Dnia 2017-10-01 o godz. 21:27 ~NowynaGPW napisał(a): > po 10gr. ? Chętnie po tyle obejmę ale czy jak kupię akcje w październiku to będę mógł?
ja myślę, że powinieneś zadzwonić do notariusza który podpisał korektę do uchwały o ne. Ten notariusz jest bardzo dobry i na pewno ci dobrze odpowie, a jak niestety powie źle to na pewno następnego dnia dostaniesz włąściwą korektę.
Dnia 2017-10-02 o godz. 16:44 ~NowynaGPW napisał(a): > Nikt nie wie ?
ty tak na serio? Czerpiesz informacje z forum bankiera? Na tej podstawie podejmujesz decyzje inwestycyjne? No to ci powiem jak jutro kupisz i nie sprzedasz to będziesz miał swoje pp :)
Sory. Akcje trzeba kupić najpóźniej do 6 października włącznie tj.w piątek. Wtedy będą zarejestrowane do 10 października 17' Rejestracja akcji trwa dwa dni robocze. Musimy odliczyć sobotę i niedzielę.
Dzięki za odpowiedź. Też wezmę - spółka w raportach nie pokazuje strat. Każdy rok na+ Więc jest szansa na wybicie - potrafią zarabiać, a to już coś. Rozumiem ze kurs spadl tylko przez kolejne emisje (rozwodnienie) akcji https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/MACRO-GAMES,Y
Dnia 2017-10-02 o godz. 18:03 ~nowynaGPW napisał(a): > Dzięki za odpowiedź. Też wezmę - spółka w raportach nie pokazuje strat. Każdy rok na+ Więc jest szansa na wybicie - potrafią zarabiać, a to już coś. Rozumiem ze kurs spadl tylko przez kolejne emisje (rozwodnienie) akcji https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/MACRO-GAMES,Y
jeżeli ty sądzisz, że kurs spadł tylko i wyłącznie przez kolejne emisje akcji, to zarabiać na NC nie możesz bo to jest niemożliwe. Wieszczę szybką utratę kapitału jak wielu tutaj poległo.
To wyjaśnij dlaczego spadł skoro zyski R/R na + ? Zarabiają czy nie? Zobacz sobie inne spółki z NC jakie mają minusy w raportach po ile milionów. ... i co ? Kurs po 1zl i wyżej. Mam wymieniać?
Dzieci nie wiedzą że po odcieciu pp kurs akcji automatycznie zostanie obnizony o jakies 5 groszy jesli utrzymałby sie na obecnych poziomach. Oni tylko widza cene emisyjna 10 groszy a kurs 18 groszy i mysla kurde 80 % zarobku co za okazja. Tak sie właśnie zarabia na emisjach z pp upychajac akcje tym co o pp pojęmecia nie maja jak to dziala. Nie wspomne ze znajac działania prezesowej i zarzadu to te akcje mogą być notowane za rok a moze i za 3 lata? Kto ich tam wie. Seria D prawie rok nie była dopuszczona do obiegu.
Ale jak kurs spadnie do powiedzmy 14gr. To co za głupi będzie obejmował zeby usrednic 14 i 10gr. ? Nikt ! I jeszcze czekać tatka latka. ...zanim te akcje dopuszczą do obrotu.... NIE może być! Będzie wyżej i to dużo
Na normalnej spółce tak by było zapewne ale tutaj? Kto ma to zrobić? Wy? WKM?
Jak będzie podbitka jakaś, co jest możliwe to maks 21-22 grosze. Zauważ że spółka ostatnio robi co może aby podciągnąć kurs i najpierw była podbitka z 22 na 35 potem z 23 na 28 potem z 22 na 26 i koniec. Dzis mamy kurs 18 a do piątku możliwe jest nawet 15. Widzisz jakąś tendencję?
Ty nic nie rozumiesz. W dniu objecia pp od kursu zamkniecia odejmuje sie cenę nowych akcji i dzieli to przez 2. Wyjdzie ci wartosc pp. Wtedy od kursu zamkniecia odejmujesz wartosc pp i nastepne notowania odbywają sie juz po nowym kursie pomniejszonym o wartosc pp. No kurs w ostatnim dniu przed przeydziałem pp bedzie 20 groszy to pp wyniesie 5 groszy a kurs nastepnego dnia startuje z pułamu 15 groszy i nie ma tu nic do rzeczy ze to niby ktoś tak kurs zdołuje. Po prostu takie sa zasady.
