• Info coraz blizej Autor: ~morus [31.61.129.*]
    'Szef rady Tomasz Pańczyk powiedział „Parkietowi", że w najbliższych dniach spółka poinformuje w komunikacie o dalszych planach (w tym pomysłu na debiut na giełdzie w Londynie), współpracy z Tarantogą oraz uzupełnieniu składu rady."

'Jesteśmy w stałym kontakcie ze spółką. Na obecną chwilę realizuje ona stopniowo list intencyjny – mówi Maciej Krzysztoszek z biura prasowego KNF."

'od zeszłego roku spółka jest właścicielem zarejestrowanej w Luksemburgu firmy Mineral Resources Holding"

http://www.parkiet.com/artykul/1410093.html
  • Re: Info coraz blizej Autor: ~coś [80.52.245.*]
    z najbliższych dni zrobią się najbliższe miesiące, potem kwartały, a następnie lata

• kłamią, kluczą,mamią jak putin, nieudolni jak europa Autor: ~zeg [31.174.227.*]
    jw..
  • Re: kłamią, kluczą,mamią jak putin, nieudolni jak europa Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Prawdomówny się znalazł.
  • Re: kłamią, kluczą,mamią jak putin, nieudolni jak europa Autor: ~inf [185.26.182.*]
    Nie maja zadnych argumentów to pisza bzdury typu, kłamstwa,itp. itd
  • Re: kłamią, kluczą,mamią jak putin, nieudolni jak europa Autor: ~inf [185.26.182.*]
    Bo to co pisali realizuja,aktywa ze złozami sa w MSX
    Npiszcie cos jeszcze zeg i inni,nudno sie robi
  • Re: kłamią, kluczą,mamią jak putin, nieudolni jak europa Autor: ~22 [213.158.221.*]
    jak spłacą zobowiązania? nową emisją? jak myślisz po ile będzie wtedy jedna akcja?
    Człowieku wdobywca,akrobat,22 i inni wszystko w jednej osobie.Ile razy bedziesz to powtarzał.Jest duzo sposobów,Jakas emisja pewnie bedzie ale Maja tez spólki zalezne,moga wyemitowac papiery dłuzne dla jakiegos inwestora a papierami dłuznymi moga byc obligacje,maja obligacje Tarantogi które w razie potrzeby moga sprzedac na rynku wtórnym,moga wziac kredyt choc pewnie nie bedzie potrzebny,a cena akcji i tak zanizona,a obecna cena akcji na giełdzie w stosunku do wartosci ksiegowej bardzo zanizona,jeszcze cos .......

'Emitent zakłada również możliwość zapłaty części ceny za nabyte udziały MRH gotówką, a środki na ten cel zostaną pozyskane poprzez ewentualną emisję instrumentów dłużnych.'
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MSX-RESOURCES-SA-Uzupelnienie-raportu-biezacego-nr-43-2014-3206866.html

http://gornictwo.wnp.pl/mostostal-export-sprzedal-spolke-zalezna-stawia-na-surowce,216345_1_0_0.html
    No i maja spólki zalezne które moga sprzedac

http://gornictwo.wnp.pl/mostostal-export-sprzedal-spolke-zalezna-stawia-na-surowce,216345_1_0_0.html
    Choc z drugeij strony jesli chodzi o spólki zalezne to nie wiadomo czy ne beda chcieli ich zatrzymac a mongolia swoja droga.Elektrim ma budowac Port Praski i mogłyby to budowac spólki budowlane MSX,Chodza tez słuchy ze Elektrim chce wrócic na giełde i pewnie mógłby to zrobic poprzez MSX.Oczywiscie to moje domysły,ale.....kto wie.W koncu to nie przypadek ze w MSX jest Solorz

https://www.youtube.com/watch?v=Rul86z3gItw

https://www.youtube.com/watch?v=Ph82CCvmbcw
    Elektrim oprócz energetyki jest włascicielem atrakcyjnych terenów ok. 40 ha w 'sasiedztwie Stadionu Narodowego, obok budowanej stacji II linii metra oraz na skrzyżowaniu głównych szlaków komunikacyjnych Warszawy jest największym atutem przyszłej inwestycji."
  • Re:do 22 Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Znajdź sobie raport bieżący, w którym spółka informuje o planowanym sposobie spłaty należności wobec Tarantogi, potem przyglądnij się wartości nominalnej akcji. Za chwilę znów może się okazać, że Twoje przewidywania były oparte na nierealnych założeniach jak w przypadku byłych członków RN.

