To znaczy że bedo wypłacać bo towar do wyprzdaży się kończy ...... gipko gipko bo CELA już richtujo jak nie zdążycie to tam traficie heeeee... heeee.....
A czy miejsca w pierdlu też ktoś sprzedaje np ławeczke koło czereśni ..... ?????? ( bedo tak czekac to do końca roku z wypłaceniem kasy nie zdążą a to = ...................... )
Dnia 2015-06-05 o godz. 12:25 ~Ciapek napisał(a): > A czy miejsca w pierdlu też ktoś sprzedaje np ławeczke koło czereśni ..... ?????? ( bedo tak czekac to do końca roku z wypłaceniem kasy nie zdążą a to = ...................... )
O jakiej kasie ty mowisz ,wszystko pożre likwidator.
Jak nie wypłaci po 7-zeta na sztuke to może mieć zagwarantowane miejsce na ławeczce heeeee... heeee... mały zaciera ręce a czas nieubłagalnie szybko leci ???
Co do sprawy z NCS, bez zmian zawieszona od 3 lutego,sędzia bodajże 6 maja uruchomił procedurę ustalenia czy ma wznowić postępowanie.....i cisza do dziś......, może jedną z pierwszych lub pierwszą decyzją nowego ministra skarbu będzie podpisanie ugody z PBG i HBP...
i jeszcze jedno, jeśli PBG podpisze układ z wierzycielami jest prawnie możliwe dokonanie połączenia z HBP i przejęcie całej kasy łącznie z tym co ewentualnie dostanie Hydrobudowa z ugody
"...Ustawodawca wprowadził także generalne wyłączenie, które ma zastosowanie zarówno do spółek kapitałowych, jak i osobowych. Nie może się łączyć spółka w likwidacji, która rozpoczęła podział majątku, ani spółka w upadłości...."
HBP jest w likwidacji lecz nie rozpoczęła podziału majątku,syndyk nie wypłaca kwot docelowych ani zaliczek
... jeśli PBG podpisze układ z wierzycielami jest prawnie możliwe dokonanie połączenia z HBP i przejęcie całej kasy łącznie z tym co ewentualnie dostanie Hydrobudowa z ugody .............po podpisaniu układu ?...a po diabła dzielic sie z wierzycielami PBG tą kasą ,mają swoich i z nimi niech gadają i wracają do roboty i do notowań
Kc- Jeśli PBG podpisze układ i wyjdzie z upadłości nie będzie przeszkód prawnych do przejęcia HBP,ale czy tak będzie...to już inna sprawa, Kr- jeśli by tak się stało to przecież muszą wymienić akcje Hydrobudowy na akcje PBG oczywiście inna sprawa w jakim stosunku....ale nasza sytuacja myślę powoduje że każdy prawie przelicznik wchodzi w grę, jak wznowią działalność to póki spółka nie pokaże zysku lub chociaż obrotów, nikt od nas nie odkupi akcji na umowę cywilną za godziwe pieniądze, Przy rozsądnym przeliczniku mamy akcje które są notowane już na GPW.A co do Warszawiaka....... to już jest teoria spiskowa....zejdzmy na razie na ziemię......Pamiętajmy że wszystkie wierzytelności PBG i HBP sa wspólne i poręczone....dziwnym trafem sąd znowu przełożył listy wierzytelności na Hydrobudowie.Jak by je już zatwierdził ,Syndyk jeśli by nie wpłynął wniosek o zmianę postępowania powinien niezwłocznie przygotować listę z propozycjami podziału sum i wypłacać wierzycielom.....a tak wszystko czeka.....do tego PBG zrezygnowało z propozycji układowych zakładających większe zaspokojenie dla tych wierzycieli którzy po układzie dadzą finansowanie spółce, skąd wezmą pieniądze na finansowanie bieżącej działalności? Nawet jak dostana od NCS to ta kasa jest i tak dla HBP.......Myślę że to jedna z opcji ktore Wiśniewski bierze poważnie pod uwagę.
Wniosek wychodzi taki pbg może iśc do piachu habeta mocno stanie na czterech nogach tylko co z czereśnio ????? ja nie lubie tych owoców heee... heeee...
Pewnie i mam głupie pytanie, ale nie jestem doświadczonym inwestorem. Mam jakieś 86000 akcji, może to niezbyt wiele. Mam dokument od syndyka z moimi akcjami. Chciałbym wiedzieć, czy pozostaje mi czekać na rozwój sytuacji, czy gdzieś powinienem zgłosić jeszcze wierzytelność. Dziękuję i przepraszam, jeśli nie piszę zbyt profesjonalnie.
Swiezutki wpis widze. Szansechcial by miec kazdy. Ale nie myl zasadniczej kwesti-niestety Ty ,my jestesmy tylko akcjonariuszami,a nie wierzycielami. Jesli po spieniezeniu majatku i splacie wierzycieli zostana wolne srodki to powinny one byc podzielone na akcjonariuszy wszystkich- o ile bezprawie nie postanowi inaczej,a postanowic moze w ten sposob,ze kasa wracac bedzie do akcjonariuszy w adekwatnym procencie do ich wkladu w kapital zakladowy. A wtedy juz chyba nie musze mowic ile Ty,my dostaniemy. Jesli cos porabalem prosze o sprostowanie .
Wydaje mi się że możecie dostac w ryło albo może nie mniej jak 7-zeta na łeb oooooooddddd czereśni heeeee.. heeee... kaśa rośnie ????? heeeeeeeeeee... heeeeee.....
Dnia 2015-07-03 o godz. 14:35 ~kc napisał(a): > Dobrze sie nazwales matoł, nie dosc ze ci czegos brak to masz na dodatek paskudny charakter , ciesze sie ze cie nie znam osobiscie.
NA TWOJĄ ZNAJOMOŚĆ TO LEJE heeee... heeee.. a z tego wszystkiego to się ciesze że nie jestem złodziejem i na cudze nie patrze a brak mi to kasy któro tu zaiwestowałem - harakter to mam taki że cudzego nie chce i swojego nie dam ....????