co wiemy: 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E
Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy. WARIANT I Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć. Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże. W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł. WARIANT II Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje. Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki WARIANT III Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny. Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę...
Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie. W mojej ocenie zaistnieje Wariant II...
W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno. Tak to widzę.
Kluczowe słowa to "nie wiekszą niż", więc w takiej sytuacji wielu wariantów jest możliwych i panika spekuły całkiem możliwa, że jest przesadzona.
I tak jak już wcześniej napisałem, należy pamiętać o kwestii finalizacji umowy na 1.5mln złotych, gdzie pieniądze te nie znalazły się w sprawozdaniu finansowym w za zeszły kwartał, a wzmianka o finalizacji poszła pod koniec stycznia. A one przecież nagle nie wyparowały. Po najnowszym sprawozdaniu daje to jasny sygnał, że środki te pozyskano w styczniu, być może specjalnie by ująć je już w nowym okresie podatkowym, tym bardziej po roszadach w związku z wyjściem Kapelińskich oraz wejściem funduszu na ich miejsce, czyli po oczyszczeniu klimatu.
Wobec tego nawet pomijając prognozy dot. nowych kontraktów w pierwszym półroczu 2017, w kwietniu należy spodziewać się bardzo dobrego raportu kwartalnego za styczeń-marzeń już dzięki ujęciu ww. umowy.
Grunt wytrzymać do minimum połowy kwietnia i będzie dobrze.
Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a): > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :) > > co wiemy: > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E > > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy. > WARIANT I > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć. > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże. > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł. > WARIANT II > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje. > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki > WARIANT III > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny. > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę... > > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie. > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II... > > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno. > Tak to widzę.
Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski. To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł. Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze. Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda.
> Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski. > To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł. > Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze. > Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda.
Dnia 2017-02-21 o godz. 22:20 ~WłodekzGdyni napisał(a): > Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a): > > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :) > > > > co wiemy: > > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z > > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E > > > > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy. > > WARIANT I > > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć. > > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć > > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże. > > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł. > > WARIANT II > > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje. > > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki > > WARIANT III > > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny. > > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę... > > > > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie. > > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II... > > > > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno. > > Tak to widzę. > > Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski. > To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł. > Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze. > Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda. >Zgadzam się z przedmówcą ta emisja powinna być skierowana do danego podmiotu którego chce przejąć żeby się rozwijać a nie na wypłatę dla zarządu nic nie robić i ogłosić bankructwo było dobrze rosła cena a z nią kapitalizacja rozsądna spółka bierze kredyt i inwestuje lub z funduszu inwestycyjny to tyle w temacie
Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a): > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :) > > co wiemy: > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E > > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy. > WARIANT I > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć. > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże. > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł. > WARIANT II > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje. > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki > WARIANT III > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny. > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę... > > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie. > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II... > > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno. > Tak to widzę. >
TU ULICA ZOSTAŁA . SPÓŁKA ODCHODZI W ZAPOMNIENIE A TAK BYŁO DOBRZE KAŻDY BYŁ ZADWOLONY DO PUKI TROLLE NIE WESZŁY DO NAGANIANIA I ZARZĄD UWIERZYŁ ŻE CIEMNY LUD TO KUPI I AKCJE SIĘ SPRZEDADZĄ NA PNIU ALE TO JESZCZE SIĘ OKAŻE