• kurs w trendzie ? sam juz nie wiem (stagnacja) ? Autor: ~ozi [188.166.101.*]
    czy ktoś widzi jakieś realne szanse na odbicie do góry ? jakąś rzeczową perspektywę dalszego rozwoju sytuacji bym chętnie poczytał.

ps. jak ktos ma napisac cos w stylu "ble ble smiec itd" to nich lepiej nic nie pisze ;)
  • Re: kurs w trendzie ? sam juz nie wiem (stagnacja) ? Autor: ~Klipperek [66.249.93.*]
    Myślę ze trwa zbieranie. Ja też. I cóż tylko czekać. Szorujemy po dnie. Trend na razie klaruje się. I niektórych to widzę bawi ponieważ małymi łyżeczkami zabijają kurs w dół. A co kiedy już skonczy się ta zabawa. Zacznie się pewnie nowa w górę. A bedzie pod co...
  • Pod co ? Pod bankructwo, czy kolejne scalenie jak kurs znowu zleci ? Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    jw.
  • Re: Pod co ? Pod bankructwo, czy kolejne scalenie jak kurs znowu zleci ? Autor: ~ozi [188.166.0.*]
    Dnia 2016-03-12 o godz. 10:47 ~Ja napisał(a):
    > jw.

no i co wynika z Twojego wpisu , nic ?
  • Re: Pod co ? Pod bankructwo, czy kolejne scalenie jak kurs znowu zleci ? Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    Nic, to wynika z obecności tej firemki na giełdzie.
    A może nie tyle nic, co raczej ogromne od lat straty dla ludzi, którzy w to wdepnęli.
    Dlatego daj Boże, żeby ta firemka jak najszybciej zniknęła z giełdy i kolejni ludzie nie nabierali się na kupno tego czegoś tylko po to, żeby stracić pieniądze.
  • Re: kurs w trendzie ? sam juz nie wiem (stagnacja) ? Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Dnia 2016-03-11 o godz. 17:22 ~Klipperek napisał(a):
    > Myślę ze trwa zbieranie. Ja też. I cóż tylko czekać. Szorujemy po dnie. Trend na razie klaruje się. I niektórych to widzę bawi ponieważ małymi łyżeczkami zabijają kurs w dół. A co kiedy już skonczy się ta zabawa. Zacznie się pewnie nowa w górę. A bedzie pod co...

ze niby pod co ta "nowa w górę" ?

• cos pozytywnego Autor: ~Szwejk [188.146.0.*]
    moim zdaniem spółka coś stara się robić i jakos tam rozwijać w kanałach: dystrybujca sprzetu elektronicznego, działalności telewizyjnej, prasowej i nowych technologii. Jesli sie spojrzy na fakt, że poczatkowo spółka wytwarzala mapy (co w dzisiejszych czasach jest kompletnie bez sensu) to jakas konkretna ewolucje przeszla, spółka szuka sposobu na odnalezienie sie w nowej rzeczywistosci, moim zdaniem w miare dobrze. Ale co innego jest radzenie sobie a co innego chec pokazania zysków. Wszystkie prognozy pokazują, ze popyt na tablety, telefony, i inne nowoczesne gazety bedzie rosł, spółka zqjmuje sie obecnie takze lanalem telewizyjnym oraz gazetami lokalnymi, na pewno do tego nie doplaca. Moim zdaniem społka na ta chwile nie chce albo nie moze pkazac zysków, wiec kurs szoruje po dnie, jestem optymista w dluzszym okresie. Jest jeszze pare rzeczy do uporzadkowania. Przedze wszystkim uklad mni premium to postepowanie troche zawazyło na zjezdzie kursu spółki w ostatnich latach, ale po z uporzakgowaniu tej kwestii, kusr powinien sie odbic, mom zdanim spolka nie moze pokazywax dobrych wyników bo wierzyciele mni premium beda bardziej pazerni, wiec do czasu zatwierdzenia ukladu nie bedzie dobrych wyników. Mam nadzieje ze do zatwierdzenia ukladu mni premium dojdzie w tym roku
  • Re: cos pozytywnego Autor: ~Klipperek [66.102.9.*]
    Dzięki Przekazałem tylko ogólnik a on został pięknie rozwinięty . jeszcze raz dzięki. Zobaczymy...
  • Re: cos pozytywnego Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    Muszę ci powiedzieć, że na przestrzeni wieeeelu lat tutaj, wiele było podobnych do twojej opinii.
    Ludzie ciągle mieli tu nadzieję na coś lepszego, ale praktycznie zawsze kończyło się na wielkim g..... .
    Wystarczy prześledzić kurs tej śmiesznej firmy na przestrzeni lat, wielu lat, żeby zobaczyć, że niestety, ale jest to jeden z największych badziewi na giełdzie, na jaki można było trafić.

