Tak patrząc za wyniki za pierwsze trzy kwartały 2016, to cały wynik netto za 2016 raczej nie powinien przekroczyć 2 mln EUR. Nieźle - w ciągu 2 lat zysk netto spadł o mniej więcej 88%... Nie żebym twierdził, że będzie to miało negatywny wpływ na wycenę rynkową, bo te wyniki zostały już dawno zdyskontowane w notowaniach. Ciekawe tylko, jak dalej potoczą się losy "perełki". Patrząc na obroty i zainteresowanie (a raczej jego brak) ze strony funduszy inwestycyjnych, to raczej rokowania nie są pomyślne. Ale rynek czasem się myli, może będzie tak i tu?
2 m Euro to około 9 mln zł to przy wycenie 50 mln zł bardzo dobry wynik. Dodatkowo jeśli wyniki się poprawia a na to wskazuje ich aktywność na targach to mamy 10 PLN a dodatkowo w gotówce mają około 40 mln to oznacza że moglibyśmy teraz wypłacić 4 zł dywidendy
Poprawka Zenon, bo według danych za 3 kwartał 2016 mają gotowki 17 mln Euro. Czyli wychodzi ok. 72 mln zł. Cały czas zwracam na to uwagę. Fundamenty w końcu muszą zostać zauważone, bo wycena jest absurdalnie niska. Jest to najtańsza spółka na GPW i najtańsza jaka kiedykolwiek widzialem
Dnia 2017-04-17 o godz. 21:30 ~Zenon napisał(a): > https://www.pb.pl/chinska-gospodarka-wzrosla-mocniej-od-prognoz-859420 Chiny się rozkrecają a tam rynek dla pieluch jest ogromny podobnie dla indii
Zysk w 2016 mizerny, ale perspektywy raczej niezłe, nawet jeśli firma koncentruje się tylko na rynku rodzimym i krajach rozwijających się. W tej branży, tak jak w każdej innej, panuje ostra konkurencja i zapewne nie dzieje się tak bez powodu. Inna sprawa, czy spółka zechce dzielić się zyskiem z akcjonariuszami mniejszościowymi. Jak dotychczas zrobiła wszystko, żeby pokazać, że nie ma takiego zamiaru, ale kto wie...
Skąd wiesz że mizerny ? Znasz wyniki 4q ? Szeroka ekspozycja na rynek międzynarodowy od początku tego roku i w dalszej jego części sugeruje zwiększony dopływ gotówki. Nowa seria maszyn zapewne już się sprzedaje. Nie wiem czy dokładnie przyjrzałeś się trzem nowym seriom produktów oferowanych przez Peixin ? Oto jedna z nowych potężnych maszyn: http://quanzhoupeixin.m.buy.globalinse.com/pz5126a5b-full-automatic-high-speed-baby-diaper-machine.html Zobacz jaki mają teraz termin dostawy: Payment & Shipping Terms Delivery Time: within 6 working days(depends on your quantity) !!!!!! RE-WE-LA-CJA !!!!! Zabiją tym konkurencje. Trochę handlowałem w życiu maszynami więc wiem co mówię !!!!! I to dotyczy praktycznie wszystkich maszyn oferowanych obecnie z nowych linii produkcyjnych ( nowej fabryki ?) Poteżnie zwiększyli wydajność. Również zatrudnienie - teraz to już prawie 1000 osób ! Jesli ktoś siedzi dłużej na tej spółce tak jak ja to pamięta że jeszcze rok temu czas dostawy to było 2 miesiące - dokładnie tak !!! Na takie szczegóły trzeba zwracać uwage i je wychwytywać i wiem że pare osób to widzi i uzupełnia portfel akcjami. Przyjdzie moment wybicia i pojawi się dwucyfrówka. Jeszcze pare komunikatów w 1 połowie roku się pojawi i będziemy mijać 10 zł. Pozdro !
Dnia 2017-04-18 o godz. 14:49 ~SzuWielki napisał(a): > Czas dostawy: W ciągu 6 dni roboczych (w zależności od ilości). > > Rewelacja !....to mało powiedziane. Dzięki !
Zamiast się podniecać informacjami może byś kupił trochę akcji , bo jak na razie chętnych na kupowanie nie widać. Wszyscy wiedzą co to za gniot.
