Spodziewałem się iż dojdzie do 114-114,50 ale rynek widać jest zbyt słaby aby pozwolić sobie na takie wzrosty. Sądzę, że to co dziś widzieliśmy na KGHM oraz WIG20, który ma problem z pokonaniem pierwszego oporu w granicach 2441-43 nie wróży najlepiej na początek przyszłego tygodnia. Najprawdopodobniej czekają nas kolejne sesje spadkowe, a pierwszy poziom wsparcia 2410-413 na kontraktach wskaże nam czy to już koniec wyprzedaży czy też zjedziemy jeszcze przynajmniej 60-70 pkt niżej. Raczej obstawiałbym na 90 % ten czarniejszy scenariusz.
KGHM może natomiast przebić od góry poziom 108-110 i znaleźć silne wsparcie w okolicy 104-105 zł, ale jest ten alternatywny scenariusz, że spadek na początek tygodnia nie przekroczy minimalnego kursu z dnia wczorajszego i będziemy uklepywać twarde dno na tych obecnych poziomach. Tutaj stawiam 50/50 na te dwa scenariusze.
Chyba nie będzie aż tak źle, a zwłaszcza dla KGHM-u. Dziś wyglądało to (mowa o całym WIG20) całkiem dobrze i dość naturalnie. Myślę, że posiadacze krótkich pozycji trochę się nadenerwują przez weekend, ale oczywiście mogę się mylić.
Miedź na koniec tygodnia bardzo ładnie wyszła na plus i zrobiła świece na wybicie w górę , początek tygodnia będzie dla esów bolesny , pytanie czy to tylko pare dni odreagowania czy trwalsza tendencja
Dnia 2017-11-17 o godz. 19:49 ~Ost napisał(a): > Miedź na koniec tygodnia bardzo ładnie wyszła na plus i zrobiła świece na wybicie w górę , początek tygodnia będzie dla esów bolesny , pytanie czy to tylko pare dni odreagowania czy trwalsza tendencja
Ostatnimi dniami miedź i KGHM to dwa odrębne światy. Nie ma żadnej korelacji. Myślę, że jeszcze kilka dni spadków przed nami, tym bardziej że zarówno USA jak i Niemcy na minusach. Przynajmniej przetestujemy dołki z tego tygodnia, ale sądzę że je nieco poprawimy.
Dnia 2017-11-17 o godz. 23:23 krisss1234- napisał(a): > Dnia 2017-11-17 o godz. 19:49 ~Ost napisał(a): > > Miedź na koniec tygodnia bardzo ładnie wyszła na plus i zrobiła świece na wybicie w górę , początek tygodnia będzie dla esów bolesny , pytanie czy to tylko pare dni odreagowania czy trwalsza tendencja > > Ostatnimi dniami miedź i KGHM to dwa odrębne światy. Nie ma żadnej korelacji. > Myślę, że jeszcze kilka dni spadków przed nami, tym bardziej że zarówno USA jak i Niemcy na minusach. > Przynajmniej przetestujemy dołki z tego tygodnia, ale sądzę że je nieco poprawimy.
krisss3434 ty nie umiesz czytać sygnałów. Ostatnimi czasami miedź była bardzo skorelowana z kursem KGHM. Odczyt zakłócił jednak postanowienie grubszych inwestorów o ''ukaraniu'' kghm za wyniki kwartalne, które nie do końca były zgodne z oczekiwaniami rynkowymi. No ale co taki ''analityk'' jak ty może o tym wiedzieć.