• Zaklad wart MILIONY Autor: ~PRAWDA [217.91.112.*]
    osoby powiazane ze spolka prubowaly mi wcisnac akcje wysylali tez zdjecia na zachete
    ja sie glupio zastanawiam Czy tak wyglada zaklad warty Miliony ?
    gdzie sa maszyny warte miljony? gdzie te przetworniki??? Burdel

link
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.91.112.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~PRAWDA [217.91.112.*]
    halo jest tu prawnik? jak nazywa sie przedstawienie nieprawdziwych informacji celem pozyskania uplasowania emisji ?? czekaj czekaj to manipulacja? czy wyludzenie pieniedzy? ktos kupil emisje wierzac ze beda miec pakiet wiekszosciowy a tu taki psikus To jest na to paragraf prawnik halo jest tu jakis?
    Moder nie kasuuuuj!!! ty tez od spolki?? W celach emisji pisali ze beda miec 51% w przetwornikach a wedlug krs maja mniej NIZ 50% czemu?? manipulacja
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~miro [94.254.225.*]
    Do końca roku 1 zł. Zapamiętaj sobie tą wiadomość
    Buahaha
    Jaja lepiej zbieraj kase na nowa emisje po 0,22 bo kasa potrzebna w spolce by za rok wykupic pseudo fabryke przetwornikow z EBC za ponad 3mln zl hahaa chyba o tym nie zapomniales haha takze jedna emisja na budynek a zaraz kolejna na ebc takze najlbizsze dwa lata sa juz "zagospodarowane" hahaha
    beka
  • ciekawe..... Autor: ~ja [5.172.235.*]
    zaczynasz pić o 23? wrzucasz jakieś zdjęcia?
    każdy tu wie że, mają dwie inwestycje. Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma przecież.

czy Ty przypadkiem nie naganiasz? o tym się sporo czyta, że są tacy na forach bankiera. na parkiecie mniej bo tam trzeba się rejestrować.
    A Ty tak nagle z nowym nickiem dużo piszesz. albo insynuujesz jak wczoraj, albo wypisujesz półprawdy albo tworzysz scenariusze. a z drugiej strony gdy czytam Twoje wpisy, to wydaje się że znasz tą spółkę tj. odrobiłeś lekcje.
  • Re: ciekawe..... Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Aktywa trwałe na koniec 2015 r. 920,5 tys. zł, budynek dzierżawiony, produkcja na poziomie 4 zestawów dziennie. Czego więc się spodziewać, pałaców? Jest tylko jedno ale. Ta spółka chce być większa niż jest i chce to osiągać w dużym tempie (pamiętajmy, że zaczynała od ZERA). Ponadto pozyskiwanie kapitałów z giełdy ma co do istoty wszytą zasadę kupowania obietnic obarczonym w tym przypadku dodatkowym ryzykiem krótkiej historii spółki. Wydaje się, że chyba większość właśnie to kupiła te obietnice, bo raczej nie te dzierżawione rudery.
    Natomiast co do zdjęcia to obecny stan czy może Przyborki. Bardziej ciekawe byłoby zdjęcie zakupionej nieruchomości lub chociażby nr działki bo to jakaś wielka tajemnica spółki! Mam nadzieję, że robią to po to by najpierw posprzątać posesje by potem to sprzedawać na zdjęciach!
  • Re: ciekawe..... Autor: ~kosciuszki [83.26.255.*]
    Mi to zaczyna smierdzieć wałem. Firma, która nie pokazuje niczego. Ani parku maszynowego, ani zakładu. Zysk 70k i świetlane plany od 2,5 roku. Kolumn robią tyle, że w piwnicy u mnie z kumplem moglibyśmy tyle kleić.
  • Re: ciekawe..... Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    to zacznij to robić, może Tobie też bank da pożyczkę :)
    W drugim wątku doszedłem do tego samego :)
    czytałem :)
    oni działają na takim a nie innym rynku i to wciąż start up. korzystają z instrumentów które są dostępne. spółka o małej historii i wciąż małym rynku. ja im kibicuje ale to wciąż długa droga. Pociesza, wzrost kwartał do kwartału.

mimo wszystko zaczynali z niczego i to jest istotne. wartość akcji zbliżona do wartości księgowej.
    To że można kupić ich akcje, nie oznacza że to duży biznes. przecież to czym jest NC, każdy z nas wie. Jest obarczony tym ryzykiem o którym każdy tu wie i podskurnie myśli.

