• Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~Andrzej [193.200.51.*]
    A.G.: Kiedy Spółka może otrzymać odpowiedź na złożone odwołanie w sprawie negatywnej oceny z PARP projektu „Implementacja wyników prac badawczo-rozwojowych dotyczących sposobu wytwarzania przewodów (rur) kominowych z bazaltu”?

A.D.: Myślę, że jest to tylko formalność i otrzymamy tą dotację. Dostaliśmy pismo, że nasz produkt jest innowacyjny. Trafiło to do zagranicznych ekspertów i odpowiedź powinniśmy otrzymać w ciągu dwóch miesięcy.

LISTA ZAKTUALIZOWANA 03.08.2016

http://poir.parp.gov.pl/lista-projektow/poir-lista-projektow-3-2-1

PROJEKTU NIE MA NA LIŚCIE

http://poir.parp.gov.pl/attachments/article/37306/321_aktualizacja%201_na%20stron%C4%99.pdf

....................................................................................

A.G.: Z kolei kiedy spodziewają się Państwo oceny merytorycznej projektu „Opracowanie innowacyjnej mieszanki betonowej na bazie kruszywa bazaltowego, cementu i nanododatków polimerowych”, który otrzymał już pozytywną ocenę formalną z NCBiR?

A.D.: Myślę, że ze względu na okres wakacyjny odpowiedź przyjdzie we wrześniu.

LISTA ZAKTUALIZOWANA 05.09.2016

http://ncbr.gov.pl/fundusze-europejskie/poir/konkursy/konkurs3122015innochem/aktualnosci

PROJEKTU NIE MA NA LIŚCIE

http://www.ncbir.pl/gfx/ncbir/userfiles/_public/fundusze_europejskie/inteligentny_rozwoj/innochem_1/zaktualizowana_lista_projektow_rekomendowanych_do_dofinasowania_innochem.pdf

W JEDNYM PREZES MIAŁ RACJĘ - "odpowiedź przyjdzie we wrześniu" - SZKODA, ŻE NEGATYWNA, ZNOWU BĘDZIE ODWOŁANIE I NIC Z TEGO NIE WYJDZIE

• Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~presto [178.235.89.*]
    Bo takim złodziejom i oszustom nie daje się dotacji! Tylko głupi akcjonariusz kupi PP ,ale tylko po to żeby je mieć ,ponieważ one nigdy nie będą akcjami!!!
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~niedowiarek [212.191.74.*]
    kolego, widać, że presto cię przerosło i zbyt dużo na nim straciłeś, przecież jak cena akcji była po 2 zł to akcji było 34 mln, przy 1 złotówce to kapitalizacja była 34 mln zł - to również było za dużo - trzeba było wtedy nie kupować
    obecnie jest 84 mln akcji po 10 gr, i cena jest OK, ale jeżeli będzie ich 168 mln sztuk to przy 10-11 gr to dopiero będzie 17-19 mln zł ale mają know how, spore przychody, od kilku lat co roku zysk w okolicach miliona zł, w kasie mają ok 10 mln zł i jak dodasz te z emisji serii D 8,4 mln zł to moze być ze 20 mln zł w gotówce, mają też ciekawe perspektywy nowej fabryki i nowych rynków zbytu - to chyba nie są jednak śmieciowe papiery
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~san [212.155.230.*]
    I co z tego , dotacji nie dostali i odwołanie tez odrzucone a wywiadzie bajki opowiadał - formalności.s
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~obserwator [78.88.31.*]
    Odniosłeś się do opinii akcjonariusz OK może i presto go przerosło. Dlaczego nie odniosłeś się do wpisu powyżej gdzie
    masz informacje dotyczące wniosków o których mowa jest w wywiadzie?
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~Andrzej [193.200.51.*]
    Nowa Fabryka - fajnie... Tylko za co ją sfinansują? Póki co to wszystko wskazuje na to, że z wkładem własnym będzie bardzo ciężko... PP przedłużane, bo nikt nie chce. Wywiad pod wepchnięcie PP, ale wątpię, czy podziała...
    Poza tym nie sądzę, żeby Prezes nie wiedział, że z dotacji nic nie wyszło, a w odpowiedziach ściema i unikanie tak jakby tematu: "Dostaliśmy pismo, że nasz produkt jest innowacyjny. Trafiło to do zagranicznych ekspertów i odpowiedź powinniśmy otrzymać w ciągu dwóch miesięcy." - Może dostaną dotację zza granicy?
    Może odwołali się do jakiś europejskich  instytucji, na negatywne rozpatrzenie wniosku? Skoro prezes twierdzi, że  wniosek
     badają zagraniczni eksperci.
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~san [212.155.230.*]
    Masz aktualizacje i nie ma tam już presto ,po imprezie 10 gr pęknie niebawem
    Może... Nadzieja umiera ostatnia
    Jednak raczej to szaro widzę. To że produkt jest innowacyjny to 5 punktów na 17 możliwych.
    W komunikacie z 15- 06 podawali ,że brakło im jednego punktu. 
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Widzę że nie przeszedł wniosek do oceny merytorycznej.

