• Przymusowy wykup akcji Autor: ~Marek [46.77.124.*]
    Będzie przynajmniej jakiś sprzeciw mniejszościowych ? Bo to się w głowie nie mieści ze można tak prosto wykiwać mniejszościowych.
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~karol [31.179.108.*]
    Koledzy akcjonariusze,

trwa już interwencja w KNF. Otóż wezwanie nie wypełnia wymagań przewidzianych ustawą. Otóż zgodnie z art 79 ustawy o Ofercie cena akcji:

1) w przypadku gdy którekolwiek z akcji spółki są przedmiotem obrotu na rynku regulowanym, nie może być niższa od: a) średniej ceny rynkowej z okresu 6 miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania, w czasie których dokonywany był obrót tymi akcjami na rynku głównym, albo b) średniej ceny rynkowej z krótszego okresu – jeżeli obrót akcjami spółki był dokonywany na rynku głównym przez okres krótszy niż określony w lit. a; 

2) w przypadku gdy nie jest możliwe ustalenie ceny zgodnie z pkt 1 albo w przypadku spółki, w stosunku do której otwarte zostało postępowanie restrukturyzacyjne lub upadłościowe – nie może być niższa od ich wartości godziwej.

Na jakiej podstawie ustalono wartość godziwą na poziomie 0,8 zł? Zwłaszcza, że nie powołano biegłego. Jeśli zostawimy to w ten sposób, pojawi się bardzo groźny precedens. Otóż na podstawie jakiś drobnych obrotów będzie można analogicznie wycofywać niedowartościowane spółki z giełdy.

Zachęcam wszystkich do pisania maili do KNF, gpw i oferującego - DM BPS.

Jeśli nie zostanie zmieniona cena - trzeba będzie iść do sądy, ale z C/WK raczej nie będzie trudno wygrać;)

wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu: gkikompleks@wp.pl
    Dodam, że NC to rynek alternatywny, a nie regulowany. Więc powoływane się na średnie kursy i działalność w zgodzie ustawą jest błędne. Konieczne jest ustalenie wartości godziwej zgodnie z ustawą o rachunkowości = powołanie biegłego.

pozdrawiam
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~agnieszka [94.254.209.*]
    Jestem za. Moze warto poruszyć tez media? I musimy pisac do Kompleksu maile. Ja bede pisala:)
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~agnieszka [94.254.209.*]
    Jestem za. Moze warto poruszyć tez media? I musimy pisac do Kompleksu maile. Ja bede pisala:)
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~Michał [46.148.68.*]
    Ja napisałem, oczywiście nie odpisali, mam mało akcji ale dla zasady będę dalej drążył temat.
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~Michał [46.148.68.*]
    Najważniejsze jest to że spółka nie realizowała uchawły o skupie akcji własnych, jak dla mnie to już dodatkowy argument za tym że cena w wykupie nie powinna brać pod uwagę kursu akcji a wycenę godziwą.
    a pisałeś już w tej sprawie do GPW i KNF?

• Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~mlody [95.40.160.*]
    Mam mało akcji, no miałem, ale też jestem za, trzeba wszystkich poruszyć GPW, KNF, media prasę, a kto należy do SII? Oni na pewno pomogą
  • Re: Przymusowy wykup akcji Autor: ~crk [95.40.160.*]
    miałem bardzo mało akcji, ale w razie czego pomogę. Tu potrzebna jest jakaś Komisja Śledcza, emisja akcja była po 3,10 a tu przymusowy wykup po 0,80gr a może ktoś ma znajomości w PISie, Ci to na pewno się zainteresują.
    Musimy się jakoś skrzyknąć.
    Potrzebne spotkanie
[x]
KOMPLEKS -10,34% 0,78 2016-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.