• EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~jes [79.185.72.*]
    Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :)

co wiemy:
    1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z
    2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt  tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E

Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy.
    WARIANT I
    Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć.
    Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć
    wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże.
    W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł.
    WARIANT II
    Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje.
    Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki
    WARIANT III
    Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny.
    Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę...

Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie.
    W mojej ocenie zaistnieje Wariant II...

W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno.
    Tak to widzę.

• Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~Hmm [89.228.8.*]
    Kluczowe słowa to "nie wiekszą niż", więc w takiej sytuacji wielu wariantów jest możliwych i panika spekuły całkiem możliwa, że jest przesadzona.

I tak jak już wcześniej napisałem, należy pamiętać o kwestii finalizacji umowy na 1.5mln złotych, gdzie pieniądze te nie znalazły się w sprawozdaniu finansowym w za zeszły kwartał, a wzmianka o finalizacji poszła pod koniec stycznia. A one przecież nagle nie wyparowały. Po najnowszym sprawozdaniu daje to jasny sygnał, że środki te pozyskano w styczniu, być może specjalnie by ująć je już w nowym okresie podatkowym, tym bardziej po roszadach w związku z wyjściem Kapelińskich oraz wejściem funduszu na ich miejsce, czyli po oczyszczeniu klimatu.

Wobec tego nawet pomijając prognozy dot. nowych kontraktów w pierwszym półroczu 2017, w kwietniu należy spodziewać się bardzo dobrego raportu kwartalnego za styczeń-marzeń już dzięki ujęciu ww. umowy.

Grunt wytrzymać do minimum połowy kwietnia i będzie dobrze.
  • Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~Artur [178.36.1.*]
    Wariant IV - nie będzie emisji.
  • Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~WłodekzGdyni [89.79.228.*]
    Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a):
    > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :)
    >
    > co wiemy:
    > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z
    > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt  tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E
    >
    > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy.
    > WARIANT I
    > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć.
    > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć
    > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże.
    > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł.
    > WARIANT II
    > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje.
    > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki
    > WARIANT III
    > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny.
    > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę...
    >
    > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie.
    > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II...
    >
    > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno.
    > Tak to widzę.

Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski.
    To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł.
    Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze.
    Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda.

• Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~jes [37.47.43.*]

> Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski.
    > To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł.
    > Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze.
    > Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda.

Zgoda mój błąd.

• Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~MIECIO [178.43.254.*]
    Dnia 2017-02-21 o godz. 22:20 ~WłodekzGdyni napisał(a):
    > Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a):
    > > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :)
    > >
    > > co wiemy:
    > > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z
    > > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt  tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E
    > >
    > > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy.
    > > WARIANT I
    > > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć.
    > > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć
    > > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże.
    > > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł.
    > > WARIANT II
    > > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje.
    > > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki
    > > WARIANT III
    > > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny.
    > > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę...
    > >
    > > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie.
    > > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II...
    > >
    > > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno.
    > > Tak to widzę.
    >
    > Kolego ~jes, z błędnych założeń wyciągasz błędne wnioski.
    > To, że podwyższa się kapitał zakładowy o kwotę nie wyższą niż 1998000 zł nie świadczy o tym że n.p. nie może być 19980000 akcji z ceną emisyjną 1 zł a więc spółka pozyska prawie 20 mln zł.
    > Po prostu prawie 2 mln zł pójdą wtedy na podwyższenie kapitału zakładowego a reszta czyli 18 mln na inne cele - w tej chwili nie wiemy na co bo spółka nie podała na co pójdą pozyskane pieniądze.
    > Twój błąd polega na przyjęciu że Spółka z nowej emisji otrzyma maksymalnie niecałe 2 mln zł a to nie jest prawda.
    >Zgadzam się z przedmówcą ta emisja powinna być skierowana do danego podmiotu którego chce przejąć żeby się rozwijać a nie na wypłatę dla zarządu nic nie robić i ogłosić bankructwo było dobrze rosła cena a z nią kapitalizacja rozsądna spółka bierze kredyt i inwestuje lub z funduszu inwestycyjny to tyle w temacie

• Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: tarda [89.67.136.*]
    jest szansa aby porozmawiac F2F?