ale, nikt z nas nie musi im cokolwiek dokładać. więc gdzie tu ból?:)
    i jeszcze jedno. spójrz na ryzyko jako akcjonariusz: nie widać przesłanek na upadłość ani na zawieszenie lub co gorsza wykluczenie akcji z NC.
    to jest długoterminowa inwestycja.
    Śledzę tą spółkę od samego jej początku. Trójka moich przyjaciół jest załadowana w te akcje i to na zauważalne kwoty. Sam chciałem jej troche kupić na próbę jak jeszcze trochę stanieje, ale przy takich nastrojach to nie wiem czy to jest dobra inwestycja.
    Tak jak pisałem wcześniej zdecydowanie nie interesuje mnie naganianie na spadki, ale poznanie opinii innych na temat tej spółki.
    Po tym co dzisiaj wysyłał ten prawda - jeżeli to są faktyczne zdjęcia itd. to nie wiem czy ta spółka jest warta 3 mln zł. Zobacz jeszcze najważniejszą sprawę - te 3 mln na które wycenia ją rynek (ale czy faktycznie wycenia ? zerknij na arkusze kupna i sprzedaży - jedno większe zlecenie blokujące na K i masa, ale to masa zleceń sprzedaży, wygląda jakby ktoś celowo blokował kurs) dały 70 tys. zysku.. To jest jak kopiowałem wcześniej ze stockwatcha ca 2,5%. Poprzednie lata z tego co widziałem też było bardzo słabo.
    Podsumowując to co ostatnio znalazłem o spółce:
    - Pozytywne informacje na forum norweskim o ich głośnikach
    - Pozytwne polskie recenzje (na forach też w głównie pozytywnie)
    - Eksport leży (poszukaj przez googla pylonów za granicą)
    - Rentowność 2,5%
    - Zakup nieruchomość o wartości całej spółki i to wg wyceny giełdowej
    - Siedziba jak warsztat pana miecia (o ile zdjęcia prawdziwe)
    - Produkcja 4 kolumn dziennie (a to nie jest ekskluzywny produkt)
    - Zainteresowanie spółką mizerne
    - Obrót akcjami nie istnieje=płynność zbieżna do 0
    - Bardzo duże zlecenia na S, pojedyncze blokujące zlecenia K

Tego wszystkiego nie można tłumaczyć startupem. To już zaraz 3 lata, okres przymykania oka na firmę się skończył.
    Jeżeli gdzieś się pomyliłem to przepraszam, ale na ten moment tak to wg mnie wygląda.
    dość fajne spostrzeżenia:)

Spójrz jeszcze na resztę danych ze StockWatcha (spółka, sektor, rynek):
  • Re: ciekawe..... Autor: ~ap [89.66.204.*]
    Przy tej kapitalizacji pusty arkusz czy słaba płyność to nie jest ewenement , taki jest NC. Zysk netto w tym roku był niższy główne ze względu na "pozostałe" koszta operacyjne. Spółka cały czas jeszcze jest na początku drogi, choć otwierają się przed nią kolejne drzwi dzięki coraz większej rozpoznawalności, moim zdaniem idą w dobrym kierunku. W tym roku już oczekuje istotnie wyższej rentowności. Mimo wszystko wiele przeszkód mają już za sobą i powinno być to widoczne w wynikach.
  • Re: ciekawe..... Autor: ~TED [79.191.252.*]
    oni na początku drogi będą jeszcze za 10 lat ;)
    albo ktoś się zna na biznesie albo nie , a tu widać dobrze to tylko potrafią wyciągać kasę od akcjonariuszy ;)
    współczuje ubranym bo tu nawet nie ma jak wyjść to jak skok do pustego basenu
  • Re: ciekawe..... Autor: _milioner_ [83.30.43.*]
    emisja za emisją, jak to ma isc w góre nie dajcie sie w to wciągnąc bo to starta czasu i kasy
  • Re: ciekawe..... Autor: ~tri [79.191.252.*]
    co oni mają teraz zrobić ? jak tu basen pusty jak jeden większy by chciał wyjść to zwali kurs na 5 groszy jak pojawi się jakiś popyt ;)
    ale ja to pisałem już rok temu to wszyscy na mnie krzyczeli że to tak super spółka !