Mnie historia firmy przy ponad 50 % spadku przychodów z podstawowego rynku w 2016 r. mało obchodzi. Właściwie tylko czy generowali jakiekolwiek zyski .Bardziej czekam na 1 kw.2017 r i informacje o nowej fabryce.
Dnia 2017-04-18 o godz. 19:20 ~fun napisał(a): > Mnie historia firmy przy ponad 50 % spadku przychodów z podstawowego rynku w 2016 r. mało obchodzi. Właściwie tylko czy generowali jakiekolwiek zyski .Bardziej czekam na 1 kw.2017 r i informacje o nowej fabryce.
Zgadzam się z kolegą. Wynik jest dodatni, może mógł być lepszy, ale straty nie ma a nawet pozytywny plusik. Wiemy że ten ubiegły rok był skazany na taki wynik, wszyscy tego oczekiwali. Ja jednak dziś nie o tym.... Ciekawi mnie bardziej to, co się wydarzyło w 1Q 2017. Nie miałem pewności co z tą nową fabryką więc sięgnąłem do prospektu emisyjnego i mamy tam w 2012 roku ciekawe zapisy, proszę spojrzeć i sobie przypomnieć np takie coś: "Głównym Akcjonariuszem Spółki jest pan Qiulin Xie. Spółka jest jedynym udziałowcem Peixin International BVI, spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, zawiązanej zgodnie z przepisami prawa Brytyjskich Wysp Dziewiczych. Peixin International Group Ltd. jest jedynym udziałowcem dwóch spółek zależnych: Fujian Peixin, prowadzącej działalność w zakresie wytwarzania i sprzedaży produktów Grupy, oraz Quanzhou Peixin, nieprowadzącej obecnie żadnej działalności. Fujian Peixin i Quanzhou Peixin to spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, zawiązane zgodnie z przepisami prawa Chińskiej Republiki Ludowej, posiadające status spółek ze 100-procentowym udziałem kapitału zagranicznego." Czyli... Quanzhou Peixin do ubiegłego roku nie prowadziła działalności a wszystkie maszyny szły z Fujian. Od kilku tygodni mamy tymczasem nową linię produktów z fabryki Quanzhou Peixin: http://quanzhoupeixin.m.buy.globalinse.com/aboutus Szczegółowa analiza starego prospektu daje chyba odpowiedź na to co się stało, kolejny cytat: "Do 2016 r. planowane jest otwarcie dwóch nowych fabryk, które mają ponad trzykrotnie podwyższyć zdolności produkcyjne Grupy. Otwarcie tych fabryk postrzegane jest jako ważny krok w kierunku zwiększenia przychodów Grupy i utrzymania pozycji jednego z liderów na krajowym rynku wytwórców maszyn do produkcji artykułów higienicznych codziennego użytku." Trzeba przyznać że przeoczyliśmy chyba ten fakt, że Peixin chciał otworzyć równocześnie dwie fabryki a nie jedną dodatkową ! Wszyscy skupiliśmy się na fabryce w nowej strefie ekonomicznej, gdzie prace utkwiły na etapie uzbrajania terenu (tak sądzę, ale mogę się mylić, może jest na ukończeniu) a tymczasem Peixin uruchomił drugą z obiecanych fabryk !!! I to wyjaśnia wszystko Oczekuję zatem z ciekawością na kolejny raport, może i ten za 10 dni już coś więcej powie, a jeśli nie, to zapewne za miesiąc raport za 1Q 2017 wyjaśni sprawę Pozdrawiam, jest bardzo dobrze, spółka świetnie się rozwija !
Dnia 2017-04-19 o godz. 08:00 ~jan napisał(a): Otwarcie tych fabryk postrzegane jest jako ważny krok w kierunku zwiększenia przychodów Grupy i utrzymania pozycji jednego z liderów na krajowym rynku wytwórców maszyn do produkcji artykułów higienicznych codziennego użytku." > Trzeba przyznać że przeoczyliśmy chyba ten fakt, że Peixin chciał otworzyć równocześnie dwie fabryki a nie jedną dodatkową ! Wszyscy skupiliśmy się na fabryce w nowej strefie ekonomicznej, gdzie prace utkwiły na etapie uzbrajania terenu (tak sądzę, ale mogę się mylić, może jest na ukończeniu) a tymczasem Peixin uruchomił drugą z obiecanych fabryk !!! I to wyjaśnia wszystko > Oczekuję zatem z ciekawością na kolejny raport, może i ten za 10 dni już coś więcej powie, a jeśli nie, to zapewne za miesiąc raport za 1Q 2017 wyjaśni sprawę > Pozdrawiam, jest bardzo dobrze, spółka świetnie się rozwija !
