Cap pokazuje że umie zainwestować. I to cieszy najbardziej. Odnośnie dzisiejszej wyceny - zarząd testuje nadal absurdalność wyceny swoich akcji:) Jest to o tyle łatwe , że nie ma tu zupełnie popytu. Nie wiem w co ludzie inwestuj lepszego?
Polskie społeczeństwo posiada bardzo małą wiedzę finansową i dlatego setki miliardów zalegają na lokatach podczas gdy możesz kupić akcje na GPW za ułamek wartości księgowej. Nie wiem np. kto sprzedaje teraz CPA za 60% wartości.
zastanawiam sie czy skup akcji wlasnych z umorzeniem nie bylby jednak najlepszym rozwiazaniem teraz...ale nie jak zwykle jako pseudo-dywidende tylko po prostu z rynku... za te same zlotowki z geko ktore rynek wycenia na 60groszy ;)
naprawdę nie wiem co wami kieruje z tym skupem, przecież to jest najbardziej sprawiedliwa forma, każdy dostaje proporcjonalnie do stanu posiadania, kup 2 mln akcji to też będziesz miał więcej z tego skupu
nie mam nic przeciwko skupom akcji, myślę jednak, że tym razem zainwestują tą kasę. Przykład Monetii, Onico i geko , pokazuje, że ładnie im to wychodzi
Tak to już jest, że cena akcji akcji przez dłuższy czas może być niedoszacowana a jak ruszy to wzrasta do poziomów przeszacowania. Dlatego moim zdaniem do końca przyszłego roku kurs Capital może kosztować grubo powyżej 5 PLN. Wystarczy popatrzeć na sprawozdanie za trzy kwartaly 2017. Przychody i zyski względem 2016r wzrosły o około 100%.