Szanowni amatorzy Rodacy jacy tacy, Tak jak wam zapowiadałem, bessa wchodzi w bardziej zaawansowaną fazę. Niestety ( dla was oczywiście ) jest to dopiero trzecia fala fali pierwszej cyklu. Już po niej widać jak agresywne będą dalsze spadki i nic dziwnego, ponieważ formacja bessy złożona z trzech fal A B i C jest formacją korygującą cały miniony impuls wzrostowy od początku giełdy w Polsce. Pierwsze dwie fale tej formacji, czyli A i B mamy już za sobą, a obecnie do głosu doszła fala C. Fala C to prawdziwy zabójca. Fala C, to raj dla zakładów pogrzebowych i wynajmujących karawany. Fala C moi drodzy, to lanie dla doradców finansowych wielu instytucji, ponieważ oni wyceniają spółki na podstawie wewnętrznej wartości akcji a to nie ma nic wspólnego z tym co się tu dzieje i będzie działo. fala C moi drodzy, to nie strzyżenie owiec jakie odbywa się regularnie, ale ich zarzynanie. Jeśli cały układ ABC będzie korektą płaską (co rzadko się jednak zdarza), to powinniście ręce do Boga wznosić w podzięce. Jeśli jak mniemam fala C ustanowi korektę prostą z fal ABC, to na tym forum pozostanę tylko ja i mr.kuchar inni zostaną rozszarpani. Od polowy roku ostrzegałem was, przed nadchodzącą bessą jak tylko zobaczyłem dywergencje pomiędzy wigiem a wigiem 20 Kiedy na końcu wigu powstała ogromnych rozmiarów spadkowa formacja Gartleya wprost krzyczałem do was i jasno wyrażałem swoją opinię na temat przyszłych losów naszego rynku. Co większość z was wtedy pisała o mnie i do tej pory wypisuje ? Sami to dobrze wiecie. Wielu z was wieszało na mnie psy, nie mając bladego pojęcia o czym piszę i przed czym przestrzegam. Kiedy wspominam od niechcenia, że jestem najlepszym analitykiem technicznym na forum Bankiera, to wbijcie to sobie wreszcie do głowy raz na zawsze, jak amen w pacierzu, bo nie podlega to najmniejszej dyskusji i nie dlatego, że tak twierdzę, ale dlatego, że tak właśnie jest. To z czym teraz macie do czynienia, to dopiero pierwsza fala bessy. Potem przyjdzie korekta a potem znów sikać ze strachu będziecie. Podejrzewam, że niestety, wielu inwestorów instytucjonalnych przerażonych tym co się obecnie u nas dzieje w popłochu wycofuje się na złamanie karku i nie wrócą, nie wrócą przez długie kilkanaście miesięcy. Zrozumcie wreszcie, że bessa musi być proporcjonalna czasowo do fali hossy, a jej agresywność zależy od mądrości formacji politycznej, która nami w danej chwili rządzi oraz ogólnej sytuacji na świecie. Dookoła mamy konflikty zbrojne, kłótnie pomiędzy państwami i zamachy. Gdzie w takich warunkach może rodzić się jakakolwiek większa fala wzrostowa na giełdach. Pieniądz potrzebuje spokoju i stabilizacji a tu jedynie galimatias dookoła. Jedyne co wam teraz mogę poradzić moi szanowni koledzy, to przyjmijcie moje orędzie skierowane do społeczności giełdowej, jako mój dar serca dla was i troski o wasze zdrowie i zdrowie waszych zrujnowanych rodzin. Powiem tak, teraz jest już za późno na cokolwiek. Musicie tą falę przetrzymać niestety, zaciskając odbyt mocno, ewentualnie korzystając z pieluch dla dorosłych. Potem przyjdzie fala odreagowania w postaci znacznego wzrostu. Wielu będzie przekonanych, że to już ostateczny koniec spadku i wraca hossa. Niestety, to będzie jedynie korekta a potem ? Potem ci co nie sprzedadzą umrą.
Kolorowy wiatr pozdrówcie ode mnie prezesa bo to uczciwy i mądry gość i dba o dobro akcjonariuszy jak nikt. chyba też go podziwiacie
Kasowanie moich wpisów nic wam nie da. Chodzicie po polu minowym i tyle. Spadek wartości tych akcji będzie wprost proporcjonalny do szacunku jakim darzycie pana prezesa. Zbliżają się święta, nie zapomnijcie wysłać do firmy kilku ciepłych słów. Pozdrawiam
Te akcje będą kosztować niedługo 1 zeta. Moje osobiste zdani, którym nikt się kierować nie powinien, to takie, że zachowanie tych akcji przypomina mi zachowanie wielu innych akcji, co to tu na GPW były, ale się skończyły. Dzisiaj znowu mocny spadek, no cóż jaki prezes, taka firma.
kolorowy-wiatr vel kamerdyner-profesora vel chodzik księżycowy(i kilka innych nicków) nawet ANONIM taki jak ty powinien dostać bana i mieć całkowity zakaz pisania na tym forum. Może i to nastąpi jak ktoś ci wytoczy sprawę o odszkodowanie lub poda do prokuratury o ściganie bo wielokrotnie tu się chełpiłeś manipulowaniem i świadomym wprowadzaniem w błąd. To są analizy? To AT? To kpina z analizy technicznej i analityków.Ty jesteś czarną owcą tego fachu. Twoje TOTALNE NONSENSY wręcz zniechęcają nowicjuszy by stosować AT. Oto poniżej dwanaście przykładów jego ,,wybitnych" analiz gdzie po jego rekomendacjach wybijało po kilkadziesiąt, a nawet i po kilkaset %, ale w ODWROTNYM kierunku : ). Tam zobaczycie wizje i twórczość tego mistrza od AT w całej okazałości. Są podane LINKI by ten nieszczęśnik nie mówił, że coś zatajono, czy zmanipulowano ; ) Nadto na forum Sfinksa jest wiele o tym ,,analityku".
Dnia 2015-12-08 o godz. 17:49 kolorowy-wiatr napisał(a): > Te akcje będą kosztować niedługo 1 zeta. > Moje osobiste zdani, którym nikt się kierować nie powinien, to takie, że zachowanie tych akcji przypomina mi zachowanie wielu innych akcji, co to tu na GPW były, ale się skończyły. > Dzisiaj znowu mocny spadek, no cóż jaki prezes, taka firma.
Moze droga do bogactwa to szukac wpisów kolorowego wiatru i robic dokladnie na odwrot! Moze analiza techniczna jezeli takowa robi nie wychodzi mu najlepiej ale komu wychodzi w polskim giełdowym grajdołku. Nawet rekomendacje bankowe rzadko sie sprawdzaja nawet na wigu 20.
Kolorowy Wiatr dla mnie ma fajne wpisy, lekkie pióro. Jest napewno barwną postacią tego forum- i tak trzymać, jak trzymać SUNEX pzdr ASUS
Oto poniżej przykłady (LINKI) z roku 2015 jego ,,wybitnych" analiz gdzie po jego rekomendacjach wybijało po kilkadziesiąt, a nawet i po kilkaset %, ale w ODWROTNYM kierunku : ). To są analizy? To AT? To kpina z analizy technicznej i analityków.Ty jesteś czarną owcą tego fachu. kolorowy twoje NONSENSY wręcz zniechęcają nowicjuszy by stosować AT.