• Informacja od Pani Nietyszki Autor: dzikibyk [83.142.127.*]
    pisz
    linkAnna Katarzyna NietykszaChairman of the Board w EFICapital Ltd

Lista wiadomości w aktywnej dyskusji
    Pobieranie innych wiadomości…
    • Witam Pani Katarzyno, piszę do Pani jako udziałowiec Państwa spółki, interesuje mnie informacją kiedy Państwo opublikują raport za 2015r ? wiadomo już coś w tym temacie ? z góry dziękuje za informację. Pozdrawiam
    • Wczoraj
    • Wczoraj, Anna Katarzyna Nietyksza powiedział(a):
    Witam, ja tez jestem już tylko akcjonariuszem choć zaniepokojona sytuacja postanowiłam wejść do RN.Jest nowy Prezes i szansa ze będzie to koniec lipca.
  • Re: Informacja od Pani Nietyszki Autor: ~zico [194.126.238.*]
    ALE WAŁ ? ...............

[2016-07-21 13:33:33] Warszawa (PAP/EBI) - Raport Bieżący nr 39/2016

Niniejszym informujemy ze sytuacja finansowa spolki znalazla sie w bardzo trudnej sytuacji. Spolka spelnia kryteria upadlosci okreslone w Czesci I Dzial III Prawa Upadlosciowego. Od 2014 roku spolka znajdowala sie na granicy upadlosci ale udawalo sie doraznymi krokami uniknac tej sytuacji. Niestety obecnie jest to konieczne.

W takiej sytuacji Zarzad jest obowiazany przepisami prawa do zgloszenia wniosku o ogloszenie upadlosci do sadu rejonowego. Wniosek taki został złożony do Sadu Rejonowego m. st. Warszawa Wydział X Gospodarczy. ul Czerniakowska 100, Warszawa. Aktualnie ponad 75 procent zobowiazan spolki jest przeterminowanych ponad 4 miesiace, a zobowiazania przekraczaja 0.5 miliona PLN. Zarzad prowadzi negocjacje z wierzycielami. Zarzad podjał dzialania majace na celu poprawe sytuacji finansowej spolki. Przygotowywany jest plan restrukturyzacji i plan inwestycyjny.

Podstawa prawna:

§3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect"

Więcej na: link i link 

• 500 tys zobowiazan w pół roku!!! Autor: ~efi [188.146.4.*]
    z raportu za IVkw. 2015 (https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2016-02/0000077561_20160215_235759_0000091033.pdf str. 25/26)

zobowiązania: 984 tys
    w tym krótkoterminowe: 981 tys
    w tym długoterminowe: 3 tys

należności: 1028 tys
    w tym krótkoterminowe: 932 tys
    w tym długoterminowe: 96 tys

różnica na koniec 2015: 44 tys

teraz 500 tys na minusie i wniosek o upadłość?
  • Re: 500 tys zobowiazan w pół roku!!! Autor: ~And [188.146.93.*]
    Skąd pół banki straty w tym roku?
  • Re: Informacja od Pani Nietyszki Autor: ~akp [89.78.52.*]
    Po pierwsze Pani Anny Nietyksza. Po drugie pytania takie proponuje zadawac zarzadowi (zgodnie z ksh) Po trzecie zapraszam do dyskusji nie anonimowej na temat dzialanosci spolki Eficom. Po czwarte Pani Anna Nietyksza sama sie mianowala do Rady Nadzorczej bo takie prawo sobie zagwarantowala w umowie inwestycyjnej a potem w Statucie - teraz tylko sama sie moze odwolac takie systemy powoduja ze RN to glownie grupa bylych prezesow spolki co stawia pod znakiem zapytania ich prawo do nadzorowania zarzadu ktory musi ustosunkowac sie do ich dzialanosci jako prezesow i daje im mozliwosc wplywania na te opinie. A spolka zgodnei z prawem musiala zostac zgloszona do upadlosci. Po piate przez kilka miesiecy Pani Nietyksza nie mianowala sie do rady po rezygnacji Pana Kaczoruka bo chciala zablokowac prace innych czlonkow Rady - wszystko do potwierdzenia. Moze zaczniemy publiczna dyskusje na temat Eficon ale nie pod pseudonimami. Ja jestem gotow. Macie Panstwo odwage? Adam K. Prokopowicz Pozdrawiam serdecznie. Aha zalatwilem niezaleznych ksiegowych do sporzadzenia sprawozdan i sa one teraz wykonywane - jesli chcecie Panstwo znac szczegoly prosze bardzo albo tutaj albo przez Gielde albo WZA albo KNF. jestem do dyspozycji - oczywiscie taka propozycja moze zostac zakwalifikowana przez okreslone osoby jako dzialanosc na szkode spolki ale ja jestem przekonany ze tak nie jest - wprost przeciwnie. Jeszcze raz pozdrawiam AKP
  • a gdzie jest sinersio i microbiolab i pieniadze z ostatniej emisji ..... Autor: ~ptylkoprawda [5.172.237.*]
    Panie Wiceprezesie,

Proszę o odpowiedz gdzie jest sinersio microbiolab i pieniadze z ostateniej emisji i jakie działania podjął Pan w tym zakresie.

Proszę również o informację czy może Pan samodzielenie reprezentować spółkę Eficom - Sinersio SA bo ?

Czy przypadkiem nie potrzeba współdziałania dwóch członków zarządu ..... 

Ze statutu http://www.eficom.pl/pl/relacje-inwestorskie/spolka/dokumenty-korporacyjne-spolki/

§ 33 
    Spółkę reprezentuje dwóch członków Zarządu działających łącznie.------------------------------------------------------------- 

i jaki jest skutek działań podejmowanych samodzielnie przez Wiceprezesa ?

• Re: Informacja od Pani Nietyszki Autor: ~spyt [87.207.113.*]
    Koniec lipca dziś... Czy będzie raport czy to raczej kolejne kłamstwo...
[x]
EFICOM -10,53% 0,17 2016-05-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.