• Re: cos pozytywnego Autor: ~Rysiek007 [178.252.11.*]
    na forum co drugi negatywny komentarz na temat spolki ale jakoś trzymacie te akcje dalej, nikt nie sprzedaje ? sam jestem umoczony fatalnie po 0,60 LOL ale tez trzymam, jak sie nic nie zmieni do końca tego roku to sprzedaje i zapominam ;)
  • Re: cos pozytywnego Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    Nie tyle trzymamy, co raczej ostrzegamy ewentualnych nowych naiwnych, którzy mogliby tu utopić pieniądze.
    Szkoda czasu, na giełdzie są jeszcze porządne firmy z zyskami, dywidendą, perspektywami, a tu jak widać, nie ma nic.
    Według mnie, biznesom Piechockiego przydałaby się gruntowna kontrola, ale taka od samego początku jego giełdowej działalności.
  • Re: cos pozytywnego Autor: ~Szwejk [188.146.130.*]
    może i tak, ale akurat od 2007 roku prawie wszystko ostro spadło lub stoi, wiele spółek ma kłopoty, walczy o przetrwanie itp. znam wieksze smieci np. Calatrava, tutaj moim zdaniem jest jakas nadzieja
  • coś negatywnego Autor: ~gosc [213.238.124.*]
    To teraz druga strona medalu. Akcjonariusze MNI liczyli na dywidende a zgodnie z uchwala otrzymaja akcje larka. To dopiero jaja. Kasa pusta a teraz kazdy chce gotowke. A wiec niedlugo bedzie niezla podaz. Teraz czy warto zbierac? Na MNI nastroje sie mocno pogorszyly. Oczekuja i tu i tam polowy tego co jest teraz.

Gadanie o badziewnym sprzecie i in dziwnych dzialalnosciach, ktore nie przynosza dochodu. Ile mozna! Jesli faktycznie mialoby byc tu cos dobrego nalezaloby zrobic polke premium moze jakies przejecie.
  • Re: coś negatywnego Autor: ~Szwejk [188.146.74.*]
    Podaj raport, z którego wynika, że dywidenda w MNI ma być wypłacona w akcjach larka???? bo nie widzę takiego, zresztą jakby to miało się odbyć, coś z tym Twoim info jest nie tak
  • Re: coś negatywnego Autor: ~gosc [213.238.124.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1441828.html
    http://www.parkiet.com/artykul/1438204.html
    Jak bede w domu podam te dane .libacja sie przedluzyoa
  • Re: coś negatywnego Autor: ~Szwejk [188.146.140.*]
    Nie wiem, czy już zmienili te uchwały na mozliwość wypłaty dywidendy w postaci akcji larka (Mita) itd, chyba nie, ale to według mnie odgrzewane kotlety, o tym była mowa w sierpniu 2015 r. nie wiem po co MNI chce wypłacić dywidendę. Jak bym chciał pozytywnie interpretować tę wiadomość to bym się skupił na tym, może Piechocki ma interes aby przezucić akcje Larka z MNI bezposrednio na siebie. 
    Przy takich obrotach podazą bym się nie przejmował, bo tutaj nie jest w stanie nikt sypnąć dużej sumy nawet dołując kurs do 10 gr po resplicie itd. narazie to bardzo drobni ciułacze mogą sobie posprzedawać aby mieć na fajki, itp.
  • coś pozytywnego Autor: ~Szwejk [188.146.135.*]
    jednak jestem za czymś pozytywnym
  • Re: coś pozytywnego Autor: ~emil [191.101.30.*]
    sypnijcie jeszcze tak z 20-30 k akcji i bedzie po 0,50
  • Re: coś pozytywnego Autor: ~markus [159.205.189.*]
    Czekam, aż sypną skupę po atrakcyjnej cenie - promocja. W grudniu było ok
  • Re: coś Autor: ~osz [213.238.124.*]
    Powodzenia. W grudniu to chociaz podciagnales pod analize techniczna ale od scalenia analiza wykresow sie konczy. Ja przynajmniej niczego nie widze. Zeby chociaz fundamenty jakies byly. Jasny przekaz z drobnymi akcjonariuszami. Ciekawe ile to sie moze obsunac by zmobilizowac zarzad do jakichs przedsiewziec. Imho strata czasu.

Moze kiedys, cos, moze.
[x]
LARK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.