Do piątku 1,6-1,7 czyli przy 1,6 emisyjnej. W okolicach 2 pln pojawi się spora podaż dlatego trwałe przebicie 2 pln mało realne. Ewentualnie środa podbitka ponad 2 pln, potem zapora podażowa i spadek poniżej 2 pln do piątku. Do końca marca boczniak 1,6 - 2,1.
zwiększone obroty ostatnich tygodni to nie przypadek wszystko już ugadane wg mnie na nowe akcje załapią się i wierzyciele i nowy inwestor instytucjonalny. Wszystko tak naprawdę zależy od tego instytucjonalnego. Jeśli to poważny gracz i biznesmen to długi (obligacje) zostaną zamienione na akcje, bo jeśli to jakiś szemrany inwestor to obligatariuszom nie opłaca się zamieniać ich na akcje (brak perspektyw) Chyba nie bez powodu ruch zaczął się od ogłoszenia poprzedniego NWZA, na którym powołano faceta z 3DGence, czyli spółki w której większościowym jest Sołowow. Gdyby założyć, że instytucjonalnym jest ktoś pokroju Sołowowa to pewnym jest zamiana obligacji na akcje... Co do przyszłości kursu to myślę, że jak insiderzy i mający informacje o tym kto będzie instytucjonalnym będą kupować dalej akcje... Jeśli założyć, że to rzeczywiście Sołowow to pewnie nie będziemy atakować historycznych szczytów, ale może gdzieś w pobliże kurs dojdzie...
nos ma rację - dodam jeszcze że nie będzie raczej PP, emisja do inwestora (Sołowowa?) + wierzycieli. Najważniejsza wymiana elektoratu w kanale 1,9-2,1 - muszą odebrać longtermy. Jeśli w tym przedziale będzie aktywny popyt oznacza że nie będzie PP a poza tym insaid wie że w okolice 4 pln do końca roku dojedziemy. Jeśli będzie stało na 1,6 znaczy szału nikt nie planuje.
Nie musi wzrosnąć ale wzrośnie :) Emisja całkowicie zmienia pozycję spółki. W nadchodzącym czasie sporo informacji : Aplikacje i gry dla klienta masowego, emisja, kontrakty, inwestorzy , plany i wywiady. To wszystko do wakacji zrobi taki szum informacyjny , że sciagnie bardzo dużo inwestorów indywidualnych , którzy po prostu postanowią zagrać / zainwestowac w spolke, która może, choć nie musi, dac stopę zwrotu na poziomie 400-1000%w dość krótkim czasie. Naprawdę niewiele takich spółek pozostało na giełdzie. 100 takich osób z kapitałem 50tys.kazdy i mamy na dobry początek 4zł
jutro pęka 2 zł i to bez mrugnięcia okiem, tak na sniadanie w czwartek i piątek spore whania 1,80 - 2, 20 poniedzialek moze byc chwilowa niepewność i powrót do 1,60 od przyszlego wtorku ponowne wsciekłe zakupy z meta w piątek w przedziale 3,50 - 4,00
A historyczne szczyty pękną jak banieczka, tyle ze bedzie to nie wczesniej niz pod koniec roku. 2018-ty powitamy powyzej 10 zł
Uprzedzam ze powyzszy scenariusz moze lecz nie musi sie ziscic Ale ja poczekam sobie ze sprzedazą 2 lata
Ciekawe scenariusze, chociaż dzisiejszy wzrost to około 100 tys. akcji, czyli około 130 tys zł. (średnio od 0,95 do 1,53 za akcję), więc równie dobrze można założyć, że ktoś zakupił spekulacyjnie, żeby odsprzedać w okolicach 2zł :)
naprawdę? wg mnie to wszystko było zaaranżowane... uważam, że jest popyt "grubego" tylko nie brał z prawej a małymi porcjami podstawiał po lewej.. niżej bo coraz taniej chcieli sprzedawać dzisiejszy spadek poniżej 1zł miał wg mnie uruchomienie "stoplosów" co się na tyle udało, że do 1,53 było jak piszecie 100 tyś akcji... gdyby brał z prawej to by w życiu tyle ie uzbierał, a zbierał nie po to żeby stracić, więc wg mnie pojedziemy do końca tygodnia powyżej 2 zł i już poniżej nie spadniemy - będzie takie podstawianie koszyczka jak przy 1,01 (jeśli ktoś obserwował to wie o czym pisze)
admassive na wieść o emisji po 50 groszy wzrósł do 4,5. Jeśli tu ma być analogicznie, to na 15zl się zatrzyma :)) a jeśli dla strategicznego a nie finansowego to mamy 30zl. To oczywiście żart, ale 90% szans by dojść do 5zł już sobie daliśmy :))) Reszta to detale. Najważniejsze że spółka emituje, wiec jest zainteresowanie czy u wierzycieli czy inwestorów- wszystko jedno. no i cena 1,60 minimum to też miło :)))
Moze naraze sie na uszczypliwosci, ale kiedy bedzie 5 zł za akcje to nawet przez mysl mi nie przyjdzie zeby sie schylic Wole spokojnie i bez zbednych emocji poczekac do 2018 a byc moze do 2019 i wtedy wyciągnę SWOJE
Po pięknej korekcie akcje powędrowały w mocne ręce, a w szczególności do osób powiązanych z nowym inwestorem. FF coraz mniejszy. Na mój amatorski nos będzie lecieć, choć powolny wzrost też mnie zadowoli. Do tej pory było dużo spekulacji a wczoraj dostaliśmy w prezencie info fundamentalne a to zmienia całkowicie sytuację spółki! Prawda trolle? Odbierali papier zawodowo trzeba przyznać..Budzić widłowego ;)