"Opracowanie innowacyjnej mieszanki betonowej na bazie kruszywa bazaltowego, cementu i nanododatków polimerowych"
    02.06 pisali, że zabrakło punktu.
    15.06 złożyli odwołanie.
    "Zgodnie z zasadami konkursu oraz postanowieniami ustawy o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014–2020, protest powinien zostać rozpatrzony w terminie nie dłuższym niż 30 dni, licząc od dnia jego otrzymania"
    A więc wszystko przemawia za tym, że nic z tego.
    link 
    w necie znalazłem ten artykuł. Jest on stary bo 2007r . Może przez te lata coś zmieniło się w tej materii.
    Szkoda że pan prezes nie wyjaśnił w wywiadzie o co biega z tymi zagranicznymi ekspertami.
    Podsumowując, wywiad w takiej, formie z takimi niedopowiedzeniami, przyniósł chyba efekt odwrotny niż się spodziewano.
    Jak widać po dzisiejszych notowania.
    A może to taka podwójna gierka. Wywiad niby na plus, ale po analizie każdy widzi, że to tylko pod podbitkę, a nic konkretnego, wtedy efekt jest odwrotny do zamierzonego, ale może tak miało być i wydarzy się coś pozytywnego...
    Dnia 2016-09-07 o godz. 15:26 ~Andrzej napisał(a):
    > A może to taka podwójna gierka. Wywiad niby na plus, ale po analizie każdy widzi, że to tylko pod podbitkę, a nic konkretnego, wtedy efekt jest odwrotny do zamierzonego, ale może tak miało być i wydarzy się coś pozytywnego...

Czyli co konkretnie?
    Tak sobie tylko gdybam, ale tak to wygląda... Może się łudzę...
    Ten nieudolny wywiad - musieli się liczyć z tym, że nic pozytywnego nie wniesie, a raczej obnaży wady obecnej sytuacji spółki...
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~niedbała [212.191.74.*]
    jak dla mnie to spółka jest OK, niech odłożą o rok tę fabrykę, niech jeszcze zwiększą zyski, to ruch się zrobi i wyemitują obligacje zamienne na akcje, tak jak z poprzednimi obligacjami, ale jak pokarzą 1,8 mln zł zysku za 2016 rok to w 2017-18 postawia fabrykę tych petopustaków czy jak tam one się nazywają. Na razie to spokój w tyłach, kurs stabilny i OK, a kiedyś będzie 15 a później 20 gr i 30 gr wystarczy poczekać tylko nie wiadomo ile, możliwe, że całkiem niedługo
    Tak trzymaj i zbieraj akcje. Prezes udzieli jeszcze ze dwa wywiady,
    ukarzą się ze dwa komunikaty o dofinansowanie i ty zarobisz a oni wybudują fabrykę. Warunek nie będą to wywiady
    na szkodę spółki i akcjonariuszy.
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~okoń [193.200.51.*]
    głupi będą ci co nie skorzystają z PP Ps mojego 0,95% z puli nie dostaniecie nawet 1 sztuki Zal mnie du.... ściska ze nie mogę wam MERYTORYCZNIE pocisnąć tego co o aws myślę siano jady nie ogarniam tak durnego pier.....a
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~aaa01 [37.47.13.*]
    To jest przykład inteligentnej, pełnej przemyśleń wypowiedzi. Autor tego wpisu poświęcił cały wczorajszy dzień na ułożenie tego błyskotliwego tekstu. Owoc tych dogłębnych przemyśleń przenisł z pełnym zadowoloniem, z uwagi na sukces intelektualny, na to forum. Brawo prosimy o więcej tak pouczających i trafnych wpisów.
  • Re: Wywiad pod podbitkę, a z dotacji nici! Autor: ~xxx [180.183.58.*]
    Dnia 2016-09-07 o godz. 23:19 ~okoń napisał(a):
    > głupi będą ci co nie skorzystają z PP Ps mojego 0,95% z puli nie dostaniecie nawet 1 sztuki Zal mnie du.... ściska ze nie mogę wam MERYTORYCZNIE pocisnąć tego co o aws myślę siano jady nie ogarniam tak durnego pier.....a

A po co zapisywać się było na pp jak dawali na rynku po 0,09 i 0,010, sypali aż miło, potem podbita i zysk a ty czeksz na oklaski. Kolejna dotacja nie zaliczona, odwołanie tez przepadło, bierz wszystko.
    Ustaw się ponownie to ci nasypią.
    To prezes chciał naściemniać w wywiadzie,..
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PRESTO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.