https://www.bankier.pl/forum/temat_pylon-nowa-drukarnia-akcji,16680995.html
  • Re: ciekawe..... Autor: ~ap [89.66.204.*]
    Bywałem na społkach przy, których arkusz na dnie wyglądał tak samo i wychodziłem na tym dobrze. Jeśli po arkuszu zleceń oceniacie spółkę NC to długo na tym rynku nie przetrwacie.
  • Re: ciekawe..... Autor: ~ja [5.172.239.*]
    Dokładnie, to spółka z NC. To niesie ze sobą wszelkie ryzyka np. to co pisał mistrz czyli fikcyjnego produktu itd itd. Zdjęcie powyżej? Serio? Jakiś typ wrzuca zdjęcie, podpisuje że ktoś mu coś proponował. Wiarygodnie brzmi?
    Czy da się z tego wyjść? Da się, powoli pewnie albo trzeba czekać na momenty które już tu wielokrotnie bywały, również po emisji. Taki urok NC.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~on [109.243.254.*]
    Zdjecie prawdziwe . Spoleczka musi cos robic zeby kaske ciagnac z kolejnych emisji hehe Zysku nie ma ale kasa musi byc
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~PRAWDA [37.188.131.*]
    Hahaha, policzcie ile juz zgarneli kasy od jeleni??? Ponad 2mln zl? W tym roku kolejne 2,5 mln i za rok wykup od EBC za 3mln ??? To ponad 7mlm dadmowej kasiory w przeciagu 5 lat??!

A teraz pytanie do jeleni, kto z was wyciagnie 7mln w 5 lat w pracy albo majac firme?? Hahah a tu darmowa kasa bez zobowiazan

Ktos napisal ze rynek wycenia na 0,22 do objecia emisji ahahaha kto to pisal, jujka dajac po tyle akcje do rubenczyka?? Kolesiostwo ??
    Jaki rynek tak wycenia skoro jest ZeRO handlu i zerowy popyt?? Dzis rownie dobrze mose byc 0,10 wystarczy sprzedac az 25.000 szt akji:D przy 15 mln wszystkich ahahaha

To nazywa sie wycena rynkowa??

Przestancje walic scieme ludziom, zacznijcie robote a jelenie powinni przepytac zarzad na wza hahaha
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~kosciuszki [83.26.255.*]
    Ja bym nie brnął za daleko w domysły i nie insynuował nieczystych zagrań.
    Jedno niestety jest faktem : link
    Żeby spółkę zdegradować do poziomu śmieciowego -do samego dna- wystarczy sprzedać akcje za dokładnie 4489,84PLN .

Prawda, a ty jesteś załadowany w tą spółkę ?

Na dokładkę zdjęcie od znajomego, ręczę że to jest na pewno pylon.
    link

• Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~ap [89.66.204.*]
    Kosciuszki chcesz spólki, która da Ci możliwość wyjścia w każdym momencie za sporą kwotę? Zapraszam na WIG20, WIG40 ;)
    Dodam jeszcze, że tylko dzięki takim zagraniom wykorzystując nikłe zainteresowanie można przycisnąć leszczy do tego żeby zeszli niżej na sprzedaży a tutaj akcjonariat jest dosyć długoterminowy więc nie jest to proste, tym samym handel jest jaki jest.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: kosciuszki [83.26.255.*]
    Specjalnie sie zalogowalem zebys nie mial watpliwosci, ze ja to ja.
    Zerknij na forum i sprawdz, ze interesuje sie ta spolka od prawie dwoch lat, wiec nie jest nikim nowym.
    Osobiście pieniądze inwestuję w najbardziej ryzykowne, szybkie i nieblokujące instrumenty takie jak kontrakty.
    W spółki wchodzę rzadko, Pylon interesuje mnie ponieważ oferują coś co mi się podoba.
    Doradzam też znajomym odnośnie spółek. Staram się kierować analizą fundamentalną.
    Dla mnie ważne jest ile firma ma, co ma, co produkuje, ile tego produkuje, jakie ma marze, jak wyglada rynek na jej produkty w polsce, jak w europie i na swiecie. Interesuje mnie know-how, unfair advantages oraz park technologiczny. Ważne bardzo dla mnie jest podejście kadry zarządzającej i sposób komunikacji z akcjonariatem. Dwa lata temu byłem zdania, że jeżeli ruszą zagranicę to będzie super- praktycznie jej nie ruszyli. Teraz zamiast skupić się na sprzedaży to kupują budynki. Jak dla mnie te kolumny głośnikowe mogą robić w garażu byleby się sprzedawały - ważne jest, że chyba nikt z akcjonariuszy za bardzo nie wiedział jak nawet firma wygląda, a przynajmniej nieliczni wiedzieli. Są tu tacy którzy wiedzieli ? Rozumiem, że firma chce jak najlepiej wypaść na zewnątrz, ale akcjonariusze powinni wiedzieć. Porównajcie sobie sterylnie białą stronę ze zdjęciami.
    Na temat zdjęć się nie wypowiem dopóki nie mam pewności, że są autentyczne. Dwa lata temu to oni w Polsce szału z kolumnami nie robili a co dopiero za granicą. Po mału jednak, zaczynają wchodzić na rynki zagraniczne, zaczną robić jakiś marketing, nie wszystko naraz. Wiesz dobrze, że budowanie marki zwłaszcza za granicą zajmuje lata. Kupowanie nieruchomości akurat w moim odczuciu jest oznaką pozytywną bo świadczy o tym, że raz - chcą być "na swoim", dwa - prognozują zdecydowany wzrost zamówień wykraczający poza możliwości produkcyjne poprzedniego zakładu.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    - ważne jest, że chyba nikt z akcjonariuszy za bardzo nie wiedział jak nawet firma wygląda, a przynajmniej nieliczni wiedzieli. Są tu tacy którzy wiedzieli ? Rozumiem, że firma chce jak najlepiej wypaść na zewnątrz, ale akcjonariusze powinni wiedzieć. Porównajcie sobie sterylnie białą stronę ze zdjęciami.
    Dzisiaj wystarczy wpisać lokalizacje i zdjęcia są jak na dłoni (bynajmniej zewnętrzne). I z lotu ptaka i z ziemi. Spółka jak widać robi dobry ruch, że przenosi się z takich ruder do nowej nieruchomości. Miejmy nadzieję, że znacznie lepszej bo jej lokalizacja jest owiana jakąś większa tajemnicą (może ktoś wie gdzie to jest - bo realnie należałoby analizować nową siedzibę gdyż ta dzierżawa to już niebawem historia). Na cudzej nieruchomości nie ma sensu inwestować i nic budować - to sprawa oczywista. A do takiej rudery nawet wstyd inwestora zagranicznego zaprosić. Ekspansja zagraniczna do Skandynawii mogła się powieść bo oni lubią takie klimaty, natomiast do Niemiec to już taki numer nie przechodzi. Firma jest biedna i mała, ale ma produkty, z którymi próbuje zawojować rynek. Jak nie będzie oszukiwała inwestorów to już połowa sukcesu jeśli chodzi o finansowanie - bo to przecież nie są to duże kwoty zważywszy na ff.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: kosciuszki [83.26.255.*]
    link

