z poprzedniej emisji. Czy aby oni się nie za bardzo zagalopowali bo coś to chyba za szybko to idzie. W dodatku na koncie widnieją co prawda akcję z poprzedniej emisji ale nie da się nimi jeszcze obracać( czy tylko ja nie mogę nimi obracać) .Czy w myśl oferty emisji akcji serii G te walory też biorą udział, bo jest podwyższenie z 2.952.000 do 8.856.000 więc wychodzi na to że tak. Przecież to jest jakiś rozbój ,że nawet nie można sprzedać akcji uprawniających do otrzymania PP. Coś mi się wydaje ,że chodzi im o to żeby ich znowu KNF poturbowała.
Drugi raz napewno w to nie wejdę. Śmieć siedzi na groszówkach. Obecna cena nawet nie jest po tyle ile przed odcięciem! Nowa emisja wciąż nie notowana. $ zamrożona z 4 m-ce!!! Musieliby napompować teraz z 300% aby kolejnych naiwnych zachęcić!
Pytanie tylko czy emisja "F" bierze też udział w emisji "G" bo jak tak to mają ciepło bo to jest wyciąganie kasy bez możliwości reakcji na zdarzenie przez inwestora a tu się kłania KNF . Zobaczymy jak to rozegrają bo wygląda to na wałek nie do zrealizowania. Tak źle i tak nie dobrze. Co za system.
Moim zdaniem nowę emisję będą mogli kupić nawet Ci którzy nie mogą sprzdać poprzedniej ... ale będą posiadać od niej prawa poboru do zakupu kolejnych 2 akcji za 1 starą po 10gr Więc Ci którzy kupili w poprzedniej emisji 15 akcji za 1 będą teraz mogli kupić kolejne 30 akcji za 1 starą z października 2016 ...
trzeba przyznać ze dobrze to wymyślili kto ma akcje poprzedniej emisji zmuszony jest do objęcia nowej bo nie ma możliwości sprzedania akcji gratulacje za super pomysł
Tylko czy to zgodne z prawem . Akcje które posiadamy z poprzednich PP nie są jeszcze dopuszczone do obrotu więc jako akcjonariusz nie mogę wybrać czy je trzymać czy sprzedać przed dniem ustalenia PP. Taka sytuacja jest wg. mnie nie do przyjęcia bo jest to działanie na naszą szkodę i jakoby przymuszenie nas do wykupu. Ma ktoś na tym forum odpowiednia wiedzę ewentualnie kogoś kogo można się podpytać czy to jest działanie zgodne z prawem. Bo jeżeli nie skorzystamy i na tym nie stracimy to ok. ale jeżeli stracimy to już jest działanie na szkodę akcjonariuszy bo nie dano nam wyboru bo albo kupujesz albo tracisz.
Tak jak pisałem udało się zwrócić uwagę na niezgodny z prawem proceder i teraz zobaczymy co zdziała KNF. Wprowadzili by serię F do obrotu na giełdzie i byłoby po sprawie ,bo mogli by pracować nad serią G ,a tak zwrócili na siebie uwagę i teraz nie wiadomo jak będzie.