kowal2200 żenada.... tyle się chłopak napracował, a tu wszystko na wspak ;-)... mieli wywalać, dlaczego nie wywalają...miało to spaść do 0,7, dlaczego to nie spadło...biedny chłopak
wywalają metodą na lenia, tzn czekają aż się popyt ustawi i dopiero sypią. Zero finezji, obrotów robionych na wzrostach, podbitki. W wolnej chwili ustosunkuje się merytorycznie i szczegółowo do raportu.
Jero, zapytałem cię nie dawno, czy odszukać ci wpisy gdy kurs osylował w granicach 17 - 20 groszy o tym, jak to "zamek na 14 groszy" miał być niemożliwy. Autorka tych wpisów w chwili obecnej siedzi z podkulonym ogonem cicho i nie wychyla dzioba na forum. Chcesz zarobić lekkiego grosza na akcjach? Zarób, kto ci broni? Tylko nie stawia się na kulawego konia.
Widzisz chłopie, nie wiem jak cię określić? Założyłeś pewny swego kpiący z kowala2200 wątek . Nie trzeba było długo czekać a wyszło, że kowal miał rację i już piszesz o 7 groszach. Dam ci dobrą radę: słuchaj mądrzejszych od siebie i nie kozakuj gębą, ok?
Ja to nie wiem o co wy się tutaj kłócicie? Te akcje debiutowały po 7zł po pół roku warte już były 2 teraz chodzą po 11gr tu nie trzeba być geniuszem? Tak się zachowuje rozwijająca się firma? Oczywiście były wzloty. Sam pamiętam odkąd obserwuję 2 "mega wzrosty" po których... nie nastąpiło nic, żadnej pozytywnej wieści która by je uzasadniła, totalna spekula i nagle się okazje, że ktoś pozbył się 3mln kwita dalej nie widać dystrybucji? Jest podana w oficjalnym komunikacie. Nawet najlepsza firma jeśli informuje o dodruku akcji dobija drobnych, zwykłe prawo podaży i popytu (wystarczy popatrzeć na Ursus chociaż tam za emisją idą milionowe kontrakty sensowny program badań finansowany z środków zewn i wyraźne wsparcie rządowe), co ta firma ma innego niż wszystkie inne? Fachowy zarząd który ją wyprowadzi z grajdoła? Szuka kwalifikacji i jedyne co znajduję to relacje prezesa z kolejnej wycieczki w góry (sam lubię i zazdroszczę zwłaszcza, że jeździ najwyraźniej za cudze) ale jak widzę gościa w pomiętej flanelowej koszuli opowiadającego jaką to ma super firmę no to jak mam to traktować poważnie. Nie to żebym był jakimś snobem sam lubię flanelowe koszule ale no kurde sorry... Prezes firmy opowiadaczy o jej perspektywach. To nawet prezesi od gier komputerowych bardziej dbają o wizerunek. Super raporty? Kwartał za kwartałem straty i za każdym razem te same tłumaczenia oraz zapewnienie, ze podejmowane działania w przyszłości... Niby które? Wynalezienie nowych opakowań? Ludzie to już powinno być obcykane w chwili gdy emolliera na rynek wprowadzali anie teraz się zastanawiają nad strategiami marketingowymi i budową dystrybucji. Tak przynajmniej fachowy zarząd by to zorganizował. Jeden pozytyw przyznam. Nie zmalałem nic o przedłużających się procedurach czy to znaczy, ze zarejestrowali emolixa? Też nie znalazłem. To są fakty chcecie się o nie pokłócić? Udowodnijcie, że jest inaczej chociaż w 1 punkcie albo przestańcie zaklinać rzeczywistość bo jak na razie to sprawdzalność prognoz kowala jest gdzieś ok 90% a całej reszty... co wam się sprawdziło?
Dnia 2015-11-18 o godz. 09:55 ~JeRo131 napisał(a): > kowal2200 żenada.... tyle się chłopak napracował, a tu wszystko na wspak ;-)... mieli wywalać, dlaczego nie wywalają...miało to spaść do 0,7, dlaczego to nie spadło...biedny chłopak
O naiwny rynku :) Co robią jeszcze te zlecenia na "kupi" ? Spółka idzie do grobu a plebs akcje zbiera. Zdjąć wszystkie z kupna i tym sposobem Kronos sam się zadusi papierem.