Nie do końca jest to jasne. To po pierwsze. Po drugie, to spółka powinna o tym informować, a nie Ty. Wynik tragiczny, ale perspektywy dobre. Zobaczymy, co na to rynek. Nie zdziwiłbym się, gdyby zareagował pozytywnie, bo tak często bywa na giełdzie (ekstrapolowana jest przyszłość, a nie "wyceniana" przeszłość). Gdyby Peixin był transparentny i znacznie bardziej wiarygodny co do przyszłej polityki dywidendowej, to powiedziałbym, że czekają nas spore wzrosty, ale w przypadku tej spółki trudno o jakieś sensowne prognozy.
Jan, dobra robota, jeśli to prawda co piszesz, to jest grubo. Tyle lat tu siedzą niektórzy i przegapili proste zapisy w prospekcie. Może gdybym tu siedział tyle co niektórzy z was to bym to wiedział od początku. No nie da sie ukryć że Peixin zamierzał otworzyć dwie dodatkowe fabryki a nie jedną i zwiększyć trzykrotnie przychody i zyski a nie dwukrotnie. Teraz klocki zaczynają się układać. Chyba już wiem po co Kaida odszedł z Zarządu i czym się zajął. On jest cholernie dobrym handlowcem. Pewnie i te wyniki za zeszły rok są obciążone kosztami doposażenia nowej fabryki. Podejrzewam że teraz moce produkcyjne są co najmniej podwojone. Na mnie też robi wrażenie to, jak czas realizacji zamówień jest teraz szybki. Czuję że w tym roku napływ gotówki będzie większy nawet niż dwukrotnie. Dobry czas na zakupy akcji. Chciałem dziś coś dobrać na fixach ale znikały akcje jak malinki w promocji w markecie. Przyznać sie kto to tak siorbie ? Coś się szykuje ;) P.S. ~thx-88 też masz rację, takich rzeczy powinniśmy się dowiadywać z komunikatow a nie sami dochodzić. Ale cóż, zapłacą niedługo sowitą dywidendę to im odpuszczę krytki
Do wczoraj nie wierzyłem zbyt mocno w tą nową fabryke, ale sam znalazłem mały szczegół potwierdzający wasze teorie. Daty założenia spółek są inne Quanzhou -1983, Fujian - 1985, to szczegół, ale pokazuje że to jednak nie chodzi o tą samą fabrykę. Poprostu uruchomili produkcję w uśpionej wcześniej spółce zależnej.
A gdzie są wasze zlecenia kupna w arkuszu ? Wzrosty mogą tutaj wywołać jedynie drobni ciułacze a ci boją się kupować nawet po 3,5 zł skąd zatem wezmą się wzrosty kursu PEIXIN ? Przypominam wszystkim posiadaczom akcji, że za kilka miesięcy z dużym prawdopodobieństwem rozpocznie się cykliczna bessa na giełdach światowych i wiadomo co to oznacza. Skoro w czasie hossy trwającej przez kilka ostatnich lat kurs spadł z 20 zł na 1 zł to o jakim rajdzie wy tutaj fantazjujecie ?
Dnia 2017-04-20 o godz. 09:26 ~XXL napisał(a): > A gdzie są wasze zlecenia kupna w arkuszu ? > Wzrosty mogą tutaj wywołać jedynie drobni ciułacze a ci boją się kupować nawet po 3,5 zł skąd zatem wezmą się wzrosty kursu PEIXIN ? > Przypominam wszystkim posiadaczom akcji, że za kilka miesięcy z dużym prawdopodobieństwem rozpocznie się cykliczna bessa na giełdach światowych i wiadomo co to oznacza. Skoro w czasie hossy trwającej przez kilka ostatnich lat kurs spadł z 20 zł na 1 zł to o jakim rajdzie wy tutaj fantazjujecie ?
rajd między 2-4 i dalej kicha.Sam kupiłem tego gniota po 1.78 i mogę wywalić bo mam ponad 100% bicia ale widzę ,że jakieś nikłe szanse na wybicie są.
