Jakby wierzyc geolokalizacji to tu istotnie bardzo międzynarodowo. Akcjonariusze wszystkich krajów łączcie się ! A 1/8 zysku netto za ub. rok za 106 tys. akcji to byłaby na dzisiaj wartośc niegodziwa. Finlandia podobno jest neutralna ...
bOOmba Vita tak nazwac nowe soki. Od bomby witaminowej,bombowego smaku,powitania nowej marki ( w logo bomba taka staroświecka z lontem a w niej widac marcheweczki, jabłuszka,pomarańcze i literowe symbole witamin). Duża aktywnośc medialna nowej Pani Prezes, ale prawdziwych bombowych info dopiero oczekuję.
Informację o podpisaniu umowy z Copernicusem przyjęli jako publiczne powiadomienie o skupie.Okres referencyjny wyszedł im w 07.14 r. 25% dziennego średniego w tym okresie to 4,5 akcji.W pierwszym dniu skupu kupiono 5 akcji to jednak było ponad 25% średnigo dziennego i uznano ,że nie można tak zaokrąglac i dalej kupowano po 4 - poniżej 25% dziennego.Można było zadeklarowac do 50% , kupowano by wtedy po 9 akcji. Tak czy siak nieznacząca ilośc.To hipoteza oczywiście.
z tej maki chleba nie bedzie! tfi nawet nie tkna akcji zbyt maly free float a po drugie widac ze ktos "trzyma" kurs sztucznie i niepozwala na znaczace wzrosty,wierze w solidna dywidende za 2014 (tyle mojego optymizmu) EI nie kwapi sie do sprzedazy pakietu,bo widocznie na rynku nie ma zainteresownia kofola!
Animator wystawia oferty z ukrytego i to jest bez sensu! Powinni tam zadzwonić z zarządu, niech Animator wystawia Jawne Oferty. Teraz nie wiadomo Ile tam jest i co się kupuje. Dlatego potencjalni kupujący się boją zazwyczaj jest 225 akcji w ukryciu. Ale nikt tego nie Sprawdza, tylko po prostu olewają Kofole.
Raport kluczowe punkty : - Radenska ma 168 mln PLN gotówki - sumarycznie wzrost obrotów w Czechach ( może Rauch) - kiepsko w Polsce, ale ( to tylko moja opinia) robią miejsce pod nową markę ( nie Arctic czy NFC). Czechy wyprzedziły Polskę pod wzg. przychodu , Słowacja depcze po piętach.Ostatni zostaną jednak pierwszymi i wtedy Kofola będzie kompletną i naprawdę dużą firmą. - dywidendy powinni nie płacic- zmniejszac zadłużenie i inwestowac
Czy aby na pewno mam rację z tymi Czechami ? W segmentach geograf. przychody są 86 796. Albo to błąd i winno byc 76 034 albo nie rozumiem tego zabiegu księgowego ( myślałem że to Rauch - a to może błąd). Zobaczymy czy będą prostowac.
Kierunek Koncern Globalny , byc może z amerykańskim akcjonariatem.Dodatkowe marki i skokowy wzrost znaczenia w Europie Śr.-Wsch., na Bałkanach , może też Rosja , Austria , Włochy ? Koncentracja sieci sprzedaży detalicznej w naszym regionie nieuchronnie ściągnie tu jakiegoś giganta private label dodatkowo TTIP na horyzoncie. Rozpoczyna się nowe rozdanie i Kofola nie będzie stała obok.Weźmie w TYM udział. Rozpoczyna się wielka przygoda.Historia przyspieszy , niestety nie tylko w gospodarce-kluczowy więc będzie odpowiedni TIMING.Nie pochopnie, ale też nie spóźnic. Życzmy decydentom "szóstego zmysłu".Pozdr.
Dobra spółka, ale jeszcze Lepsza pułapka. Po co być notowanym skoro im nie zależy na kursie, tego że skup akcji nie dzała już wszyscy jesteśmy pewni. Najlepsze jest wezwanie, niewiele by ich to kosztowało bo znaczna cześc jest na kontach niczyich. Inaczej nikt nie obejmie żadnej Emisji myślę.