• Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: apollo1 [89.67.74.*]
    Główni akcjonariusze sprzedają a na wykresie widać akumulację.
    O co tu do cholery chodzi?
    Czy to wszystko wchłania ulica?
    Bez jaj!
    Część akcji z pewnością jest w rękach drobnych graczy ale żeby wszystkie?
    I niech nikt nie próbuje mędrkować o tym ,że na NC technika się nie liczy itd., itp.
    Wskaźnik AD to obraz tego co dzieje się z akcjami i koniec kropka.
    Na wykresie w interwale godzinnym widać to bardzo wyraźnie.
    Chciało by się kupić ale...
    Nie daje mi to spokoju:)

http://www.iv.pl/images/10527421600238997358.png
  • Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: apollo1 [89.67.74.*]
    W wolnym czasie spróbowałem poukładać wszystkie szczątkowe wiadomości w jakąś logiczną "całość"

Zacznę od Piotrka.
    04.12.2014 r. Zarząd Spółki powierza mu funkcję Prezesa Zarządu
    Sobiś pecjalizuje się w wycenie zadłużenia , eksploracji danych, modelowania, analizy i przeprojektowania procesów biznesowych, relacjach inwestorskich oraz w sprawozdawczości finansowej.

Do stycznia 2015 pracował w Midas S.A.
    Wszyscy wiemy ,że półka zajmuje się nabywaniem papierów wartościowych , rozporządzaniem i wykonywaniem praw z papierów wartościowych, udzielaniem i zaciąganiem pożyczek oraz zaciąganiem kredytów.

Kilka lat pracował w takich spółkach jak:

Mobyland -  spółka  dysponuje częstotliwościami, dzięki którymi Midas świadczy usługi hurtowej transmisji danych w technologii LTE.

CenterNet S.A. - spółka jest operatorem telefonii komórkowej.

Sferia - spółka oferuje sługi telekomunikacyjne (bezprzewodowy dostęp do usług telefonicznych, poczty głosowej, faksu i do Internetu)

Dodam, że spółki powiązane są z Zygmuntem Solorzem a nie Romanem Karkosikiem:)

Biorąc pod uwagę ,że Piotr związany jest z Zygmuntem od 2008 roku to można powiedzieć ,że współpracowało im się doskonale.
    Choć mam dziwne przeczucie ,że może za wcześnie użyłem czasu przeszłego "współpracowało".

Teraz w skrócie o COLOMEDICA.
    Spółka specjalizuje się w :
    -Tworzeniu aplikacji mobilnych dedykowanych ochronie zdrowia, współpracujących z zaawansowanymi systemami analizy i   diagnozy  medycznej
    -Dystrybucji urządzeń medycznych współpracujących z aplikacjami i systemami IT.
    -Marketingu medycznym , Public Relations, Eventach  medycznych.
    -Portalach dedykowanych poszczególnym zagadnieniom zdrowotnym.

Widać ,że  wpasowała by się idealnie  w model biznesowy Solorza.
    A więc , czy Piotr został "wydelegowany" do COLOMEDICA , żeby sprawdzić i uporządkować biznes ?
    Może ten spadek to "umówiony" poziom po jakim nowy inwestor miałby przejąć biznes a rekompensata za tanie  odsprzedanie udziałów na NC  przez głównych akcjonariuszy miała być zrekompensowana w inny sposób?
    Czy po tylu latach "wiernej służby" dla Solorza raptem Piotrek zapragnął dla urozmaicenia swojego CV zasiąść w fotelu Prezesa upadającej spółki ?
    Może się wkrótce okazać  ,że dalej "wiernie służy" Solorzowi .

No i nie daję mi spokoju wskaźnik AD pokazujący rosnącą akumulację :
    link

Tyle jeśli chodzi o moje luźne przemyślenia,
    a jak jest naprawdę - czas pokaże.
    Tak jak inni , nie mogę się doczekać finału tej zagadki:)
  • Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: dablo [5.172.252.*]
    Znalazł się we właściwym miejscu o właściwym czasie. Tyle narazie. AT też dobrze rysowana. POZDRAWIAM AKCJONARIUSZY.
  • Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: apollo1 [89.67.74.*]
    Niedługo  się dowiemy. Na razie można snuć jedynie  domysły.
    Trzeba po prostu być czujnym:)
  • Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: chiron_1974 [89.68.199.*]
    No to jutro PÓLNOC
    Północy dziś nie było , za to nowe newsy o sprzedaży i rezygnacji.
    Coraz bliżej rozwiązania tej zagadki.

Nie mogłem dłużej czekać.
    Jestem jak to się mówi na pokładzie , więc w pewnym sensie przestaję być obiektywny:)
    Przyznam ,że tym czajeniem się przy COLOMEDICA przeoczyłem kilka ładnych białych świeczek jakie miały miejsce na NC.
    Mam nadzieję , że mimo wszystko warto było poświęcić szczególną uwagę tej spółce.
  • Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: pablo7 [31.61.129.*]
    witamy apollo na pokladzie pozdr
  • Re: Umiejętne dozowanie informacji do wyrysowania podwójnego dna:) Autor: kumek [91.193.208.*]
    apollo1 - podoba mnie się to co napisałeś to na prawdę zapowiada się ciekawie.
    AD też pokazuje wskazania do kupna, nie jestem jednak pewny czy na tej spółce jest sens w tym momencie kierować się jakimikolwiek wskaźnikami analizy technicznej. Tu jeszcze jest za duża panika. Chociaż lament wydaje się być coraz mniejszy więc leszcza już wytrzepali.
    Histogram MACD od 15 lutego cały czas pokazuje, że byki mają przewagę.
[x]
COLOMEDIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.