wciąż ta sama zasada na forum, jak stare się "zużyją" np. lilki i wirtualni maklerzy to w ich miejsce pojawiają się świeżutkie, nie śmigane i zaraz piszą o fundamentach, produkcjach wzrostach itp. Prawda jest taka ,że koniec spółki, która tylko umie produkować akcje i obligacje, a nie ma żadnych realnych przychodów jest bliski. Szukają więc różnych sposobów aby opchnąć już wydrukowane akcje.
Kowal od dawna nadaje i nadaje, choć go nie interesuje. Kombinator jak nic. Nie ukrywam, że boli jak jest taki kurs bo sam akcje mam ale trudno się mówi, może przyjdą lepsze czasy a jak nie to trudno. Jak zarabiać to miliony, jak tracić to wszystko ;)
~dominikanof i tutaj masz rację. Giełda to nie piaskownica. Jak ktoś ma słabe nerwy to nie powinien inwestować. Zasada jest jedna, żeby jeden mógł zarobić 10-ciu musi stracić ;). Przy czym na dochodzi jeden plugawy element, znaczone karty i trefny zarząd i tutaj nawet najlepsi padają. Pozdrawiam
dokładnie tak zrobiłem ctrlC+ctrlV bo chcieli mój poprzedni wpis zakryć. Cel mam taki żeby ratować portfele tych co tu jeszcze nie weszli i mam nadzieję że nie wejdą. Tyle teorii spiskowych
co do rynków i faktu o tym, że nieliczni zarabiają dołączę jeszcze jeden fakt; nie ma litości i nikt nie robi tutaj wolontariatu bez osobistych korzyści.
o nadworna pacynka się odezwała, witamy. Co do spółki i wypowiedzi kowal'a. Nie broń ludziom inwestować, to że Ty tutaj kiedyś przy innych poziomach wyceny straciłeś, to nie znaczy, że inni mogą obecnie nie zarobić. Mną nie kierują instynkty sympatii do spółki, tylko czysta kalkulacyjna gra. Jest okazja wchodzę tutaj, jest inna okazja wychodzę zarabiam i znowu wchodzę tutaj. Czysta gra. Można zarabiać zarówno na spadkach jak i na szybkim spekulacyjnym wybiciu. Ale nie będę uczył naszego guru, bo on i tak zapewne swoje wie i wie lepiej ;). Pozdrawiam
A jak chcesz geniuszu grać na spadkach na new connectie? Oświeć mnie bo ja jestem ciemna masa i znam sie tylko na FW20 i rzadko mnie pojedyncze spółki interesują.