• Kto zbiera? Autor: ~Łosoś [79.98.148.*]
    Zakupy konkretne, znika cała podaż. Czy Morpol uzupełnia portfel aby osiągnąć 90% głosów i oszczędzić sobie problemów z zaskarżaniem uchwał o dematerializacji? A może ktoś wie że Morpol jest gotowy odkupić free float po cenie wyraźnie wyższej niż w wezwaniu, i chce zarobić?
    Ciekawe czy członkowie rady nadzorczej odpowiedzieli na wezwanie. Jeśli nie, a komunikatu brak, to znaczy że nie czuli potrzeby oddawać cennych akcji po 18 groszy.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~Buti [83.19.208.*]
    Myślę że zbiera Morpol, jasny sygnał dla drobnicy został wysłany wraz z projektem uchwał na walne, trzymają się ceny skupu, pytanie jak bardzo będą chcieć mieć 90%? Ostatnie pół roku pokazało że tu nie będzie sentymentów, tak myślę.
    Zobaczycie, ja już out i na ferie spokojniejszy.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~Figo [31.182.64.*]
    No nie wierzę.To ty jeszcze posiadałeś tą makulaturę.Ech ty niepoprawny naganiaczu!!!
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~czepsi [91.233.157.*]
    szybko licząc jeszcze muszą zebrać z rynku ca 3,1 mln szt :)
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~epifan [87.207.153.*]
    Byłoby nierozsądnie ze strony zarządu narażać się na długotrwałe spory z akcjonariuszami mniejszościowymi tak jak w Polcolorit, więc to zapewne Morpol skupuje aby mieć 90%. Przymusowego wykupu już nikt nie zaskarży bo takie prawo większościowego. Więc opłaci im się nawet podbić kurs kilka groszy i zdjąć zlecenia - wtedy swobodnie wydrenują gotówkę z spółki. Jesli tego nie zrobią to zaskarżenia uchwał będą też z wnioskami o zabezpieczenie pozwów poprzez ograniczenie rozporządzania majątkiem spółki.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~Buti [77.255.108.*]
    Zgadazam się, myślę że liczą się z takimi wnioskami na walnym ale sposób w jaki rozpoczęli wycofywanie z NC daje jasny sygnał, że ich sposób nie będzie po myśli mniejszościowych, myślę że ten baton na 0,20 to też od nich. Mówi:
    Możemy skupić po 18 max 19
    Ponieważ kupowanie po takich cenach to będzie kłopot dla ewentualnych teraz kupujących jeżeli
    Morpol przekroczy 90% do 09.02.2016 będzie ewidentna strata(squeez out)

Tylko czy to osiągną? Jak nie to zawsze pozostaje zniesienie dematerializacji akcji(i bujaj się z tym)
    Za długo gram na tej spółce i związałem się z nią.
    Powodzenia w wytrwałości.
    Pozdrawiam Sławka i mozarellę.

Mniejszościowi dali im wyraźny sygnał na wezwanie,że nie interesuje ich cena 19 gr.Jak chcą skupić niech podniosą skup o 2-3 poziomy wyżej.
    Wróć miało być 18 gr.
  • Re: Kto zbiera? Autor: bujik [87.207.100.*]
    Witam.Ja też dołożę sobie po 20gr .870tysi po tej cenie będę na malutkim plusiku.A skupujący za jednym zamachem będzie miał 3 banki.Myślę że o dwa gr Morpol nie zbiednieje chyba że skupuje wysłannik Epigona,czym więcej skupią będzie mniej problemów.
    No akurat te 2 bańki po 0,20 to oni wystawili jako straszaka!Ale pytanie też ile w rzeczywistości wczoraj odebrali od wystraszonych,a ile było ich wrzutek????
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~epifan [87.207.153.*]
    Jeśli chcą uniknąć procesowania się z mniejszościowymi którzy mają uzasadnienie do walki o swoje, powinni ogłosić przymusowy wykup najpóźniej 08.02, a uwzględniając system rozliczeń D+2 i weekend powinni skupić do 05.02 90%. Przy cenie 0,18 nawet na słabym rynku podaż zanikła. Kupili ponad milion po 0,17 więc bez dodatkowych kosztów mogą uśrednić w górę do 0,20.Wtedy stanę się ex-epifanem, mimo że kupiłem te akcje "na emeryturę" :-(
    Poniżej pofatyguję się do sądu.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~hmmm [88.199.56.*]
    Tylko tak straszycie tymi sądami etc, na YWL (YAWAL) drobni zostali z makulaturą i knf coś zrobiło? Sądy? No właśnie... Jak spółka daje uchwałę o dematerializacji to jakie są szanse, że wykup kolejny zrobi? Musi?
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~Buti [77.255.108.*]
    Nic nie musi.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~MR2 [31.61.136.*]
    http://gpwinfostrefa.pl/espi/pl/reports/view/3,311616

Witam, kontaktowałem się z SII, potrzebujemy kogoś, kto jest aktywnym członkiem (ma opłaconą składkę na poziomie rozszerzonym link)
    Wtedy możemy z nimi zacząć poważnie działać.
    Generalnie model podejścia do sprawy jest jak w Polcoloricie, z tym że my chcemy zaskarżyć uchwałę o zniesieniu dematerializacji i negocjować wyższą cenę wykupu.

Proszę o podanie namiarów na forum bankiera (mail) jeśli ktoś ma takie możliwości konsultacji w SII obecnie.
  • Re: Kto zbiera? Autor: ~szumi3 [94.254.209.*]
    ?? RYBAK ??
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.