• Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~parówa [77.255.100.*]
    Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo skoro jak na dloni widac ze bedzie sporo taniej -- na sile robicie dobrze sprzedajacemu
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~parówa [77.255.100.*]
    z ukrytego wala wielkimi ilosciami ile kto chce a pionki pisaly ze nie mozna tanio kupic duzych ilosci - czemu nie kupuja ?
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~jaaarecki [103.10.197.*]
    Dnia 2015-01-23 o godz. 16:32 ~parówa napisał(a):
    > z ukrytego wala wielkimi ilosciami ile kto chce a pionki pisaly ze nie mozna tanio kupic duzych ilosci - czemu nie kupuja ?

jak dla ciebie wielkie ilosci to obrót rzedu 10,000 zł to wszystko tłumaczy , buhaha

kpisz ze mnie -- udajesz nie wiadomo kogo a wczoraj ktos lyknol 600 tys po 16 gr - pozostalo z prawej jescze ponad sto tys a spokojnie jak by byl ktos chetny dostalby 2 mln -- niby skad maja byc obroty jak jest tylko tylu chetnych na zakup a zanizac cene za szybko jest niedobrze -- skoros taki grubasek to kupuj jesli tylko bedziesz mial kase to dostaniesz grubo
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~mit [89.229.215.*]
    ja też tak uważam, spadnie dużo niżej bo inteligentny prowadzący ze spółki mit zbije kurs dużo niżej nawet 6,7 gr możliwe,nie warto za śmiecia przepłacać ale warto poczekac na dużo, dużo niższy kursik akcji mit technolgia oszukancza pl
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~bolo [83.26.94.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~roxer [185.28.248.*]
    Widzicie to co chcą wam pokazać,nagle może być 12 gr ale równie dobrze 25 g.rPrzy 35gr okaże się czemu tu tak tanio a przy55gr będzie rekomendacja,Zawsze duży ogra małego.
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~babaoddoktora [193.106.246.*]
    Mit nie powinien w ogóle funkcjonować na GPW. To oszukańcza spółka, nie ma żadnej komunikacji pomiędzy zarządem a akcjonariuszami. Sorry, oprócz odtajnionych z opóźnieniem informacjach o upadłości, oczywiście tylko po to, żeby wyjść z akcji ile się da. Poniżej 10 nie spadnie, bo nie wejdą na główny, a muszą wejść, żeby było jeszcze z czego sypać. A, że z szafy już niedługo będą wypadać trupy, jestem tego pewien. Pierwszy o likwidacji MNI, potem raport za IQ ze stratą, jak przypuszczam i to sporą. Sam Lark ze sprzedażą w TESCO nic nie pomoże. Oni mają ponad 130 mln długu, same odsetki to kilka milonów kwartalnie, a przychody spadają, spółka umiera w oczach. Takiego śmiecia ze świeczką szukać na GPW.
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~jw [89.229.215.*]
    co jest grane do końca nikt nie wie, napewno spadnie ale i wzrosty mogą tu byc jeszcze ogromne
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~Geo [89.69.106.*]
    W związku z rozpoczętym właśnie procesem układowym w Spółce MNI Premium S.A., Zarząd MIT S.A. nie przewiduje znaczących korekt dotyczących spodziewanych wyników finansowych Grupy za rok 2014

Grupa MIT S.A. osiągnęła za trzy kwartały 2014 skonsolidowane przychody w wysokości 64,961 mln zł oraz wypracowała skonsolidowany zysk operacyjny przed amortyzacją (EBITDA) na poziomie 19,616 mln zł.

Z pewnością wyniki za 2014 będą tragiczne a tutaj sami wujkowie dobra rada, chcą żebyście oddawali na minimach :)
    Jeszcze nawiązując do powyższego postu. Zysk z tylko tych 3 kwartałów 2014 roku wynosi 12 groszy na akcje.
    Wiadomo, że Lark ma najlepszą sprzedaż w 4 kwartale. Obecna cena akcji to 16 groszy. Jakie widzicie uzasadnienie dla tak niskiej ceny bo dla mnie kto mądry to w tych cenach kupuje.
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~babaoddoktora [193.106.246.*]
    A co mieli napisać? Że spowoduje to poważne konsekwencje finansowe? A gdzie skup? Też o tym pisali, i co? Jeżeli wierzysz w duże zyski za IV to się mocno zdziwisz. Zysk za trzy kwartały to ok 1,1 mln, co przy prawie 160mln akcji daje wynik mniejszy niż 1 grosz na akcję. Nawet 10 groszy za MIT to jest bardzo drogo.
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~jas [89.229.215.*]
    jasne, kupimy niedługo po 7 gr
    Sami sobie odpowiedzcie czy warto kupić spółkę której zysk roczny w przeliczeniu na jedną akcje jest równy tyle co cena jednej akcji na giełdzie