Najlepsze ujecie ze street view. Ale tak jak napisałem niech produkują nawet w garażu, pierwsze apple były robione w garażu, a w tej chwili jest to największa firma na świecie.

Dzięki, że napisałeś to czego ja nie napisałem, że firma jest biedna i mała.
    Chyba trafiłeś w 10tke :)

Tylko ta biedna i mała firmą wydaje mi się, że rzuca się z motyką na słońce z zakupem tej nieruchomości.
    Chyba każdy z nas widział ostatni raport. Jeszcze nie zdązyli zapracować, a znowu chcą więcej - tak po polsku - na kredyt i za cudze.
    Kredyty inwestycyjne są zazwyczaj wysokooprocentowane, a spółka ryzykuje swoim majątkiem - swoim, czyli waszym.
    Czy ktoś zna aktualny koszt najmu ? Może jakąś tańszą nieruchomość by znaleźć?
    Akurat po ostatnich raportach bardzo dobrze widać co skłoniło ich do nabycia nowego zakładu. Sprzedaż produktów własnych rośnie bardzo szybko.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~Mis [5.172.247.*]
    skoro twierdzicie, ze Prawda nagania a y macie rację to dlaczego nie widać prawie żadnych zakupów na akcjach spółki?!!!
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: michal0110 [79.184.212.*]
    Jeżeli w tym temacie jest prawdziwa lokalizacja, to działka ta (plus sąsiednia) już była licytowana
    https://www.dawro.pl/?module=licytacje&id=45587#
    Ale to z prawie 100% pewnością nie chodzi o tą nieruchomość (jak kto woli -ta ruderę).
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: michal0110 [79.184.86.*]
    Tego nie wiem, mam nadzieję, że niedługo spółka pochwali się nowo zakupioną nieruchomością...
    No jeśli będzie to ten prlowski złom to nie będzie się czym chwalić.
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~iiiiiiii [164.126.30.*]

ze strony zakładka kontakt=

Będzie nam niezmiernie miło odpowiedzieć na Państwa zainteresowanie produktami audio. Zapraszamy do kontaktu.
    Zakład Produkcyjny / Biuro Handlowe Pylon S.A.
    ul. Wrocławska 77 
    63-200 Jarocin, Poland

tel
    Email: 
  • Re: Zaklad wart MILIONY Autor: ~mistrz [37.248.255.*]
    tam to oni od 2013 wynajmują
[x]
JRCGROUP -0,80% 1,24 2026-05-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać