• piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~malina [83.7.13.*]
    http://stooq.pl/q/?s=nwg&c=mx&t=l&a=lg&b=0

malina!
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~kupujcie [83.7.13.*]
    kupujcie przeciez to promocja
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~dziwne [83.7.13.*]
    dywidende daja a wy nie chcecie ?
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~Obserwator [188.146.140.*]
    Nie można nikomu zabronić sprzedawać tanio!
    Na marginesie - wszystko pod kontrolą "zielonych ludzików"
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~spokojnie [83.7.13.*]
    bedzie jednocyfrowka obstawiam
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~Realista [89.71.233.*]
    Życzę malinie jeszcze więcej "zazdrości" innych z powodu jego własnych "sukcesów giełdowych", ale w życiu osobistym nawet złośliwemu źle nie życzę, jeśli nie jest kanalią.
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~moze [83.4.3.*]
    wtopiliscie, nie pierwsi i nie ostatni taka prawda, na newagu bardzo silny trend spadkowy i tu konca nie widac, moze w okolicy 8-9 zl

oczywiscie, kwit jest sporo wyprzedany jakies odbicie bedzie moze do 13-14 zl ale to max
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~Swiss [46.151.190.*]

A moze bedzie 6-5zł od razu? Jakies uzasadnienie zamiast widzimisie?
     Jedni prognozowali niedawno kilkadziesiat a inni kilka złotych.
    A gdzie lezy prawda i co nas czeka, na ile da sie teraz prognozować?
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~AS [80.54.46.*]
    Ostatnie malunki wklejałem miesiąc temu, a zaledwie tydzień pozniej na kreskach był smrod.
    Proszę zwrócic uwage na Flage 1 z grudnia 2015r. Wybili ja góra, ale problemem było to, ze była blisko oporu (18,00zł) a nie był to jakiś opór, lecz poziom kluczowy dla zmiany trendu. Mimo ze flaga zadziałała, to cena zawróciła.

Flaga 2 – nowa-  tutaj już w ruchu spadkowym. Wybicie dołem (strzałka czerwona) to była moim zdaniem zapowiedz smrodu, choc było pewne "ALE" ...
    W pierwszym przypadku bliskość oporu, który zatrzymał wzrost, a teraz bliskość historycznych wsparć, które dawały szanse na ratunek. Cena konsolidowała się ponad 2tyg na tym poziomie i swędził mnie język by zapytać, co jest nie tak, ze rynek ładnie rosnie kilka dni, indeks rośnie grając pod brak Brexitu, a na NWG kiła i mogiła ??
    Być może byli już dobrze poinformowani, że może być niespodzianka i nikt poważny nie kwapil się by wychodzić przed szereg.
    I weź tu drobny leszczu nie czytaj kresek, nie uprawiaj czarów i nie myśl samodzielnie, tylko ufaj zarządom ich prognozom itp. Co było dalej;

1. Brexit
    2. WZA (które myślałem, że odbyło się wcześniej !

link

Nie cały rok temu wykrakałem problem z dywidenda w ramach luznych rozważań o inwestowaniu.
    Nie mam najmniejszej satysfakcji by pisać, "a nie mówiłem", ale może pare osob zastanowi się zanim zaloży czterdziesty ósmy  temat, ze jest promocja i ze taniej być nie może, bo tak im się wydaje. Nie mówiąc o notorycznym pouczaniu innych co maja robic ze swoimi $.

Sytuacja obecna - papier mocno wyprzedany, wiec korekcyjne odbicie się należy.
    Obawiam się jednak, ze może się ono zamknąć jedynie w obszarze ostatnich kilku sesji.
    Wyjście na przyzwoitych obrotach ponad 14,00zł dawałoby w mojej ocenie szansę na zmianę układu.
    Na ten moment to spadający nóż i jeśli komuś się uda z łapaniem ruchu, to będzie to fart złapany z powietrza.

Jeśli nie wyciągną nad 14,00zł to albo konsolidacja, albo dalsze przyspieszenie spadków, które uważam za bardziej prawdopodobne. Na Dziś żądzą tutaj sprzedający. Dziękuję za uwagę.
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~taniej [83.7.49.*]
    mozliwe, ze wyciskaja kwit na pozyczonych akcjach

prawda jest taka

nawet teraz ktos wywala na ukrytym po cenie lekko powyze 12 zl

o czym to moze swiadczyc ? wedlug mnie bedzie jeszcze taniej
  • Re: piekny wykres - zazdroszcze akcjonariuszom Autor: ~Obserwator [188.146.2.*]
    Kolegom analitykom pragnę zaprezentować inne podejście do wykresu - na podstawie luk osiągnięty został poziom docelowy -
    H= 24,50 , luka mierzona = 18,00, luka wyczerpania =14,00, L= 24,50-18,00= 11,50 .Było 11,61. Niezależnie od tego poziom 11,50 równy jest złotemu spadkowi do 55%. Tak więc w moim przekonaniu taniej już nie będzie.
    Jak już pisałem OFE posiadają ok. 38% akcji Newagu - przy śr. cenie zakupu ok. 19-20 PLN wypracowały ok. 130 mln PLN straty.
    Nikt mnie nie przekona,że spadki były przypadkowe. Rysownik wykresu mógłby nawet zawstydzić samego Elliota.
    Oczywiste jest, że przy takiej ilości papierów w posiadaniu OFE pozwala im, w porozumieniu z zarządem w pełni kontrolować rynek i sterować kursem.
    Negatywne rekomendacje ING (dużego akcjonariusza) i zwalanie kursu przy milczącej postawie zarządu daje dużo do myślenia - sadzę, że ta akcja była starannie przygotowywana i jest wspierana przez zarząd Newagu.

pozdrawiam
[x]
NEWAG 0,50% 100,40 2025-11-28 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.