Ostatnie malunki wklejałem miesiąc temu, a zaledwie tydzień pozniej na kreskach był smrod.
Proszę zwrócic uwage na Flage 1 z grudnia
2015r. Wybili ja góra, ale problemem było to, ze była blisko oporu (18,00zł) a nie był to jakiś opór, lecz poziom kluczowy dla zmiany trendu. Mimo ze flaga zadziałała, to cena zawróciła.
Flaga 2 – nowa- tutaj już w ruchu spadkowym. Wybicie dołem (strzałka czerwona) to była moim zdaniem zapowiedz smrodu, choc było pewne "ALE" ...
W pierwszym przypadku bliskość oporu, który zatrzymał wzrost, a teraz bliskość historycznych wsparć, które dawały szanse na ratunek. Cena konsolidowała się ponad 2tyg na tym poziomie i swędził mnie język by zapytać, co jest nie tak, ze rynek ładnie rosnie kilka dni, indeks rośnie grając pod brak Brexitu, a na NWG kiła i mogiła ??
Być może byli już dobrze poinformowani, że może być niespodzianka i nikt poważny nie kwapil się by wychodzić przed szereg.
I weź tu drobny leszczu nie czytaj kresek, nie uprawiaj czarów i nie myśl samodzielnie, tylko ufaj zarządom ich prognozom itp. Co było dalej;
- Brexit
- WZA (które myślałem, że odbyło się wcześniej !
link Nie cały rok temu wykrakałem problem z dywidenda w ramach luznych rozważań o inwestowaniu.
Nie mam najmniejszej satysfakcji by pisać, "a nie mówiłem", ale może pare osob zastanowi się zanim zaloży czterdziesty ósmy temat, ze jest promocja i ze taniej być nie może, bo tak im się wydaje. Nie mówiąc o notorycznym pouczaniu innych co maja robic ze swoimi $.
Sytuacja obecna - papier mocno wyprzedany, wiec korekcyjne odbicie się należy.
Obawiam się jednak, ze może się ono zamknąć jedynie w obszarze ostatnich kilku sesji.
Wyjście na przyzwoitych obrotach ponad 14,00zł dawałoby w mojej ocenie szansę na zmianę układu.Na ten moment to spadający nóż i jeśli komuś się uda z łapaniem ruchu, to będzie to fart złapany z powietrza.
Jeśli nie wyciągną nad 14,00zł to albo konsolidacja, albo dalsze przyspieszenie spadków, które uważam za bardziej prawdopodobne. Na
Dziś żądzą tutaj sprzedający. Dziękuję za uwagę.