Dziwny jest ten raport. Niby strata ale są dodatkowe zyski z przeszacownia samolotów na plus 30 mln USD, choć w EUR na 0 ( nie wiem czy to nie błąd) - dane pod danymi o zysku na akcję. I co ciekawe kapitały własne wzrosły istotnie w porównaniu z IIIQ16
Szkoda mi dovado i tych co za nim poszli, Sprzedali Mirbud po 0,99 - 1 zł i zrobili przesiadkę na Aviaam pod wyniki za IV kwartał w okolicach 6 zł, a tam zonk, 12 mln zł straty. Pisałem że sprzedaż tak mocno niedoszacowanego Mirbudu jest błędem no ale cóż. Na giełdzie wszyscy popełniamy błędy, albo za wcześniej kupimy (to jeszcze nie problem), albo za wcześnie sprzedamy (to już większy problem), albo zamienimy siekierkę na kijek (to już totalna porażka). Niestety każdy z nas to już przerabiał, tyle że Ja już chyba zacząłem wyciągać wnioski, po historii z Amiką Wronki.
Sorry daros ale widzisz ale ty jesteś chyba ślepy jak ty porównujesz spółkę co ma 120 mln w kasie , płaci dywidendę co rok , ratting AA i olbrzymie perspektywy rozwoju ze spółką której sie udało uzyskać zyski dzieki spadkom cen asfaltu a tym samomym wzroście marży Dla mnie przemawia przez ciebie zawiść . księgowo nie było zysku a nie widzisz że jest celowe przeksięgowanie . na wartościach samolotów . Zysk był większy niż liczyłem dodatkowo zostały sprzedane 2 Boeingi na Wyspy Dziewicze których pisałem że już sprzedali tam w pierwszym kwartale Boeinga i to za taką sma cenę jak teraz dwa zaksięgowane przychody 16 mln dlatego tak jak pisze Koń Wzrost kapitałów własny pomiędzy rokiem 2015 a 2016 o około 29mln euro. Ile to jest w złotówkach około 124 mln zł. Drugi dowód do zapłacenia jest podatek tylko za 4 Q 1,749 mlnUSD podczas gdy za cały rok 4,5 mln USD .
Avia ML nie sprzedaje samolotów. Zresztą w ogóle mało kto na śwecie kupuje samoloty, nawet armie płacą za nie w wieloletnich ratach. Dominuje leasing rozłożony na wiele lat.