Dnia 2017-02-17 o godz. 12:31 ~jes napisał(a):
    > Poniżej słowo komentarza mojego autorstwa... :)
    >
    > co wiemy:
    > 1. Podwyższa się kapitał zakładowy Spółki, o kwotę nie mniejszą niż 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie większą niż 1.998.000 z
    > 2. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 zostanie dokonane poprzez emisję nie mniej niż 1 (jeden) i nie więcej niż 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt  tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E
    >
    > Reasumując Spółka ubiega sie o pozyskanie 1,9mln zł z emisji a liczba akcji jak i stosunek przydzielonych PP będzie wynikał z ceny emisyjnej... To wiedzieliśmy i wiemy.
    > WARIANT I
    > Struktura akcjonariatu: 80% + 20%FF (czyli plankton...) Zatem tak czy siak 80% z kwoty 1.9mln będą musieli wyłożyć większościowi udziałowcy. Niezależnie czy akcje będą po 10gr, 1zł czy 3zł suma sumarum na końcu 80% w/w kwoty w gotówce muszą wyłożyć.
    > Jeśli faktycznie dotychczasowi większościowi zechcą (mają z czego) sfinansować emisję to obstawiam "niewielki" dodruk po dosyć
    > wysokiej cenie. Wysoka cena spowoduje, że raczej FF spadnie bo zainteresowanie ze strony ulicy nie będzie zbyt duże.
    > W takim wypadku, kurs akcji spokojnie będzie trzymał się powyzej 3zł.
    > WARIANT II
    > Wszystko jest już "nagrane" i jest podmiot, który ma przejąć od dotychczasowych większościowych PP i objąć emisje.
    > Kwestia ile powinna wynosić emisja? 1zł-1,5zł w mojej ocenie realne--> ok 2mln zł za 25% Spółki
    > WARIANT III
    > Emisja po 10gr, 20gr, 30gr... Ten warian obstawiałem. Ale dla spółki, która nawet miałaby się okazać wydmuszką jest irracjonalny.
    > Kwota pozyskana z emisji bez zmian, jedynia liczba akcji kosmiczna. Jeśli kiedykolwiek (nawet zasadnie) Spółka chciałaby ponownie skorzystać z dofinansowania przez emisję, musiałaby drukować dziesiątki milionów akcji by pozyskać bańkę...
    >
    > Hm, sam tu obstawiałem Wariant III. Na chwilę obecną odrzucam go kompletnie.
    > W mojej ocenie zaistnieje Wariant II...
    >
    > W obu pierwszych wariantach co oczywiste kurs akcji w średnim terminie wzrośnie i to mocno.
    > Tak to widzę.
    >

• Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~jes [37.47.43.*]
    Dnia 2017-02-22 o godz. 08:35 tarda napisał(a):
    > jest szansa aby porozmawiac F2F?
    >
    moze na walnym ?
    :)
  • Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: tarda [213.180.137.*]
    czyli pytania nie bylo :)

udanych obrad :)
    TU ULICA ZOSTAŁA .   SPÓŁKA ODCHODZI W ZAPOMNIENIE A TAK BYŁO DOBRZE KAŻDY BYŁ ZADWOLONY DO PUKI TROLLE NIE WESZŁY DO NAGANIANIA I ZARZĄD UWIERZYŁ ŻE CIEMNY LUD TO KUPI I AKCJE SIĘ SPRZEDADZĄ NA PNIU ALE TO JESZCZE SIĘ OKAŻE
  • Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: ~tikitaka [89.72.173.*]
    jakis dziwnie silny opor na tym 1,96 ktos bierze i podstawia worek w tej cenie
    o co chodzi?
  • Re: EMISJA z PP, cena emisyjna... no i co dalej Autor: tarda [213.180.137.*]
    a jaka moze byc cena PP przy takiej wycenie?
    Proponuje z  PP- 0,01gr .i tak będzie bez brania  klapa  a jak dojdzie do emisji to zjazd na  0,30 gr.
[x]
LUKARDI 0,00% 0,42 2025-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.