• Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~Inwestor [46.77.124.*]
    Jw
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~sprzdane [46.113.252.*]
    Ja już dokonałem sprzedaży, jestem przekonany, ze zrobiłem dobrze i to o wiele wcześniej !!!!!!
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~ed [188.146.133.*]
    a ja być może od ciebie kupiłem i też myślę, że zrobiłem dobrze :)
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~inwest [83.21.2.*]
    Słusznie, wezwanie ma raczej małe szanse powodzenia wobec ciagle sporej siły lokalnych inwestorów. Przekonamy się na Walnym jak poszło. Niezaleznie od tego spółka powinna zacząć skupowac akcej własne. Kierunek rozwoju to skupienie sie na przeładunkach - co z ta ofera zakupu z Novofermu ? Kiedy bedzie znana odpowiedz Zarzadu ?
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~olx [178.43.45.*]
    aby to robić trzeba mieć pieniądze I pomysł co dalej a zdaje się ani jednego ani drugiego nie ma
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~inwest [79.184.64.*]
    Pieniądze są w spółce, ale faktycznie brakuje wiedzy Rady i Zarządu oraz jasnego i uzgodnionego celu wsród znaczących akcjonariuszy. 
    Na chwilę powinni oni zawiesić broń i uzgodnić najwazniejsze cele strategiczne: 
    1. sprzedać nieproduktywne aktywa (głównie nieruchomości - obecnie generują tylko koszty, a PJP nie jest pośrednikiem 
    nieruchomości żeby próbowac na nich zarabiac). Jeśli zatrzymac to w jakim celu i co z nimi dalej zrobić
    2. Sprzedać czy rozwijać konstrukcje. Jeśli rozwijać to w jakim kierunku ( z tego co wiadomo, to jest to stary i niedoinwestowany 
    zakład z wysokim udziałem siły roboczej). Od poczatku swego istnienia ta działalność przynosiła , z wyjątkiem kilu lat, straty 
    lub bardzo mizerny zwrot z kapitału
    3. Stanowczo rozwijać systemy przeładunkowe - ale ustalić kierunki i skalę inwestycji, czy sprzedaż - jeśli tak to w konsekwencji 
    likwidować spółke w przeciagu 2 lat
    4. Skup akcji własnych wraz z innymi celami.

Po tych uzgodnieniach Rada i Zarząd powinni zostać zobowiązaniu do zrealizowania tych celów i wzięcia za to odpowiedzialności w postaci przygotowania formalnej strategii (konkrety : co i kiedy zostanie zrobione - żeby można łatwo to skontrolować) , zaprezentowania tych zamierzeń wszystkim inwestorom na NWZ i wdrożenia jej w życie.

Po tych uzgodnieniach znaczący akcjonariusze mogą wrócić do swojej świętej wojny - nikogo to już nie będzie interesowało.

• Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~olx [178.43.45.*]
    to mniej więcej wyglada na strategie tego poprzedniego zarządu I o to zdaje sie poszło ze większościowi akcjonariusze ze złotymi zebami nie chcieli się rozstać tzn z budownictwem nieruchomościami I konstrukcjami , więc raczej nierealne
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~inwest [83.238.245.*]
    Ale właśnie na tym polega problem z PJP, że była jakaś strategia Zarządu, której nie akceptowali akcjonariusze, bo mieli inne cele. To trzeba zmienić i ustalić cele- potem akcjonariusze mogą się kłócić dalej.
  • Re: Do 4.05 trwaja zapisy Autor: ~ed [80.55.134.*]
    Zaraz będzie raport Immobile - ile udało się kupić w wezwaniu. Obstawiam, że niewiele za tę cenę.
[x]
PJPMAKRUM -0,34% 14,80 2025-11-28 12:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.