• Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: darexy [62.69.195.*]
    Drodzy Akcjonariusze Spolki Colomedica,
    Czas zewrzec szyki i zjednoczyc sily. Na chwile obecna jedyna szansa na utrzymanie spolki w notowaniach jest zwolanie przez Sad KRS WZA Spolki. Dwa wnioski w tej sprawie sa procedowane przez sad w Poznaniu jeden na wniosek najwiekszego akcjonariusza spolki tj Spolki Thinkmedica, ktory jest juz procedowany od przelomu maja i czerwca oraz nasz porozumienia inwestorow ,ktory po wyslaniu zadania zwolania do spolki Colomedica i nie spelnienie Statutowego obowiazku zwolania WZA w dwutygodniowym terminie trafil do Sadu KRS w Poznaniu wlasciwym dla Spolki. nasz prawnik prowadzi sprawe z naszej strony ze strony Spolki Thinkmedica z ktora scisle wspolpracujemy nadzoruje sprawe kancelaria wspolpracujaca z w/w spolka. WZA ma doprowadzic do powolania nowej rady nadzorczej i powolanioe prezesa Spolki,ktorego od 31.07 Spolka nie ma. nasz system sadowniczy dzial nieslychanie opieszale i ciagle jakies wzgledy proceduralne powoduja,ze nawet wniosek Thinkmedica nie mowiac o naszym,ktory wplynal do Spolki dokladnie 31.07... a zaraz potem do Sadu w Poznaniu i w porownaniu z tamtym jest drugi w kolejce.W imieniu Spolki Thinkmedica oraz naszym reprezentujacy nas mecenasiwystosowali juz pisma do GPW o wydluzenie terminu notowania Spolki oraz do Sadu o przyspieszenie sprawy. Jestesmy w kontakcie z dyrektorem dzialu prawnego oraz Prezesem SII,ktorzy zobowiazali sie ze swojej strony zainterweniowac u wladz GPW..Staramy sie wplynac na Zarzad GPW a w szczegolnosci dzial nadzorujacy emitentow,ktory bezposrednio zajmuje sie wykluczaniem Spolek z obrotu, aby dal nam czas na zwolanie WZA, powolanie zarzadu oraz przygotowanie nwymaganych przez GPW raportow,do ktorych sporzadzenia juz mamy bieglego rewidenta..
    Za rada Dyrektora prawnego oraz prezesa Stowarzyszenie Inwestorow Indywidualnych zwracam sie do wszystkich akcjopnariuszy spolki Colomedica o skierowanie do GPW niezaleznych e-maili oraz pism z wnioskiem o niewykluczanie spolki z notowan oraz wydluzenie czasu notowan tak,abysmy mogli zwolac WZA na ktorym bedziemy mogli powolac nowa Rade Nadzorczo Spolki,ktora powola prezesa spoki ,ktory jest reprezentantem akcjonariuszy Spolki Colomedica.
    Oto co sugeruje nam SII:
    ".....dobrym pomysłem byłoby, aby jak największa grupa akcjonariuszy wystąpiła do GPW z pismami o przedłużenie terminu, wskazując, że podejmowane są zaawansowane działania, które mogą doprowadzić do reaktywacji organów spółki. Nalezy wskazac,ze mamy juz kandydatów do rady nadzorczej i zarządu. W kwestii publikacji raportu rocznego zostaly poczyne już wstępne uzgodnienia z biegłym rewidentem, który jak tylko dojdzie do powołania organów przystąpi do przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego. Na marginesie nadmienię, że takie działania podjęte zostały przez akcjonariuszy mniejszościowych spółki Depend SA, gdzie doprowadziły one do wydłużenia przez GPW terminu na wywiązanie się przez spółkę z nałożonych na nią obowiązków. "
    Wszystkie korespondencje dotyczące rynku NewConnect kierujemy zawsze do działu Emitentów: 
    emitenci@gpw.pl
    (22) 537 77 62, 537 73 60

Niezaleznie od tego warto wyslac do GPW pisma droga tradycyjna.
    W razie pytan zapraszam do kontaktu droga e-mailowa na: darexy@onet.pl
    Porozumienie Inwestorow
    Laskowski-Sikorski
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~kumi [91.193.208.*]
    Super! Czyli jest szansa. Teraz musimy się wziąć w garść i pocisnąć z mailami i listami na pocztę!!! Kładę nacisk na słowo musimy - my wszyscy!! Teraz to tylko od nas zależy powodzenie tej akcji.

