Dnia 2016-12-29 o godz. 08:11 ~Zibi napisał(a): > Sadovaya na ciągłych od 02 stycznia.... > > https://www.gpw.pl/komunikaty/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=59646
Dnia 2016-12-29 o godz. 14:17 ~zuza napisał(a): > Pewnie GPW jakieś informacje o SGR posiada, bo inaczej niby na jakiej podstawie daje ja na ciągłe?
Pewnie zobaczyli ze jest duzy obrot akcjami Na ciaglych bedzie mozna normalnie handlowac akcjami a teraz notowania jednolite odbywają się dwukrotnie w ciągu dnia: o godzinie 11.00 i 15.00.
Dnia 2016-12-29 o godz. 13:06 ~piotr napisał(a): > Jak myślicie co to może zmienić w tej spółce. Brak informacji, czyli mogą teraz nastąpić duże spadki.
\Co rozumiesz przez: ,,.....czyli mogą teraz nastąpić duże spadki....,, Czy 0,20 zl w dol to dla ciebie duzy spadek? Rozumiem, spolka spada jak JSW ze 144zl na 10 zl w krotkim okresie czasu .To jest duzy spadek. Dolka nigdy nie zlapiesz, nie naganiam na zakup akcji SGR tu moga byc spadki ale na jaki poziom 0,10 zl? Ale tez moga byc wzrosty np 0,80 zl jak juz to widzielismy lub 1.00 zl co by niektorych ucieszylo A informacje na tej spolce zawsze byly skromne tylko raporty
Ta spółka też spadła sporo z ponad 12 złotych na grosze powody są znane. W regionie spółki nic się nie zmieniło. Wejście na ciągłe spowodować może większą płynność. Dzisiejsza sesja nie wróży dobrze.
Dnia 2016-12-29 o godz. 16:08 ~Piotr napisał(a): > Ta spółka też spadła sporo z ponad 12 złotych na grosze powody są znane. W regionie spółki nic się nie zmieniło. Wejście na ciągłe spowodować może większą płynność. Dzisiejsza sesja nie wróży dobrze.
Ukraiński wywiad: Rosjanie wywożą z Donbasu ciała swoich żołnierzy https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ukrainski-wywiad-Rosjanie-wywoza-z-Donbasu-ciala-swoich-zolnierzy-3635091.html
Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Ukraiński koncern energetyczny DTEK, którego właścicielem jest oligarcha Rinat Achmetow, poinformował o zamiarze kupna w Polsce 100 tysięcy ton węgla, który ma uzupełnić niedobory surowca w należących do tego przedsiębiorstwa elektrowniach.
Ciekawe dlaczego kupuja Czyzby nasz wegiel byl tanszy a moze lepszy Surowiec jest potrzebny jak widac
Ponad sześć tysi akcji wpadło po nowym roku mam jeszcze na 50000 akcji zobaczymy czy umoczę czy się doczekam wzrostów
Nikogo nie naganiam
Robię sam na sobie eksperyment
Dnia 2016-12-31 o godz. 01:14 ~Figiel napisał(a): > Ponad sześć tysi akcji wpadło po nowym roku mam jeszcze na 50000 akcji zobaczymy czy umoczę czy się doczekam wzrostów > > Nikogo nie naganiam > > Robię sam na sobie eksperyment
Wszystko zalezy od ciebie jak dlugo jestes wstanie poczekac Eksperyment wtedy moze byc udany Ja sie zastanawiam dlaczego nie bylo zadnego komunikatu ze SGR bedzie na ciaglych Moze jakies szybkie info 2 stycznia by sie sępy nie zlecialy za wczesnie
A ja się zastanawiam czemu SGR przenoszą na ciągłe. Spółka nadal groszowa jak wtedy gdy ją wywalali z ciągłych i do tego zupełnie nic nie wiadomo co z nią dzieje się, bo od lat nie przysyła żadnych raportów. Też myślę że jakaś bombowa wiadomość wisi w powietrzu. GPW miała pozbywać się spółek groszowych przecież.
Dnia 2016-12-31 o godz. 15:23 ~zuza napisał(a): > A ja się zastanawiam czemu SGR przenoszą na ciągłe. Spółka nadal groszowa jak wtedy gdy ją wywalali z ciągłych i do tego zupełnie nic nie wiadomo co z nią dzieje się, bo od lat nie przysyła żadnych raportów. Też myślę że jakaś bombowa wiadomość wisi w powietrzu. GPW miała pozbywać się spółek groszowych przecież.
Podejrzewam ze obrot akcjami jest dosc duzy i dlatego Artykul Notowania giełdowe ciągłe i jednolite. Czym się różnią? http://www.comperia.pl/notowania-gieldowe-ciagle-i-jednolite-czym-sie-roznia.html
Ostatnie zdanie: Sposób notowania akcji może ulec zmianie. Akcje spółki mogą zostać przeniesione z notowań jednolitych do ciągłych jeśli spółka wykaże się odpowiednią płynnością i wysokością obrotów.
Jak juz pisalem wczesniej moze wznowia wydobycie konkretnie surowiec potrzebny DETEK kupuje wegiel z Polski ale pamietamy ze SGR zerwalo z nimi handel moze wznowia Nic tu nie wiadomo.
Dzięki Pogromco. Mam nadzieję, że to nie tylko o obroty chodzi i czegoś ciekawego dowiemy się. Głupio wygłądałaby GPW gdyby brała na notowania ciągłe spółkę, która ledwo zipie, kosztuje grosze, a obroty sobie robią grube ryby dla zabawy.
Dnia 2016-12-31 o godz. 16:35 ~zuza napisał(a): > Dzięki > Pogromco. Mam nadzieję, że to nie tylko o obroty chodzi i czegoś ciekawego dowiemy się. Głupio wygłądałaby GPW gdyby brała na notowania ciągłe spółkę, która ledwo zipie, kosztuje grosze, a obroty sobie robią grube ryby dla zabawy.
No problem Pozyjemy zobaczymy Sprawa wyglada tez tak ze: Spolka nie zarabia Nie zarabiaja tez akcjonariusze, nie zarabia prezes, dyrektor itp Wszyscy ci co maja akcje i to nie kilka sztuk
Uwazam ze spolka jest dobrze zarzadzana wydobycie bylo nie rentowne zamkneli spolke Chyba wiedzieli co robia Ludzi wyslali na zasilki lub zwolnili pozegnali se z DETEK bo pewnie sprzedaz wegla tez nie byla oplacalna bo dlaczego rozwiazali z nimi umowe tam nikt nie doklada do wydobycia jak w Polsce Ciekawe tylko komu i jak beda sprzedawac wegiel A jak jest naprawde tego nie wiem najwazniejsze ze nie sciagneli spolki z GPW