jak już było pare razy pisane na różnych forach.... przewalają z wora do wora, a przy tym wkładając do buzi papier ulicy = pozbywają się w kontrolowany sposób akcji. imitacja wzrostów (podbitka) i później przewalanko. Zawsze wieksza sznsa zeby w takiej rozgrywce ktoś pomiędzy się znalazł to upychają. Widać to elegancko na zrzutach danych transkacji. i tak już ileś tam sesji. Zwyczajowo ulica głupsza, a grubsi sprytniejsi. ot to powód. jedyne tylko to pytanie jak długo to bedzie trwalo. na razie wiadomo o 3 fundach które wychodzą. czy będą kolejne? jesli tak to jeszcze to dlugo potrwa. jesli tylko te trzy wychodzace to max z 2 tyg. a potem dolek
Nie są spółki odzieżowe, które od pewnego zbierane poprzez fundamenty i rozgrywki między branżowe. norma. ale to są 2 spólki, może jeszcze trzecia (ale jeszcze bez diagnozy). Przy Solar sprawa jest prosta - patrz wyżej - hahahah
jestem od 20 lat związany z branżą odzieżową i modową, analizuje rynek i spółki (zarówno te publiczne jaki i cała masę niepublicznych) czytam, piszę, liczę, wystawiam, poza tym właściciel też niektórych z nich.
Ty SOLAREK to jesteś widzę mocno związany, ale z tym forum i Twoja chęć zakupu po taniości jest jak widzę OGROMNA : ) Ja kolego giełdę znam nieco dłużej nisz ty branżę odzieżową ; )
pogadamy niedługo. informacje już się szykują i będą z rynkowych pogłosek przynajmniej dwie...fundy to wiedzą i wypychają.
możesz sobie pisać co chcesz, próbować zachęcać innych do kupowania (aczkolwiek to nie jest dobra praktyka). Namawianie do kupna - słabe. Można dzielić się opiniami, analizami, a wnioski każdy sam wyciąga i podejmuje decyzję. Także nikogo ani nie zachęcam do kupna, ani do sprzedazy. każdego wola. W przeciwieństwie do Ciebie kolego MAX, który wprost nagania. (idąc twoja konwencją powinienem napisać - co, pewnie chcesz im drogo sprzedać? :D albo chcesz odrobić wreszcie straty? skoro mnie zarzucasz że chce kupić tanio. Zdziwisz się nie chcę kupić tej spółki :) )
Widać, że moje opinie, którymi się dzielę zarówno po stronie analiz spolki, informacji przeszłych, rynkowych gadek na przyszłość, wiedzy rynkowejitd. itp bardzo cię rozwścieczyły. Spokojnie. Życzę ci zebys kiedyś wreszcie odrobił straty.... a przede wszystkim żebyś ich już nie pogłebiał... no ale musisz sobie w tym pomóc.
PS. Nie wiedziałem, że tak długo GPW istenieje skoro ponad 20 lat już grasz ;-). Ja dorywkowo czasem też coś na GPW pogram, ale robię to tylko od 8 lat. Wolę kupować/sprzedawać spółki niepubliczne. Tam nei ma machlojek, nam są prawdziwe wyceny, prawdziwa analiza, konkrety rynkowe, negocjacje. Tam dopiero mozna się rynku nauczyć, no i conieco zasłyszeć o branży co się przydaje w decyzjach inw. na GPW. branża nie śpi. Mowi, dzieli się... :)
Teraz zobaczyłem na stooq.pl, że na liście akcjonariuszy nie ma już w ogóle AXA OFE... 31.12.2013 mieli 1.461.000akcji SOLAR, teraz z 31.12.2014 w ogóle ich w zestawieniu nie ma... grubo. Ciekawe. no bo o 2. TFI (czyli takie mniejsze grubaski) to wiadomo co robią...
