...bo szukałem galwanizerni w Łodzi w celu zaspokojenia moich hobbystycznych potrzeb. Miałem totalną drobnicę do pocynkowania, dosłownie 30 śrubek i 4 nieduże elementy. 1-osobowy, mały zakład galwaniczny na ulicy Wólczańskiej zbył mnie zaporową ceną (1,5zł od śrubki, o większe elementy nawet nie spytałem) i arogancją. Właściciel powiedział, że skoro mi się nie podoba to mam iść do konkurencji, no to pojechałem. Trafiłem do spółki Galvo na "tyłach" ulicy Aleksandrowskiej i mile się zaskoczyłem. Spółka notowana na giełdzie, galwanizująca na skalę przemysłową, a przyjęli moje skormne zlecenie pomimo lekkich obaw, że moja drobnica zginie wśród innych elementów 50 kilogramowego wsadu. Pani z biura wręcz pofatygowała się ze mną na dość oddaloną halę "produkcyjną" żeby skonsultować sprawę z Mistrzem. Ten bez większego wahania spisał zlecenie i przyjął moje elementy dając mi normalną wycenę usługi. Naprawdę pozytywnie mnie zaskoczyli, a jako drobny inwestor mogę powiedzieć, że to co zobaczyłem, to normalnie działającą spółkę, otwartą na każdego klienta. Biuro, nie powiem, dosyć skromne, wewnątrz 4 atrakcyjne panie. Na hali widać i słychać było obłożenie robotą, a pomimo tego pracownicy świadomi, że każdy pieniądz się liczy, łaski nie robili, robotę chętnie wzieli. We mnie na pewno zyskali drobnego klienta, a może i nawet w nich zainwestuję.
Zainwestować - to raczej zdecyduj się szybko.W maju ceny mogą już nie być tak atrakcyjne bo pewnie trzeba będzie dawać po wynikach powyżej 2,50.Rok będzie dla firmy rekordowy.
Akurat ceny srebra są cały czas bardzo korzystne dla spółki a w stosunku do końca marca ponownie nastapiła zniżka więc nie licz że znajdziesz niekumatych w temacie cen surowca.Tu nie przedszkole
Zainwestuję, jak odbiorę elementy i będę zadowolony z usługi. Oczywiście, żartuję, ale spółka jak najbardziej ok, nie wiem czy do zainwestowania, bo nie zgłębiałem jeszcze raportów, ale prowadzi działalność operacyjną, a to na NC już dużo.
Następny tydzień-rekordowe wyniki za I kw (jak mniemam) super przychody za kwiecień (jak mniemam) i podstawy coraz lepszej rentowności czyli taniejący dolar w zestawieniu z nisko-dolarową wyceną srebra poniżej 17$ Do wybicia w sumie kilka sesji i pewnie trwale przebijemy 2 zł.
casus Drozapolu albo Ekopolu Holding. Tanie spółki które od tak poszły 300-400% w górę bo rynek je zauważył, po prostu nadeszła chwila. Ostatnio też Unima czy Optizen zaliczyły podobne wzrosty bez info. dlatego warto mieć w portfelu galvo.