mnie to przekonuje, w perspektywie długo terminowej jest szansa na duża stopę zwrotu, chyba że jest się płaczką co ma budżet 5tys to wtedy kierunek CIG...
Dnia 2015-08-07 o godz. 12:35 ~mihozator2000 napisał(a): > mnie to przekonuje, w perspektywie długo terminowej jest szansa na duża stopę zwrotu, chyba że jest się płaczką co ma budżet 5tys to wtedy kierunek CIG...
Skoro Cię przekonuje to inwestuj Ja jako były insider nie dotknę nawet kijem. Oszczędności oczywiście są, ale nie za darmo. Spadające systematycznie przychody, to część ceny. Sygnity nie ma produktów, które mogłaby sprzedawać. Lata zaniedbań w tym zakresie, niechęć do inwestycji - i efekty są. Sygnity nie tworzyła produktów, na które na miała zamówienia. To fajne, bo nie ma ryzyka, ale teraz Sygnity może startować wyłącznie w konkursach na tworzenie dużego softu od zera. Czyli sektor public. W komercyjnych rozwiązaniach jest słabo, bo firma nie ma gotowych komponentów. Ceny i terminy są w związku z tym niekonkurencyjne. Jeżeli Sygnity nie złapie kilku dużych kontraktów w publicu w ramach perspektywy 2014-2020 to zawinie się bardzo szybko. Po zwolnieniu 200 osób i odejściu dużej części pozostałych niektóre działy praktycznie nie istnieją, Klienci są zaniepokojeni i będą musieli podjąć decyzje co z tym zrobić. Jeśli macie rachunek w biurze korzystającym z systemu maklerskiego Sygnity, to zapytajcie co sądzą o dostawcy.
Sygnity pociągnęło za sobą takie fajne firmy: Winuel, Polsoft - a można było to sprzedać, albo upublicznić, a nie wchłonąć i topić
Mój poprzednik skupia się na przeszłości, ja natomiast na przyszłości. Dlatego oczywiście mam spory pakiet akcji i mam zamiar je trzymać lekko z 1 rok i zarobić na nich minimum 50%:D
Niech już ten prezes nie opowiada jak to Sygnity będzie przejmować inne podmioty a skupi się na tym by firma zarabiala konkretne pieniądze bo potencjał ma spory i 6 milionów zysku netto to powinno być tu co kwartał nie przez trzy, a jak nie potrafi to lepiej dla firmy i akcjonariuszy byłoby gdyby znalazł się inwestor branżowy bo firma jest tania, ale bez zwiększenia zysków samo gadanie prezesa nic tu nie zmieni
Mnie zaciekawiła część finansowa: "Na koniec czerwca 2015 r. Grupa Sygnity posiadała środki pieniężne w wysokości 7 mln zł, a jej łączne zadłużenie finansowe wynosiło 45,7 mln zł." bardzo ciekawe.
Mówimy o tych projektach na stracie...... Proszę nie zaklinać rzeczywistosci. Wyniki na koniec roku pokarzą wszystko pytanie czy dla spółki nie bedzie zbyt późno......