Ale masz zapal? Po ile chcesz odkupić - HAHAHAHAHA
Ty SOLAREK to jesteś widzę mocno związany, ale z tym forum i Twoja chęć zakupu po taniości jest jak widzę OGROMNA : ) Ty SOLAREK to jesteś widzę mocno związany, ale z tym forum i Twoja chęć zakupu po taniości jest jak widzę OGROMNA : ) Ja kolego giełdę znam nieco dłużej nisz ty branżę odzieżową ; )
Jeśli Ty jesteś tak stary jak piszesz, to współczuję. Bo po tym co piszesz i jak to moje dzieci w przedszkolu były bardziej roztropne :) HAHAHAHA robiły jak miały 2 latka :)
powodzenia! nie pisałem niczego czy bedzie 3zł czy nie. Pisałem o rynku i tym co się dzieje i będzie działo. A w przeciągu kilku tygodni będzie dużo. I potem pogadamy jaki będzie kurs. Może Ci sie nawet jeszcze uda sprzedać w okolicch 3zł. Wszystko zależy od sterujących jak zobaczą że cięzko im się upycha na tym poziomie to podbiją. Robią to od kilku tyg. Jak będzei wymarzone 3zł wtedy dużo zarobisz i będziesz uradowany, a jak będziesz uradowany to może zaczniesz pisać jak dorosły człowiek a nie dzieciuch :)
Sluchaj pie.niac.zu piszący tu społecznie. CZY WIDZISZ, ŻE KURS ROŚNIE??? To pisz dalej, a on też będzie rósł dalej? A przystanki są po to by zebrało się chętnych do sprzedaży...
Po ile sprzedałeś, że tak tu ubolewasz i odradzasz? Jak duże straty : ). Chceesz odrobić, ale boisz się kupić? To wylącz komputer i zapomnij o giełdzie.
To twoje teksty są dziecinne i żałosne. A szczególnie ten o przewalani z wora do wora (typowy tekst le szcza ). A kto tu tak przewala? Czy myślisz, że jedna ręka te akcje trzyma? Wiesz, że nie bo o kilku fundach sam piszesz, wiec juz zamilcz i się nie ośmieszaj SAMARYTANINIE.
A dodam: - Spółka jest niezla, a akcje na samym dnie zdołowane na małych obrotach. ŻADNE akcje nie stoją na DNIE WIECZNIE. Wartość księgowa jest 2 razy większa, a wartość max KILKA razy większa. Więc schowaj te brednie o upychaniu. Teraz to jest wybieranie... Nic nie polecam, a wyrażam swoje zdanie bo te akcje KUPIŁEM. Natomiast śmieszne są bogate wypowiedzi i tracienie życia na forum przez kogoś kto nie jest zakupem akcji nie zainteresowany. A te hahaha to nauczyłem się tu na forum. KONIEC zbędnej dyskusji.
nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz :) bo powtarzasz cały czas to samo co już uciąłem. Ale pewnie to nie jedyna Twoja bolączka. tylko taki chłopski bełkot.
nie byłem, nie jestem i nie będę akcjonariuszem SOLAR, natomiast innych społek odzieżowych zarowno jestem właścicielem, akcjonariuszem i też udziałowcem. wiem doskonale co się dzieje na rynku. jest ok. 100 osob w Polsce, które w tym siedzą po uszy (jak w każdej branży) i wiedzą co się rozgrywa i dzieje. Wiem i ja.
jak pisałem cieszę, że kurs rośnie. Co mądrzejści to wykorzystają i nie dzdzą się w... przez grubszych.
zmykaj na kręcone lody, jak każdemu dziecku uśmiech się na twarzy pojawi i nie będzie pyskował.
Dnia 2015-02-20 o godz. 12:40 ~solarek napisał(a): > nie byłem, nie jestem i nie będę akcjonariuszem SOLAR, natomiast innych społek odzieżowych zarowno jestem właścicielem, akcjonariuszem i też udziałowcem. wiem doskonale co się dzieje na rynku. jest ok. 100 osob w Polsce, które w tym siedzą po uszy (jak w każdej branży) i wiedzą co się rozgrywa i dzieje...
............................................
A ja wyrażam swoje zdanie bo te akcje KUPIŁEM. Natomiast ŚMIESZNIE i ŻAŁOSNE są bogate wypowiedzi i tracienie życia na forum przez kogoś kto nie jest zakupem akcji nie zainteresowany.
Widzę, że ten co nie chce kupić akcji SOLARA i nie jest ta spółką zainteresowany to nie tylko , że przybrał nick SOLAREK i spędził cały dzień na forum to teraz z innego IP ubliża. Żałosne : )
A ty solarek 20 lat ,,w ubraniach" i taki młody??? Nasza giełda ma niewiele więcej niż 20 lat. Cały dzień spędził na wypisywani bzdur - NIE ZAINTERESOWANY solarem solarek ..... hahahahaha
max to takich NIE ZAINTERESOWANYCH to na śniadanie chrupie : )
Bajki to dzieciom opowiadaj NIEZAINTERESOWANY mistrzu. Zaczynasz mi wyglądać na niejakiego chodzika księżycowego. Taki sam SAMARYTANIN ja ty. Zobacz na forum Sfinksa.
Zamilczysz w końcu czy może jeszcze temu SOLAROWEMU forum weekend poświecisz : ).