Ja nie mam żadnych tym razem. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać, bowiem kurs wskazuje na totalne dno ale czemu tak źle miałoby być to nie mam pojęcia. Ceny kształtowały się na stabilnym poziomie więc nic niespodziewanego się nie wydarzyło.
Jedno jest pewne - dowiemy się coś w sprawie zwrotu zaliczki bo na ten temat muszą napisać. Spodziewam się że nie dostali ale jeśli tak jest to przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy. Jak Alma miała np 2 tyg na zwrot i nie zwróciła to ... no co dalej. Pamiętajmy, że Krakchemia zgodnie z umową wypowiedziała więc nie jest to jakieś widzimisie. Jest szansa na cokolwiek więcej niż 0....
No i same przekleństwa mi się nasuwają: - strata, spadek sprzedaży, wzrost kosztów ogólnego zarządu - brak informacji co ze zwrotem zaliczki - przecież w umowie były terminy do zwrotu i raczej nie wynosiły miesiąc a pewnie 1-2 tygodnie - dalej pożyczają 200tys fundacji Almy - większe wynagrodzenie nadzoru niż rok temu - tłumaczenie że z powodu sytuacji Almy mają problem z utrzymaniem kredytów a sami dawali nieoprocentowane darowizny do Almy, czy nawet trzymają 7 mln w obligacjach ( pytanie jakie to obligacje - mam nadzieje że nie Almy.. ani nikogo podobnego) - kiepskie prognozy
Rynek miał rosnąć a Krakchemia od 2 lat się zwija, gdzie te zyski 5-10mln roczni co były w latach poprzednich. Co się stało panie prezesie?
Co możemy zrobić żeby stajnia pana M nie zatopiła kolejnej spółki?
Oby Alma szybko upadła i ktoś przejął te 20% akcji Krakchemi- to chyba jedna nadzieja.
BOPS to dokładniej mówiąc Basell Orlen, a jak wiadomo prezesem Orlenu jest piesek Kaczyniaka , płocczanin - Jasiński. To byłby cud, gdyby dopuścił do tego, żeby Krakchemia nadal czerpała kaskę z tego źródełka.
Dnia 2016-12-02 o godz. 15:03 ~diki napisał(a): > BOPS to dokładniej mówiąc Basell Orlen, a jak wiadomo prezesem Orlenu jest piesek Kaczyniaka , płocczanin - Jasiński. > To byłby cud, gdyby dopuścił do tego, żeby Krakchemia nadal czerpała kaskę z tego źródełka.
Tyle, że za sprzedażą w spółce BOP rządzi Basell. Nie sadze, żeby czynniki polityczne były decydujące raczej sytuacja którą wytworzył Pan Mazgaj.