To za cała firmę ponad 200 mln a wycena obecna to 120 mln
"Tak, pewnie jak większość inwestorów indywidualnych. Jestem wiernym akcjonariuszem swoich głównych spółek, które zresztą nie były bardzo dotknięte ostatnią przeceną, bo osiągają dobre wyniki i mają stabilny akcjonariat. Kapitalizacja Lenteksu na giełdzie to około 460 mln zł. Wpisując w tę kwotę Novitę – ok. 150 mln zł, i grupę Gamrat – ok. 300 mln zł, wartość Lenteksu wyniosłaby ledwie 10 mln zł. Dlatego uważam, że obecna wycena Lenteksu na GPW jest atrakcyjna. To moja odpowiedź na pytanie, czy dokupuję akcje. "
Ale jest pan też akcjonariuszem w niektórych spółkach z GPW z pakietem poniżej 5 proc. akcji. Nie przestraszyły pana spadki? W ostatnich miesiącach raczej budowałem pozycje i zwiększałem zaangażowanie także w niektórych innych moich inwestycjach. Jest parę spółek, dwie–trzy, w których mam po około 2 proc. kapitału i rozważam, czy pozostać na tym poziomie. Jeśli miałbym przekraczać progi, to raczej w którejś ze spółek, w których już jestem. Prymus, Novita, Lentex, Makarony Polskie i Mr Hamburger poprawiają wyniki.
Żyd nie zgodzi się na wypłatę dywidendy nawet takiej niewielkiej - szkoda bo drobni współwłaściciele spółki nie będeą szanowali takiego własciciela, ale niestety nic nie poradzą...
Rozmowa jesli idzie o kupno akcji polega na kupowaniu a nie gadaniu. Trzeba odróznić giełde od forum giełdowego. Wiadomo ze 100% w tabasko maja izraelici , ale kto jest włascicielem izraelitów i potem kto jest włascicielem włascicieli itd. Akcje przeciez tez krążą z wora do wora ...
i co bedzie dalej jak Bogus przewidujesz, nikt juz tego nie kupuje tu bedzie chyba korekta w dół.... będzie można taniej dokupić ale czy warto brać skoro żydzi wszystko w tej spółce kontrolują i zrobiło nam się aż 5 członków zarzadu w tak niewielkiej firemce.
Wyniki sa rekordowe . Rada nadzorcza pracuje za darmo i tu juz bedzie milion oszczędności. vol obrotu za ostatni rok to prawie 50k czyli 2% zostało 10% czyli max 5 lat.
do 100 to dojdzie pewnie w ciągu najbliższych 2 tygodni. Przed wypłatą dywidendy będziemy witać 200 zł. Potem oczywiście w kolejnych 2 latach będziemy zmierzać w kierunku 1000 zł, o których dyskutowaliśmy na forum parkietu. Tak to widzę. Pozdrawiam