• ALERT Autor: ~Rafał [79.185.66.*]
    1.zgłoszenie alert to jeszcze nie dwa fixy...
    2.gra się toczy i nikt nie wie pod co na ten moment...
    3.prawdy i konstruktywnej opinii szukać na tym forum, to tylko ze świecą...
    4. najbliższy czas pokaże co dalej - to jest pewne...
    5. powodzenia!
  • Re: ALERT Autor: ~Lalamido [93.125.87.*]
    co do punktu 1. to sie z toba nie zgodze!!!!
  • Re: ALERT Autor: ~Ra [178.43.240.*]
    Dnia 2017-06-30 o godz. 09:19 ~Lalamido napisał(a):
    > co do punktu 1. to sie z toba nie zgodze!!!!

Zgodnie z tym co jest tutaj napisane: http://www.newconnect.pl/index.php?page=segmenty_rynku_newconnect
    to jednak fix będzie.

• Re: ALERT Autor: ~Rafał [79.185.66.*]
    nie napisałem, że fixa nie będzie tylko, że nie już dnia 3 lipca.... poza tym na fixach też się gra - zresztą nie mamy na to większego wpływu... ja zostanę - zobaczę... milionów nie ryzykuję...
    pozdrawiam
    Dnia 2017-06-30 o godz. 09:35 ~Rafał napisał(a):
    > nie napisałem, że fixa nie będzie tylko, że nie już dnia 3 lipca.... poza tym na fixach też się gra - zresztą nie mamy na to większego wpływu... ja zostanę - zobaczę... milionów nie ryzykuję...
    > pozdrawiam

A to nie wiem jak do końca wygląda. W komunikacie GPW jest wpisane, że BIOERG wchodzi na listę alertów z dniem 3 lipca, a definicja jest taka, że spółki z listy alertów są na fix. Chociaż ekspertem nie jestem i być może jest inaczej.

Natomiast sam jestem ciekawe, którą z przesłanek wpisania na listę alertów BIOERG spełnił:

- Jego średni kurs nie był niższy niż 5 gr.,
    - nie ma ujemnej wartości księgowej,
    - nie znalazłem aby 2 razy w ciągu roku nałożono jakiś środek dyscyplinujący
    - nie ogłoszono upadłości
    - nie było negatywnej opinii rewidenta

Wiecie co się stało, że wszedł na listę alertów (być może przeoczyłem gdzieś jakiś środek dyscyplinujący?)
    Ja też nie jestem ekspertem, ale wiesz kiedyś byłem na spółce co dali jej alert i od alertu do wejścia na dwa fixy trochę czasu minęło... na pewno nie dwa dni - może się coś pozmieniało. Z tego co właśnie wypisałeś - dziwi mnie, to zgłoszenie, bo zczegoś musi wynikać... Z drugiej strony tyle zgłoszonych spółek - czyszczenie magazynów...? Nawet jeśli, to na jakiejś podstawie a tu jej nie widać... - dziwne.....

Zobaczymy
  • Re: ALERT Autor: ~walky [165.225.72.*]
    było upomnienie za spoźniony raport i zdaje się nie był to precedens, ...ale to nie koniec świata, bioerg nie pierwszy i nie jedyny spóźniał się z raportem, więc to kompletnie bez znaczenia, i obyśmy tylko takie problemy mieli.
    beta gluken to przyszłość i paliwo dla kursu bioergu które może odpalić rakietę i wynieść wysoko, wysoko! ;)
  • Re: ALERT Autor: ~miki [195.205.221.*]
    ja dalej trzymam i czekam na wzrosty, różnica 2-3 groszy więcej, a kasa konkret
    właśnie gdyby tylko takie mieć powody do fixów to chyba całe NC trzeba by w alert wrzucić... coś jest tu nie tak...
    i gdyby nie ta śpiewka o alertach to można tu nawet się po kisić jakiś czas - dlaczego nie... to paliwo to jest coś co w perspektywie przyszłości może dać fajne zyski.... ale ta śpiewka, a może o to właśnie chodzi....

• Re: ALERT Autor: ~artbeco [89.64.32.*]
    o tym, że spólce grozi alert, zarząd musiał wiedzieć od co najmniej 30 dni, co zatem robi gruby akcjonariusz żeby zbyt dużo nie stracić? Ano szuka frajera i ciekawej historyjki, by jak najlepiej wyjść z szamba.
    tak ale takie rozegranie można wykorzystać w dwie strony... żeby wystraszyć również..., możliwe że drugim powodem jest to iż nie podali do informacji wiedzy o zgłoszeniu do alertów (skoro wiedzieli 30 dni), a może.... jeszcze inaczej gdyby przepatrzeć wszystkie spółki podane do alertów to chociaż 70% z nich próbowałoby postąpić podobnie do bio... - nie wiem nie jestem jasnowidzem, tylko kminię a to NC, więc AT to wiecie gdzie jej miejsce...
    Tylko, ze na liste alertow mozna trafic po dwoch dyscyplinujacych akcjach, a upomnienie bylo jedno :( Innej akcji sie nie dopatrzylem w ostatnich 12 m-cach. To mnie dziwi tylko.
[x]
BIOERG 0,00% 0,14 2023-03-31 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.