w skonsolidowanym raporcie strata ponad 10 mln .to nic w porownaniu do 3 lat mega strat za 3 lata wstecz.ale w ujeciu jednostkowym ponad 50 mln zysku netto.spolka wychodzi ewidentnie na prosta.zobaczcie stan srodkow pienieznych
WYNIK ROCZNY REWELACJA SKONSLOIDOWANY GORZEJ ALE ZDECYDOWANIE LEPIEJ NIZ W 2014 ZAUWAZCIE ZE SPADLO ZADLUZENIE WIEC W PONIEDZIALEK GORNE WIDLY!!!!:::))))
Panowie bez wyzwisk prosze. Firma ma mnostwo zamowien i co tu sie podniecac i krzyczec bez sensu.WYNIKI SA DOBRE! I BEDA JESZCZE LEPSZE! 10 - 11 ZL ZA AKCJE I WYZEJ JEST TYLKO KWESTIA CZASU!
chcialbys -10 w pon, ale twoje niedoczekanie, kierunek jest jeden UP
wyniki sa b.dobre, jako grupa niewielki minus, ale mostek wychodzi na prostą, jak utrzyma takie tempo i nie bedzie kar na innych konraktach to za rok o tej samej porze będziemy okolicy 18-20 zł
wystarczy ze jakies TFI sie zainteresuje, bo perspektywa jest ok., a spolka nie oszukujmy sie nisko stoi, same opole daje ponad 500 mln przerobu rocznie, wiec wypelnic portfel do zamierzonych 1mld rocznie nie problem, tym bardziej ze mostek obecnie selekcjonuje kontrakty i stara sie szamba nie brac. w tym roku pozyskali juz za ponad 200 mln - tychy, pazp, kgp, a dopiero konczy sie I kwartal.
nie po to przyspieszyli wynik zeby byl fatlny! po dokladnym "przeswietleniu" raportu wynika ze strata na skonsolidowanym wynika w duzej mierze ze spadku pln/euro pod koniec 2014 roku pamietam gwaltowna wysprzedaz pln i euro w ok 4.38 wiec jest to czynnik jednorazowy,na szczescie dolar nie ma tu znaczenia tak jak na ODZIEZOWCE
pisalem ci leszczyku juz kilka razy odejdz stad bo bedziesz skamlal.
siedziec to ty mozesz teraz co najwyzej w ubikacji.
myslales ze bedziesz tu zbijal kokosy na spadkach, oddales w podziece po 7 zlotych to teraz milcz, kierunek jest jeden UP.
niedlugo o mostku bedzie coraz glosniej, juz ja wiem swoje, obecna wycena jest smieszna i kazdy o tym wie, tylko najpierw trzeba troche pobudzic rynek
a ty kmiotku bedziesz siedzial w kacie i gryzl pazury, a wejdziesz w mostek na samej gorce i stracisz wszystko co do tej pory zarobiles, i ja juz sie o to postaram. sprowadze cie wreszcie do parteru.
tak wiec ostatnia rada dla ciebie, odejdz z tego forum raz na zawsze i przestan robic z siebie nadwornego blazna, bo tak cie moge podsumowac.
nasze pisanie tu nic nie daje,wg mnie powoli zaczynaja wchodzic FUNDY a jak wejda na dobe to bedzie zmiana kodu na 2...do zobaczenie za kilka miesiecy z kodem 2
Dnia 2015-03-14 o godz. 11:21 ~cvb napisał(a): > Ja widzę że na wzrostach były potężna obrotu ( jak ną ten free float który jest na poziomie 27,69% ) a bardzo skromne na korekcie >
Ja tylko dodam,że na wykresie MSW nastąpiło wybicie w górę z 2 -letniej szerokiej konsolidacji- zakres o około 20 zł. Oczywiście może dojść do jakiejś korekty przy niesprzyjających trendach; ale skala nie powinna być duża-- w żadnym wypadku 7 zł to byłby zły sygnał.Nie po to nastąpiło wybicie na potężnych obrotach,żeby teraz zdechło.
Dnia 2015-03-14 o godz. 13:07 ~hahaha napisał(a): > nastapilo ale co ty opowiadasz ze zejscie w okolice 7,6 by cos zepsulo > > takie zejscie i odbicie pozwoliloby na potwierdzenie wybicia i sadze ze tak bedzie > > narazie to taka stapanie w ciemno ale wiadome moze byc 11 i jutro bo to mostostal
20 % zejście będzie będzie dobrym potwierdzeniem wybicia - ty się na pewno dobrze czujesz?
mostostal ma co odrabiac a perspektywy sa swietne zadluzenie spadlo dramatycznie:) ponad 200 mln pln gotowki rewelacja przeciez to perslka fla funduszy!!! wplaty do TFI rekordowe tu nawet 20 pln za akcje to jest promocja przewiduje next week 50% up min
Dnia 2015-03-14 o godz. 14:45 ~kaska napisał(a): > sporo wzrosło ostatnio korekta wskazana > a gorące głowy pod zimną wodę - spokojnie panowie do grobu nikt kasy z sobą nie weźmie wiec mniej emocji
Potwierdzam.Prosze o kulturę. Pozyjemy zobaczymy.Aha wiem, .że to forum Msw ale na NC mam jeszcze jedną perelke Novavis(to nie jest żadna rekomendacja)ale radzę obserwować..:))))
zejście poniżej 7,60 zanegowało by to wybicie z szerokiego trójkąta czy tam konsolidacji jak zwał tak zwał, moim zdaniem była to prawie dwuletnia spokojna akumulacja waloru która się skończyła, no ale to giełda więc wszystkie scenariusze możliwe, nie podniecajcie się tak bardzo bo do grobu nikt kasy faktycznie nie weźmie, są ważniejsze sprawy w życiu jak pieniądze i giełda
Dnia 2015-03-14 o godz. 08:31 ~Gracz napisał(a): > pisalem ci leszczyku juz kilka razy odejdz stad bo bedziesz skamlal. > > a ty kmiotku bedziesz siedzial w kacie i gryzl pazury, a wejdziesz w mostek na samej gorce i stracisz wszystko co do tej pory zarobiles, i ja juz sie o to postaram. sprowadze cie wreszcie do parteru. > > tak wiec ostatnia rada dla ciebie, odejdz z tego forum raz na zawsze i przestan robic z siebie nadwornego blazna, bo tak cie moge podsumowac. ........................