Dnia 2017-10-02 o godz. 20:22 ~Lolek napisał(a): > Ty nic nie rozumiesz. W dniu objecia pp od kursu zamkniecia odejmuje sie cenę nowych akcji i dzieli to przez 2. Wyjdzie ci wartosc pp. Wtedy od kursu zamkniecia odejmujesz wartosc pp i nastepne notowania odbywają sie juz po nowym kursie pomniejszonym o wartosc pp. No kurs w ostatnim dniu przed przeydziałem pp bedzie 20 groszy to pp wyniesie 5 groszy a kurs nastepnego dnia startuje z pułamu 15 groszy i nie ma tu nic do rzeczy ze to niby ktoś tak kurs zdołuje. Po prostu takie sa zasady.
Ciekawe będzie w ostatnim dniu notowań pp....ile zostanie po groszu?
Jak ostatnio robili emisje z pp a cene akcji ustali po 12 groszy. To w ostatnium dniu to po 1 groszu nie szło sprzedać wiekszej ilości pp Sam wtedy wrabałem sie w te pp kupujac dzien wczesniej chyba ze 200000 pp po 1 grisz i liczyłem ze tu jakos pujdzie w ostatnim dniu po 2 grosze. A nie poszlo nawet po grosiku. A nie miałem checi i szmalu tego wykupywać wiec strata 100 % -(
Dnia 2017-10-02 o godz. 21:06 ~Lolek napisał(a): > Jak ostatnio robili emisje z pp a cene akcji ustali po 12 groszy. To w ostatnium dniu to po 1 groszu nie szło sprzedać wiekszej ilości pp Sam wtedy wrabałem sie w te pp kupujac dzien wczesniej chyba ze 200000 pp po 1 grisz i liczyłem ze tu jakos pujdzie w ostatnim dniu po 2 grosze. A nie poszlo nawet po grosiku. A nie miałem checi i szmalu tego wykupywać wiec strata 100 %
to była emisja tylko 5 mln tu "ciut" więcej .... Lolek a w uchwale jest zapis że będą notowane?
Nie ma nic na ten temat . Jednak nie wiem czy jest obowiązek informowania o tym czy idzie to z automatu? Co jak co to sądzę że jeśli chcą upchac jak najwięcej to muszą. Dopuścić pp do obrotu. Ci co mają tu ogromne straty ubrani gdzies powyzej 40 groszy to w wiekszosci mają gdzieś te akcje i pp i niezaleznie po ile byłaby emisja to jej nie kupią. A jak pozwoli sie handlować pp no to jest wieksza szansa że Ci co akcji nie mają kupią pp od tych co nie mają zamiaru wejść w emisje . I ci nabywcy pp w wiekszości w to wejdą.
Dnia 2017-10-02 o godz. 21:33 ~Lolek napisał(a): > Nie ma nic na ten temat . Jednak nie wiem czy jest obowiązek informowania o tym czy idzie to z automatu? Co jak co to sądzę że jeśli chcą upchac jak najwięcej to muszą. Dopuścić pp do obrotu. Ci co mają tu ogromne straty ubrani gdzies powyzej 40 groszy to w wiekszosci mają gdzieś te akcje i pp i niezaleznie po ile byłaby emisja to jej nie kupią. A jak pozwoli sie handlować pp no to jest wieksza szansa że Ci co akcji nie mają kupią pp od tych co nie mają zamiaru wejść w emisje . I ci nabywcy pp w wiekszości w to wejdą.
jest cuś takiego ciekawe dlaczego jest lub "Walne Zgromadzenie postanawia ubiegać o wprowadzenie akcji serii G lub praw do akcji serii G do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A." nie ważne nie moja broszka :)) z tymi pp to w ogóle może być ciekawie....każdy z tego co widzę chyba nawet Ty też, stawia tezę, że WKM obejmie nowe akcje ze swoich pp - od rejestracji na walnym mógł spokojnie dalej sypać ...nie wiadomo ile w sumie ma papieru - ale mam na tyle dużo by już w pierwszym dniu notowań pp zwalić do 2 gr a po grochu odbierać ...o ile będzie zainteresowany...nie pamiętam ale już gdzieś tak było albo u Kulczyka lub Solorza
Przecież te wszystkie komunikaty o sprostowaniu sprostowania itd to nie przypadek. Tak to rozegrają zeby wycis.ąć z ulicy maximum. Im tomu na zadnym rozwoju spółki nie zależy tylko na upychaniu akcji ktore oni tak czy siak i tak mają prawie za darmo. Cene emisji odbija sue zawsze w kosztach działalności. Wiesz MG zleca coś tam jakiejs firemce - przeplaca za to a udziały w tej firemce ma WKM. To działa podobnie jak karuzele vatowskie. Tak sie kreuje zyski i straty na takich wydmuszkach handlujących dziesiątkami lub setkami mln akcji. Oczywiście niektórym uda sie coś tu ugrać ale czy brać pp po 1 grosz( o ile bedą handlowane i wrabać sue w emisje czy brać akcje po odcieciu pp? Nie mam pojecia niestety. Puki co obserwuje i samych akcji napewno nie tknę do momentu odciecia.