A.G.: Kiedy Spółka może otrzymać odpowiedź na złożone odwołanie w sprawie negatywnej oceny z PARP projektu „Implementacja wyników prac badawczo-rozwojowych dotyczących sposobu wytwarzania przewodów (rur) kominowych z bazaltu”?
A.D.: Myślę, że jest to tylko formalność i otrzymamy tą dotację. Dostaliśmy pismo, że nasz produkt jest innowacyjny. Trafiło to do zagranicznych ekspertów i odpowiedź powinniśmy otrzymać w ciągu dwóch miesięcy.
A.G.: Z kolei kiedy spodziewają się Państwo oceny merytorycznej projektu „Opracowanie innowacyjnej mieszanki betonowej na bazie kruszywa bazaltowego, cementu i nanododatków polimerowych”, który otrzymał już pozytywną ocenę formalną z NCBiR?
A.D.: Myślę, że ze względu na okres wakacyjny odpowiedź przyjdzie we wrześniu.
Bo takim złodziejom i oszustom nie daje się dotacji! Tylko głupi akcjonariusz kupi PP ,ale tylko po to żeby je mieć ,ponieważ one nigdy nie będą akcjami!!!
kolego, widać, że presto cię przerosło i zbyt dużo na nim straciłeś, przecież jak cena akcji była po 2 zł to akcji było 34 mln, przy 1 złotówce to kapitalizacja była 34 mln zł - to również było za dużo - trzeba było wtedy nie kupować obecnie jest 84 mln akcji po 10 gr, i cena jest OK, ale jeżeli będzie ich 168 mln sztuk to przy 10-11 gr to dopiero będzie 17-19 mln zł ale mają know how, spore przychody, od kilku lat co roku zysk w okolicach miliona zł, w kasie mają ok 10 mln zł i jak dodasz te z emisji serii D 8,4 mln zł to moze być ze 20 mln zł w gotówce, mają też ciekawe perspektywy nowej fabryki i nowych rynków zbytu - to chyba nie są jednak śmieciowe papiery
Odniosłeś się do opinii akcjonariusz OK może i presto go przerosło. Dlaczego nie odniosłeś się do wpisu powyżej gdzie masz informacje dotyczące wniosków o których mowa jest w wywiadzie?
Nowa Fabryka - fajnie... Tylko za co ją sfinansują? Póki co to wszystko wskazuje na to, że z wkładem własnym będzie bardzo ciężko... PP przedłużane, bo nikt nie chce. Wywiad pod wepchnięcie PP, ale wątpię, czy podziała... Poza tym nie sądzę, żeby Prezes nie wiedział, że z dotacji nic nie wyszło, a w odpowiedziach ściema i unikanie tak jakby tematu: "Dostaliśmy pismo, że nasz produkt jest innowacyjny. Trafiło to do zagranicznych ekspertów i odpowiedź powinniśmy otrzymać w ciągu dwóch miesięcy." - Może dostaną dotację zza granicy?
02.06 pisali, że zabrakło punktu. 15.06 złożyli odwołanie. "Zgodnie z zasadami konkursu oraz postanowieniami ustawy o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014–2020, protest powinien zostać rozpatrzony w terminie nie dłuższym niż 30 dni, licząc od dnia jego otrzymania" A więc wszystko przemawia za tym, że nic z tego.
link w necie znalazłem ten artykuł. Jest on stary bo 2007r . Może przez te lata coś zmieniło się w tej materii. Szkoda że pan prezes nie wyjaśnił w wywiadzie o co biega z tymi zagranicznymi ekspertami.
Podsumowując, wywiad w takiej, formie z takimi niedopowiedzeniami, przyniósł chyba efekt odwrotny niż się spodziewano. Jak widać po dzisiejszych notowania.
A może to taka podwójna gierka. Wywiad niby na plus, ale po analizie każdy widzi, że to tylko pod podbitkę, a nic konkretnego, wtedy efekt jest odwrotny do zamierzonego, ale może tak miało być i wydarzy się coś pozytywnego...
Dnia 2016-09-07 o godz. 15:26 ~Andrzej napisał(a): > A może to taka podwójna gierka. Wywiad niby na plus, ale po analizie każdy widzi, że to tylko pod podbitkę, a nic konkretnego, wtedy efekt jest odwrotny do zamierzonego, ale może tak miało być i wydarzy się coś pozytywnego...
Tak sobie tylko gdybam, ale tak to wygląda... Może się łudzę... Ten nieudolny wywiad - musieli się liczyć z tym, że nic pozytywnego nie wniesie, a raczej obnaży wady obecnej sytuacji spółki...
jak dla mnie to spółka jest OK, niech odłożą o rok tę fabrykę, niech jeszcze zwiększą zyski, to ruch się zrobi i wyemitują obligacje zamienne na akcje, tak jak z poprzednimi obligacjami, ale jak pokarzą 1,8 mln zł zysku za 2016 rok to w 2017-18 postawia fabrykę tych petopustaków czy jak tam one się nazywają. Na razie to spokój w tyłach, kurs stabilny i OK, a kiedyś będzie 15 a później 20 gr i 30 gr wystarczy poczekać tylko nie wiadomo ile, możliwe, że całkiem niedługo
Tak trzymaj i zbieraj akcje. Prezes udzieli jeszcze ze dwa wywiady, ukarzą się ze dwa komunikaty o dofinansowanie i ty zarobisz a oni wybudują fabrykę. Warunek nie będą to wywiady na szkodę spółki i akcjonariuszy.
głupi będą ci co nie skorzystają z PP Ps mojego 0,95% z puli nie dostaniecie nawet 1 sztuki Zal mnie du.... ściska ze nie mogę wam MERYTORYCZNIE pocisnąć tego co o aws myślę siano jady nie ogarniam tak durnego pier.....a
To jest przykład inteligentnej, pełnej przemyśleń wypowiedzi. Autor tego wpisu poświęcił cały wczorajszy dzień na ułożenie tego błyskotliwego tekstu. Owoc tych dogłębnych przemyśleń przenisł z pełnym zadowoloniem, z uwagi na sukces intelektualny, na to forum. Brawo prosimy o więcej tak pouczających i trafnych wpisów.
Dnia 2016-09-07 o godz. 23:19 ~okoń napisał(a): > głupi będą ci co nie skorzystają z PP Ps mojego 0,95% z puli nie dostaniecie nawet 1 sztuki Zal mnie du.... ściska ze nie mogę wam MERYTORYCZNIE pocisnąć tego co o aws myślę siano jady nie ogarniam tak durnego pier.....a
A po co zapisywać się było na pp jak dawali na rynku po 0,09 i 0,010, sypali aż miło, potem podbita i zysk a ty czeksz na oklaski. Kolejna dotacja nie zaliczona, odwołanie tez przepadło, bierz wszystko. Ustaw się ponownie to ci nasypią.