Następny przystanek 12,50 a za tydzień lub dwa 12,00. Odbicie na ołowiu, kurs rośnie a oni na pewno zabezpieczyli się na dołku a dodatkowy wsad od kghm kupują już po wyższej cenie i znowu strata. Tu jak ołów spada to fatalne perspektywy, jak rośnie to znowu strata w danym kwartale. Zrobili fajną ambę ze spółki. Wydaje mi się że we wrześniu dojdziemy ponownie do jednocyfrówki. Zaklinanie kursu i majaczenie o wyższych wezwaniach to oszukiwanie siebie. Stalowy dobrze zrobił że część sprzedał. Tu nie ma gwałtowniejszych ruchów w dół tylko dlatego ze popytu nie ma.
Spółka jest notowana poniżej wartości księgowej więc nie ma pośpiechu do sprzedawania, nie doszła jeszcze do ceny z dnia debiutu,a perspektywy dla spółki bardzo się poprawiły, po "fatalnych" zabezpieczeniach.
Fakty że podwyżki w stanach pewnie wkrótce przełożą się na spadki cen surowców, ale myślę że jeszcze parę miesięcy do jesieni można spokojnie w spółce przeczekać. Oczywiście zależy jeszcze kto ile i po ile kupił (ja po 6,95zł).
http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/27945191,zarzad-orla-bialego-rozpoczyna-przeglad-opcji-strategicznych
Czytam i oczom nie wierze.
Spolka wybiera ING bank ( a wczesniej OFE ING nie widzialo perspektyw przed orlem i wywalolo skcje po 7zl) na doradce co do dalszego rozwoju.
Czy to podziekowanie ze wcześniej ING mial dac kredyt na wezwanie NEFu ?
W kazdym razie ING mial zarobic i to wlasnie robią - daja mu zarobic gruby szmal w najłatwiejszy sposób. Doradzanie....
Co na to PZU?
to bardzo dobre info wybrali bank doradzajacy przy transakcji przejecia normalna praktyka przy przejeciach i tak sie to nazywa opcja rozwoju strategicznego zycze cierpliwosci pozdrawiam maxi
Widać, że nie mają pomysłu na firmę po nieudanym bay backu. Dopiero go szukają przy udziale firmy doradczej. Czyli znowu skok na kasę a ostatnio spółka nie śmierdzi groszem. Za to dla akcjonariuszy figa z makiem... chociaż i to byłoby dobre po latach posuchy