Kolego Berno: rozumiem, że jesteś amatorem kiszonej kapusty bo to się tutaj szykuje przez najbliższe miesiące i kwartały. Rynek nie kupił rewelacji o nowych liniach produkcyjnych a tym bardziej nie kupił mrzonek o dywidendzie. Brak jakiegokolwiek sensownego popytu.
XXL jest tak naiwny, że liczy iż po kilku postach na bankierze o możliwości hipotetycznego otwarcia nowej fabryki, a wszystko to oparte na naszych poszlakach jakieś fundy czy ktokolwiek z większą kasą rzuci się na akcje Pexa !!! Szok, myślałem że on ma lepiej w głowie poukładane hehehehe
Dnia 2017-04-19 o godz. 20:51 ~dobreinfo napisał(a): > Jan, dobra robota, jeśli to prawda co piszesz, to jest grubo. Tyle lat tu siedzą niektórzy i przegapili proste zapisy w prospekcie. Może gdybym tu siedział tyle co niektórzy z was to bym to wiedział od początku. No nie da sie ukryć że Peixin zamierzał otworzyć dwie dodatkowe fabryki a nie jedną i zwiększyć trzykrotnie przychody i zyski a nie dwukrotnie. Teraz klocki zaczynają się układać. Chyba już wiem po co Kaida odszedł z Zarządu i czym się zajął. On jest cholernie dobrym handlowcem. Pewnie i te wyniki za zeszły rok są obciążone kosztami doposażenia nowej fabryki. Podejrzewam że teraz moce produkcyjne są co najmniej podwojone. Na mnie też robi wrażenie to, jak czas realizacji zamówień jest teraz szybki. Czuję że w tym roku napływ gotówki będzie większy nawet niż dwukrotnie. Dobry czas na zakupy akcji. Chciałem dziś coś dobrać na fixach ale znikały akcje jak malinki w promocji w markecie. Przyznać sie kto to tak siorbie ? Coś się szykuje ;) > P.S. ~thx-88 też masz rację, takich rzeczy powinniśmy się dowiadywać z komunikatow a nie sami dochodzić. Ale cóż, zapłacą niedługo sowitą dywidendę to im odpuszczę krytki
"On jest cholernie dobrym handlowcem" a ty cholernie kiepskim naganiaczem. Po co mają zwiększać moce produkcyjne jak nie mogą sprzedać tego co już mają
Dnia 2017-04-20 o godz. 11:11 ~Berno napisał(a): > XXL jest tak naiwny, że liczy iż po kilku postach na bankierze o możliwości hipotetycznego otwarcia nowej fabryki, a wszystko to oparte na naszych poszlakach jakieś fundy czy ktokolwiek z większą kasą rzuci się na akcje Pexa !!! Szok, myślałem że on ma lepiej w głowie poukładane hehehehe
Słuszna uwaga,Wszystko to poszlaki. Ja ze swojej strony dziękuje tym którzy co chwila wrzucają takie poszlaki, jak choćby te o datach powstania spółek, które publikuje właśnie Peixin przy ofertach, co pokazuje że być może się nie mylimy i jednak to właśnie ta druga zależna spółka otworzyła nowe linie produkcyjne. To co ja bym na tę chwilę dorzucił to chyba jeszcze rynki zbytu. Stara fabryka koncentruje sprzedaż na teren kraju i Azji, natomiast Qanzhou, kieruje wyraźnie ofertę na Afrykę. Z tego co wiem o firmach motoryzacyjnych to linie produkcyjne na dane kierunki świata znacznie się róznią ze względu choćby na wymagania klimatyczne dla różnych regionów. Silniki, napędy, elektronika, to wszystko musi mieć inne warunki pracy i chłodzenia i pewnie wiele innych czynników na to wpływa. I tu jest odpowiedź na kolejne pytanie które zadajecie - po co kolejne linie produkcyjne skoro stara fabryka nie ma dużych obrotów. Ano właśnie po to, żeby szybciej się dopasowywać z produktem. Zapewniam was że nawet trzecia fabryka będzie miała co robić i dla kogo. Poza tym produkty się różnią, większy asortyment, niższe czasy dostaw, to wszystko pracuje in plus ! Jestem głęboko przekonany że fakt utworzenia drugiej fabryki, oczywiście potrzeba na to komunikatów i informacji ze spółki, znacząco wpłynie na wyniki i na kurs. Napewno przybliży nas do wypłaty dywidendy a wtedy wiadomo co się stanie. Kurs będzie się piął pionowo w góre.