PS
    Nawet wydobywca (jako akrobata) przeczytał ten raport, choć potem było gorzej bo przypisał sobie autorstwo jego treści twierdząc, że to wynika z jego znajomości spółki i "tych mechanizmów".

https://www.bankier.pl/forum/temat_msx-termin-30-marca-sie-zbliza-potrzebna-kasa,16556679.html
  • Re: Niezrzeszony Autor: ~room [194.88.244.*]
    Cześć, za chwile minie rok jak trzymam papier, średniej nie mam rewelacyjnej ale nie jest źle, było kilka okazji do uśrednienia.
    Teraz pytanie moje do Ciebie, jaki możliwy scenariusz przewidujesz w wyczekiwanym info? :)) Wiem pytanie rzeka ale info musi być konkret bo inaczej c/wk nie pomoże i polecimy w dół..
    Co sądzisz, emisja akcji imiennych dla np: Tarantogi + obligacje (dla kogo)?
    Pozostaje sprawa Elektrimu i Kopexu, czy mogą pociągnąć MSX do działania i przejąć obligi?
    pozdrawiam
  • Re: Niezrzeszony Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Cześć!
    Ja też obecnie jestem na małym minusie choć z uwzględnieniem wiosny 2014 mam plus (też tak kupowałem pierwszy raz akcje - końcówka stycznia, luty). Po kolei. Muszą być przedstawieni nowi kandydaci do RN i termin walnego bo to jedyna możliwość ich powołania. Możliwe, że na tym samym zgromadzeniu akcjonariuszy zapadną decyzję co do ewentualnej emisji dla Tarantogi oraz obligacji. W składzie akcjonariatu nadal znajduje się Elektrim i p. Jędrzejewski i logicznie rzecz ujmując pod nich (i stowarzyszone firmy) takie obligacje mogą być kierowane tyle, że była jeszcze podprogowa sprzedaż akcji Tarantogi (4,99%) i może się okazać, że jest nowy gracz. Kwestia prospektu w Londynie nie poruszana od miesięcy i nie wiadomo jakie kolejne kroki podjęto więc należy się nam info bo na razie zrobiono klasyfikację zasobów zgodną z JORC (White Hill). Za mało informacji aby podawać jakieś realne scenariusze, a Tarantoga nie zabiera nawet głosu w sprawie odejścia swoich przedstawicieli z RN co tylko daje pole do nieograniczonych spekulacji.
  • Re: Niezrzeszony Autor: ~korki [208.94.247.*]
    Tu nie ma gdzie spadac bo nawet pomijajac cała mongolie kurs jest za nisko
  • Re: niezrzeszony Autor: ~niezrzeszon [91.192.165.*]
    Zdaję sobie z tego sprawę tylko przyjąłem taką zasadę iż na forum nie podaję żadnych możliwych poziomów notowań i nie przewiduję kierunków ruchu cen. Staram się tego trzymać i ograniczać wypowiedzi jedynie do znanych wszystkim
    (a przynajmniej dostępnych dla wszystkich) informacji zawartych w dokumentach oraz na nich opierać swoje ewentualne przypuszczenia. A teraz znikam bo nie mam czasu tu ślęczeć i marnować kolejnego dnia na ciągłe odwoływanie się do tych samych informacji.
    Oczywiscie sprawa Mongoli posuwa sie w pozytywnym kierunku bo MRH jest juz w MSX
    Moja wypowiedz nie był kierowana do ciebie niezrzeszony tylko ogólnie
  • Re: Niezrzeszony Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Ja też nie miałem zamiaru wyznaczać żadnych ogólnych standardów, a pisałem jedynie o sobie.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.