przeciez alma szła dziennie po 45 %....wiec mogli to puścic spokojnie na 34 nie rozumiem. wqidze po dogrywce ze jutro górne widły sie ustawiły na 1,61...czyli znowu nie puszcza...
Pamiętam sytuację (nie pamiętam nazwy spółki) wzrost 80 czy 100% na sesji i było możliwe ? było ....dlatego tu mi coś nie pasuje dlatego tytuł wątku jest MANIPULACJA ( panów sterowników giełdowych) czy widłowych jak ich co poniektórzy nazywają
Tylko po co? Po co ? trzeba mieć oczy otwarte i spojrzeć na rynek w skali makro. Ja mam swoją teorię - niektórzy powiedzą, że spiskowa - a jestem już "związany z giełdą sporo lat. Wystarczy powiązać fakty : 1. Które spółki w ostatniej fazie hossy idą najbardziej do góry (z reguły) ? odpowiem tzw. "misie". 2. Kto jest najbardziej napakowany spółkami z WIGu20 i chce teraz poupychać - musi mieć komu (jak leszcze odpłyną na mniejsze spółki będzie kicha bo "nowej" leszczyny za bardzo w biurach maklerskich nie widać). Ordynarne wywalanko skończy się totalnym zjazdem WIGu20 dlatego potrzeba czasu. 3.Czytałem ostatnie rekomendacje Parkietu - rekomendują KGHMy, LPP i inne giganty czyli te co mają OFE - po co ? można sobie dopowiedzieć. 4. Jak jeszcze sobie dośpiewamy o różnych sposobach "zniechęcania" do mniejszych spółek to odpowiedź na pytanie w pierwszym wierszu jest oczywista.
Rozejrzyj się po parkiecie które spółki mają teraz sporawe wzrosty .... gigantów leszczyna nie popchnie do góry, giganty na początku wzrostów windują fundusze i zagranica później już tylko się rozglądają gdzie (komu) to poupychać a na jednej sesji tego nie zrobią, OFE nie wchodzą także na te małe bo one mają za małą płynność co nie oznacza, że nie można na nich zarobić