Na Bumechu chłopaki w dwa dni wyczaiły że china coal nie ma w akcjonariacie a pismo to fake, właśnie na podstawie takich poszlak, KNF potrzebowało na to prawie miesiąc. Więc nie mówci mi że inteligentni ludzie z tego forum nie mogą czegoś odkryć wcześniej, oczywiście zalecam cierpliwość i nienapalanie się, ale do czasu zanim kupią nas fundy daleka droga nawet jeśli mamy rację. Fundy i leszczy którzy się obudzą na górce będziemy skarmiać za 2-3 lata po 100, tyle w temacie, nara...
Marzycielu Berno: nie ma żadnego popytu sporo poniżej 4 zł a ty wypisujesz pobożne życzenia o kursie 100 zł ? Kto niby rozkręci tutaj takie wzrosty skoro w ciągu ostatnich lat kurs zjechał z 20 zł na 1 zł ? Czy ten wielki rajd będzie miał miejsce w zbliżającej się nieuchronnie bessie, pomimo że w czasie hossy trwały spadki ?
Nie takie rzeczy giełda widziała. Otwarcie nowych fabryk, otwarcie się na nowe rynki, osłabienie pozycji innych spółek i napływ nowych akcjonariuszy - bessa może jeszcze pomóc. Czego chcieć więcej.
Grubasie XXL, jak to ? Rano pisałeś, że nikt nie kupuje po 3,50 a po południu piszesz już o 4 zł ? Co to znaczy ? Jaki jest teraz kurs ? Przypomnij mi z łaski swojej, bo nie mam notowań wykupionych ?
Dnia 2017-04-20 o godz. 18:05 ~Berno napisał(a): > Grubasie XXL, jak to ? Rano pisałeś, że nikt nie kupuje po 3,50 a po południu piszesz już o 4 zł ? Co to znaczy ? Jaki jest teraz kurs ? Przypomnij mi z łaski swojej, bo nie mam notowań wykupionych ?
Jakby co to kurs jest 3,88 i olbrzymi obrót 9 akcji czyli niecałe 35 zł
Dnia 2017-04-20 o godz. 12:38 ~SzuWielki napisał(a):
> A Peixin mój widzę ogromny. Czas jest moim sojusznikiem. > Chińskiego spokoju życzę.
Dziś powiem krótko, nie mylisz się. Peixin w tym roku stał się ogromny a czas ujawnienia tego nie jest długi. Kto czytał moje posty wie o czym piszę. Pewne informacje potwierdziłem dzisiaj. Czekajcie na informacje ze spółki, kopara niedługo opadnie malkontentom.
Dnia 2017-04-21 o godz. 14:42 ~jan napisał(a): > Dnia 2017-04-20 o godz. 12:38 ~SzuWielki napisał(a): > > > A Peixin mój widzę ogromny. Czas jest moim sojusznikiem. > > Chińskiego spokoju życzę. > > Dziś powiem krótko, nie mylisz się. Peixin w tym roku stał się ogromny a czas ujawnienia tego nie jest długi. Kto czytał moje posty wie o czym piszę. Pewne informacje potwierdziłem dzisiaj. Czekajcie na informacje ze spółki, kopara niedługo opadnie malkontentom.
Mi już opadła jak zobaczyłem dzisiejszy obrót. Chyba spekulanci zainteresowali się tematem
Dnia 2017-04-21 o godz. 14:42 ~jan napisał(a): > Dnia 2017-04-20 o godz. 12:38 ~SzuWielki napisał(a): > > > A Peixin mój widzę ogromny. Czas jest moim sojusznikiem. > > Chińskiego spokoju życzę. > > Dziś powiem krótko, nie mylisz się. Peixin w tym roku stał się ogromny a czas ujawnienia tego nie jest długi. Kto czytał moje posty wie o czym piszę. Pewne informacje potwierdziłem dzisiaj. Czekajcie na informacje ze spółki, kopara niedługo opadnie malkontentom.