Pozdrawiam
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~karol [91.224.185.*]
    Czyli konkretnie gdzie co mam przesłac?
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~pytanie1 [79.191.123.*]
    Przeczytaj uważnie pierwszy wpis - tam jest dokładnie opisane
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~tak [193.105.122.*]
    ja wysłałem
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~mwww [79.189.98.*]
    Czy to działanie ma na celu jedynie przywrócenie spółki do obrotu, czy macie w planach także "ruszenie" tego biznesu?
    Pozdrawiam
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~kumi [88.131.84.*]
    Z treści zrozumiałem, że ruszenie, bo szukają prezesa, mają biegłego rewidenta, ale w sumie to bardzo dobre pytanie. Chętnie usłyszę odpowiedź.
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~kumi [88.131.84.*]
    Ja też już napisałem maila w tej sprawie na wskazany adres i wyślę też to samo pocztą jako oficjalną prośbę czy też podanie.
    Jeśli ktoś nie wie jak to napisać to ja napisałem to w ten sposób.

Szanowni Państwo,

Składam do Państwa prośbą o rozpatrzenie niniejszego wniosku i pozytywne ustosunkowanie się do niego.
    Uprzejmie proszę o nie wykluczenie spółki Colomedica S.A. z notowań na rynku NewConnect oraz przedłużenie czasu notowań tej spółki. Swoją prośbę motywuję tym, iż zgodnie z moją wiedzą podejmowane są zaawansowane działania, które mogą doprowadzić do reaktywacji organów spółki. Osoby zaangażowane w rozwiązanie problemu mają już kandydatów chętnych i kompetentnych do objęcia funkcji w radzie nadzorczej oraz w zarządzie spółki. Także w kwestii publikacji raportu rocznego zostały poczynione wstępne uzgodnienia z biegłym rewidentem, który jak tylko dojdzie do powołania organów przystąpi do przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego.
    Jak zapewne Państwo wiecie sytuacja jest poważna, bo jeśli spółka zostanie usunięta z notowań bardzo wielu akcjonariuszy straci swoje pieniądze, bez możliwości odzyskania kapitału inwestycyjnego.

Z poważaniem
    Imię i nazwisko

• Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~MLaskowski [85.193.234.*]
    Drodzy Akcjonariusze
    Wszystko mamy już ustalone łącznie z prezesem radą , rewidentem działającym biznesem itd . Problem tkwi w sądzie i zwołaniu WZA tzn z czasem jaki dała nam gielda. NIe mam czasu dokładnie wyjaśniać , tym zjamie się Pan Darek , tylko proszę o nie zadawania pytań , które są oczywiste mamy za dużo na głowie aby odpowiadać. Dla Państwa zostanie przygotowany wzór pisma do giełdy , w którym zostaną zawarte najważniejsze dla was/.nas sprawy Można podłożyć gotowca lub ewentualnie własnym zdaniem coś tam "sklecić". Czym więcej osób będzie bombardować GPW to jest szansa , że nam to przedłużą. Pozdrawiam
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: darexy [62.69.195.*]
    Na ta chwile,potrzeba pilnie dzialac. Trzeba "zasypac" GPW pismami i e-mailami od akcjonariuszy,ktorych interesow ponoc bronia,a tak naprawde to uniemozliwiaja przeprowadzenie dzialan,ktore moga uzdrowic sytuacje w Spolce. Waskim gardlem jest KRS ,gdzie sprawy wloka sie miesiacami a GPW daje dwa miesiace na wszystko!
    Co do przyszlosci Spolki to jezeli uda nam sie przeprowadzic skutecznie te dzialania to jest pomysl na biznes i nie mam watpliwosci,ze spolka stanie sie jedna z mocniejszych spolek New Connect.. Jak zapewne wszystkim wiadomo glownym aktywem Colomedica jest spolka Thinkmedica,ktora jest sprawnie dzialajaca spolka i to co mozna wyczytac na stronie Colomedica tak naprawde dotyczy tego co wlasnie robi ta Spolka ,a jest ona aktualnie najwiekszym akcjonariuszem ,z ktorym scisle wspolpracujemy.
    Pozdrawiam i dziekuje tym ,ktorzy juz zareagowali na nasz apel
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~fseba [46.215.20.*]
    oki, i Ja wysłałem e-mail
    Pozdrawiam
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~leszcz [95.49.181.*]
    Wysłane. Mejl i poczta tradycyjna.
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~pio77 [88.156.86.*]
    ja również wysłałem i oby nam się udało...

• Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: darexy [62.69.195.*]
    Witam,
    Mam juz wzor pisma przygotowany przez naszego radce prawnego osoby,ktore chca skorzystac z tego wzoru prosze o kontakt mailowy na podany juz wczesniej e-mail: darexy @onet.pl My ze swojej strony rowniez skierowalismy bardziej szczegolowe pisma do dzialu Emitentow oraz do Prezesa GPW.
    Pozdrawiam
    Dnia 2015-09-24 o godz. 20:48 darexy napisał(a):
    > Drodzy Akcjonariusze Spolki Colomedica,

> Za rada Dyrektora prawnego oraz prezesa Stowarzyszenie Inwestorow Indywidualnych zwracam sie do wszystkich akcjopnariuszy spolki Colomedica o skierowanie do GPW niezaleznych e-maili oraz pism z wnioskiem o niewykluczanie spolki z notowan oraz wydluzenie czasu notowan tak,abysmy mogli zwolac WZA na ktorym bedziemy mogli powolac nowa Rade Nadzorczo Spolki,ktora powola prezesa spoki ,ktory jest reprezentantem akcjonariuszy Spolki Colomedica.
    > Oto co sugeruje nam SII:
    > ".....dobrym pomysłem byłoby, aby jak największa grupa akcjonariuszy wystąpiła do GPW z pismami o przedłużenie terminu, wskazując, że podejmowane są zaawansowane działania, które mogą doprowadzić do reaktywacji organów spółki. Nalezy wskazac,ze mamy juz kandydatów do rady nadzorczej i zarządu. W kwestii publikacji raportu rocznego zostaly poczyne już wstępne uzgodnienia z biegłym rewidentem, który jak tylko dojdzie do powołania organów przystąpi do przeprowadzenia badania sprawozdania finansowego. Na marginesie nadmienię, że takie działania podjęte zostały przez akcjonariuszy mniejszościowych spółki Depend SA, gdzie doprowadziły one do wydłużenia przez GPW terminu na wywiązanie się przez spółkę z nałożonych na nią obowiązków. "
    > Wszystkie korespondencje dotyczące rynku NewConnect kierujemy zawsze do działu Emitentów: 
    >emitenci@gpw.pl
    >(22) 537 77 62, 537 73 60
    >
    > Niezaleznie od tego warto wyslac do GPW pisma droga tradycyjna.
    > W razie pytan zapraszam do kontaktu droga e-mailowa na: darexy@onet.pl
    > Porozumienie Inwestorow
    > Laskowski-Sikorski

Pragnniemy wyjaśnic,aby rozwiac ewentualne watpliwości, że SII służy nam rada i pomocą.Natomiast wszelkie działania dotyczące powołania/reaktywowania organów Spółki prowadzimy we własnym zakresie,w szczególności doboru kandydatów do Rady Nadzorczej i Zarządu. Fragment,który moze troche niefortunnie wziąłem w cudzysłow, nie był cytatem niczyjej wypowiedzi,a raczej skrótem najistotniejszyw watków w których SII wskazała nam głowne kierunki działań i prosze przypadkiem nie wiazac ani kandydatów do rady ani biegłego rewidenta z SII.Oczywiście chodziło o to ,że my mamy kandydatów do Rady Nadzorczej oraz poczynione ustalenia z biegłym rewidentem a nie SII. Co jasno sugruje nawet wzór pisma przygotowanego przez naszego radce prawnego na użytek akcjonariuszy Colomedica. Pragnniemy podkreslić,że Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnym w całej sprawie pełni tylko i wyłacznie role doradczą jako Stowarzyszenie mąjace duze doswiadczenie i osiągniecia w obronie praw inwestorów indywidualnych. Mamy nadzieję,że i w sprawie Colomedica zechce sie aktywnie właczyc zwłasza w rozmowach z GPW w kwestii przedłużenia lub zawieszeniu działań zmierzających do wykluczenia Spóki z obrotu oraz ewentualna pomoc w skutecznym przekazaniu do wiadomości akcjonariuszom Spółki Colomedikaoraz ogłoszeniu dotyczącym zwołania WZA.Wszystkie inne kwestie prawne jak i osobowe rozwiazujemy sami w oparciu o naszego radce prawnego.
    Pozdrawiamy serdecznie SII oraz wszystkich akcjonariuszy Colomedica,w szczególności tych którzy odpowiedzieli już na nasz apel i liczymy na ewentualna dalszą współprace.
    Porozumienie Inwestorow
    Laskowski-Sikorski

• Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~akcjonariusz [31.179.232.*]
    Tworzy się akcjonariat z prawdziwego zdarzenia. Życzę sukcesów inwestorom przez realizację zamierzonych planów. Pzdr.
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~akcjonariusz [31.179.232.*]
    i co z tego wynikło?????????
  • Re: Akcjonariusze Colomedica czas na dzialanie:KRS-WZA i GPW-emitent Autor: ~jerry [94.254.241.*]
    Ile kasy odzyskałeś?
    Buuuhaaahaaahaaa
[x]
COLOMEDIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.