mysle ze kurs bedzie zjezdzal do pewnego poziomu az sie wystrzela ulica bo jezeli teoretycznie cena emisyjna bedzie 10gr to po co mam teraz dobierac po 1,5 czy 2zł skoro pozniej moge kupic PP i dobrac akcji najtaniej czyli po 10gr + to co zaplace za PP nie ma sensu usredniac chyba ze liczy sie na podbitke i ucieczke z walora na tej podbitce
Sądzę, że do środy jest realna szansa wybronienia kursu na poziomie 1,8 do 2 zeta. Ogólnie teraz sypanie jest już głupotą. Lepiej zakopać i czekać na rozwój sytuacji. Kwestia teraz czego się spodziewać po kwartalnym i czy finalizacja umowy, o której była mowa pod koniec stycznia choć w części będzie zaksięgowana w poprzednim kwartale. Jeśli tak, to można się spodziewać jeszcze jednego odbicia w górę o powiedzmy 50gr do 1 zeta. A potem powolny zjazd w oczekiwaniu na informację o cenie emisyjnej.
Najlepiej jakby SAPPEERS jak najszybciej podało info o cenie emisyjnej. Jeśli będzie to 10gr, to jesteśmy w domu. :) Słabe ręce oddadzą stary papier i będzie można ładnie sobie dokupić. Ale tego starego papiera może nie być sypane za dużo. 10gr za nowy papier będzie strasznie atrakcyjną ceną i możliwe, że mało kto się pozbędzie to co teraz ma. Na pewno spekuła się wystrzela, bo nie będzie bawić się w mrożenie kapitału i ryzyko niepowodzenia firmy w uzyskaniu celu kursu na poziomie 3 zeta w tym roku.
Ponadto sądzę, że kurs poniżej złotówki może już nie zjechać. Obstawiam w najgorszym scenariuszu 1,00zł do 1,5zł do marca. W najlepszym ponad 2 złote. Zależy ile spekuły jeszcze wyskoczy. Ja na pewno w najgorszym scenariuszu + cenie emisyjnej 0,10gr zacznę mocno dobierać. Póki co czekam.
dokladnie tak mysle ze najwiecej w tej chwili moze namieszac cena emisyjna ustalona powyzej 10gr wtedy nie kazdego moze byc stac na objecie akcji ja na dzien dzisiejszy wstrzymuje sie od jakichkolwiek dzialan na tym walorze nie sprzedaje i nie kupuje niech najpierw podadza cene emisyjna
Witaj w klubie. :) Nie ma ceny emisyjnej, nie ma grania na walorze, bo można sobie teraz tylko ręce pokaleczyć. A od ogłoszenia info zacznie się prawdziwa walka, bo FF jest naprawdę mały. Cena emisyjna inna niż 10gr będzie strzałem w stopę.
Ha ha cena emisyjna 10 gr , śmiech na sali.!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze mogą zmienić projekty uchwał , a jeżeli nie to cena emisyjna ok 50 groszy . Tyle. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~baca jezeli zrobia emisje blisko 20mln akcji to taka cena jest jak najbardziej uzasadniona, tym bardziej ze najwieksza czesc obejma glowni akcjonariusze bo to oni sa w posiadaniu 85% akcji i watpie zeby chcieli placic grube mln za nowe akcje skoro maga je miec za okolo 500tysi
> ~baca jezeli zrobia emisje blisko 20mln akcji to taka cena jest jak najbardziej uzasadniona, tym bardziej ze najwieksza czesc obejma glowni akcjonariusze bo to oni sa w posiadaniu 85% akcji i watpie zeby chcieli placic grube mln za nowe akcje skoro maga je miec za okolo 500tysi
Też tak sądzę. Emisja takiej ilości akcji całkiem możliwe, że wskazuje na bardzo niską cenę emisyjną zbliżoną do nominalnej. Dzięki temu ludzie będą w stanie to kupić, a i najwięksi udziałowcy będą musieli dorzucić do wora raptem 500 tysi. każdy. Wątpię, by któryś z nich chciał objąć nowe akcje za np. 1 zeta i wyrzucać ze swojej kieszen po około 5mln zł, tym bardziej, że sądząc po projekcie programu motywacyjnego, zależy im by te akcje zostały w spółce na ewentualne wydanie współpracownikom przy realizacji ważnych projektów. Poza tym przy bardzo niskiej cenie, kurs będzie najłatwiejszy do wybronienia, bo to jednak tylko ponad 3,5 mln akcji dla FF. Na pewno na początku będą turbulencje, ale jeżeli to wszystko nie jest wałem, to po kilku miesiącach powinno się ładnie to unormować.
Tak samo jeszcze złowieszczenie, że kurs spadnie do kilkudziesięciu groszy jest kompletnie nierealne. Ktoś tam pisał, że marzy mu się spadek do ceny nominalnej nowych akcji, czyli 10gr. Przecież to cały aktualny FF byłby warty raptem około 130 tysi. Za tyle to ja sam bym łyknął wszystko.
Dnia 2017-02-13 o godz. 10:04 ~tikitaka napisał(a): > mysle ze kurs bedzie zjezdzal do pewnego poziomu az sie wystrzela ulica > bo jezeli teoretycznie cena emisyjna bedzie 10gr to > po co mam teraz dobierac po 1,5 czy 2zł skoro pozniej moge kupic PP i dobrac akcji najtaniej czyli po 10gr + to co zaplace za PP > nie ma sensu usredniac chyba ze liczy sie na podbitke i ucieczke z walora na tej podbitce
Cena emisyjna 10gr spowoduje że po emisji średnia cena wszystkich akcji to będzie kilkadziesiąt gr. Niemożliwe będzie wtedy dostanie przez pracowników a przede wszystkim zarząd akcji z programu motywacyjnego. No chyba że jakimś cudem ROE osiągnie 12 %.