Napisz proszę coś więcej, może kupie kolejne pakiety, na razie mnie ta teoria nie przekonuje, przynajmniej nie do końca tak jak i chyba innych, choć chciałbym aby to była prawda, bo dlaczego nie ma komunikatów ze spółki ani żadnego potwierdzenia nigdzie. Jeśli to prawda z tą nową fabryką, to znaczy że dotrzymali słowa, są wiarygodni, powinni się w tym roku pojawić grubsi inwestorzy reszta akcji zniknie z rynku a kurs poszybuje w kosmos.
Dnia 2017-04-22 o godz. 01:46 ~re napisał(a): > Dnia 2017-04-21 o godz. 14:42 ~jan napisał(a): > > Dnia 2017-04-20 o godz. 12:38 ~SzuWielki napisał(a): > > > > > A Peixin mój widzę ogromny. Czas jest moim sojusznikiem. > > > Chińskiego spokoju życzę. > > > > Dziś powiem krótko, nie mylisz się. Peixin w tym roku stał się ogromny a czas ujawnienia tego nie jest długi. Kto czytał moje posty wie o czym piszę. Pewne informacje potwierdziłem dzisiaj. Czekajcie na informacje ze spółki, kopara niedługo opadnie malkontentom. > > Napisz proszę coś więcej, może kupie kolejne pakiety, na razie mnie ta teoria nie przekonuje, przynajmniej nie do końca tak jak i chyba innych, choć chciałbym aby to była prawda, bo dlaczego nie ma komunikatów ze spółki ani żadnego potwierdzenia nigdzie. Jeśli to prawda z tą nową fabryką, to znaczy że dotrzymali słowa, są wiarygodni, powinni się w tym roku pojawić grubsi inwestorzy reszta akcji zniknie z rynku a kurs poszybuje w kosmos.
To pewnie ty kupiłeś wczoraj ten kolejny pakiet 9 akcji , a ci grubsi inwestorzy co się pojawią to pewnie tacy co kupią 30 akcji hahaha
Dnia 2017-04-22 o godz. 13:28 ~SzuWielki napisał(a): > Wszyscy wiemy że brałeś powyżej 20 zł.... doczekasz się. Po co ten jad. > A w weekend obejrzyj sobie co ten gniot proponuje. > Bez odbioru. > > https://peixin.en.alibaba.com/productgrouplist-50398546/Baby_Diaper_Machine_Series.html?spm=a2700.8304367.0.0.cZKwZJ >
> To pewnie ty kupiłeś wczoraj ten kolejny pakiet 9 akcji , a ci grubsi inwestorzy co się pojawią to pewnie tacy co kupią 30 akcji hahaha
Oj biedna sierotko, próbujesz coś zgadnąć, jakieś odpowiedzi wymusić, ale ci to nie wychodzi. Od dłuższego czasu cie obserwuje i trudno ukryć że słabo to robisz. Na wielu spółkach są prawdziwi naganiacze na spadki którzy potrafią naprawde dobrze manipulować faktami i coś tam dzięki temu uzyskują. Twoje naganianie jest słabiutkie, takie wioskowe, prymitywne i bez polotu. Uzyskujesz tylko przeciwny efekt, coraz bardziej prowokujesz do kupna. Nie czujesz że robisz to źle ? Naprawde ? Widzisz przecież że nic z tego nie masz konkretnego i ja też nic z tego nie mam a myśle że przydała by się dobra podaż teraz.... właśnie teraz ;)
> Napisz proszę coś więcej, .......Jeśli to prawda z tą nową fabryką, to znaczy że dotrzymali słowa, są wiarygodni, powinni się w tym roku pojawić grubsi inwestorzy reszta akcji zniknie z rynku a kurs poszybuje w kosmos.
Prawda. Świeży to jest temat a my jesteśmy amatorami, nie palmy go, dajmy spółce czas na ogłoszenie oficjalne. Pisaniem tutaj kursu nie zmienimy, nasz wpływ jest zerowy.