i nie słuchajcie sk...... kiej baby która chodzi do doktora
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~SS [83.22.249.*]
    Pozwolę sobie zacytować klasyka " Prawdziwe wzrosty przed nami " !!
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~bankrut [89.229.215.*]
    jasne weście darmo od leszcza po 2 gronie
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~w52 [83.21.61.*]
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~usunięty [109.125.202.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora).. Autor: ~usunięty [109.125.202.*]
    skoro taka rewelacja to ja jeszcze raz zapytuje czemu wiecej nie kupujecie ???????
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~analityk [178.159.171.*]
    Ja kupuje cały czas. Średnia to 14 groszy a przy 19 groszach mam okolo 15 procent zarobku. Jeszcze z 200k pewnie skupię póki taniocha :)
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~KK [89.229.215.*]
    A JA CZEKAM NA 5-7 GRONI
    Jak ogłoszą upadłość, to nawet za 5 groszy nie warto będzie kupować. Sygnałów jest coraz więcej. Spójrz na aktualizacje Navigo:
    http://www.navigo.pl/lastest
    Ostatnia w lipcu 2014, nigdy jeszcze nie było tak długiej przerwy, dotychczas aktualizowali co 2-4 miesiące. O czym to świadczy?
    Za takie pomówienia ktoś się wam dobierze do tyłków

zysk roczny za 2014 w przeliczeniu na jedną akcje jest równy tyle co obecna cena jednej akcji na giełdzie
    Za takie pomówienia powinieneś dostać, to co na dole piszą - 200 tys złotych kary! Nawet na bankierze masz czarno na białym, jaki był zysk na akcje w 2014. IQ 0.006, IIQ 0,004, IIIQ -0,002, razem daje 0,008, więc nie wypracowali nawet zysku 1 grosz za akcje.
    Zdajesz sobie sprawę chyba, że biorąc pod uwagę wskaźnik C/Z akcje są bardzo przewartościowane, powinny chodzić w granicach 8 groszy, a jak wykażą stratę za IVQ to i to bedzie drogo.
    Nie manipuluj. Dane które podaje zostały podane nie przeze mnie tylko przez spółkę

http://mitsa.pl/pl/archives/2014/1089

"Grupa MIT S.A. osiągnęła za trzy kwartały 2014 skonsolidowane przychody w wysokości 64,961 mln zł oraz wypracowała skonsolidowany zysk operacyjny przed amortyzacją (EBITDA) na poziomie 19,616 mln zł."

A ty kolego piszcząc o upadłości MITSA w końcu się doigrasz. Podaj podstawę twojego twierdzenia albo w przeciągu 5 godzin zgłaszam cie do KNF
    A pisz gdzie chcesz. Niestety sam wprowadzasz ludzi w błąd. Nie masz pojęcia o wskażnikach gieldowych.
    Piszesz: ........Sami sobie odpowiedzcie czy warto kupić spółkę której zysk roczny w przeliczeniu na jedną akcje jest równy tyle co cena jednej akcji na giełdzie.............
    Zysk roczny wszyscy rozumiemy jako zysk netto!!!!A wskażnik C/Z to wg Wikipedii:

C/Z (Cena/Zysk, ang. Price Earnings Ratio, PE, PER, P/E) – bardzo popularny wskaźnik oceny atrakcyjności akcji giełdowych. Oblicza się go dzieląc aktualną cenę jednej akcji przez zysk netto na jedną akcję:

ZYSK NETTO!!!!!!!!!!!!!
    Jaki jest więc wskażnik w przypadku MIT? Nie słyszałem jeszcze o tym, żeby ktoś podawał stosunek ceny akcji do przychodów. To bzdura!!!!!!!!
    A teraz zacytuję, to co napisałem wcześniej:
    .......Jak ogłoszą upadłość, to nawet za 5 groszy nie warto będzie kupować......
    Zauważ, pisze to w czasie przyszlym, bo wg mnie nastąpi to niebawem, w sumie to już oglosili upadłośc MNI, tylko na razie nie wiadomo czy likwidacyjną, czy ukladowa.
    Rozumiem twoją frustracje, boś nakupił przypuszczam sporo, a kurs leci na pysk.
    A może podaj od razu do KNFu wszystkich co wypisywali tu bzdury o min 30 groszach niebawem, skąd brali swoje przypuszczenia? Gdzie tu 30 gr. WPROWADZALI I WPROWADAJĄ DALEJ TYLKO LUDZI W BŁĄD!
    Czekam z niecierpliwością na wyniki za IVQ i obiecuję, przypomnę ci to co napisałeś dziś, o mega zyskach, najlepszym kwartale.Przypuszczam, że bedą pod koniec lutego, to już niebawem.
    Albo dasz mi podstawę upadłości MITSA albo o godzinie 19.00 zgłaszam cie do KNF!
    O godzinie 18,55 zgłaszam ciebie do KNF o wprowadzanie inwestorów MIT SA w błąd, który ewidentnie wskazuje na chęci osiagnięcia korzyści majatkowych z tego powodu. W dniu 26.02.2015 GEO [89.69.106.*]wielokrotnie informował, że wskażnik C/Z za trzy kwartały 2014 jest równy wartości akcji w dniu 26.01.2015, co jest oczywistą nieprawdą!

I JAK TAM minol juz wyznaczony przez przedmowcow termin pozglaszaliscie juz do knf-u petycje przeciwko sobie ? - zaamiast pisac kupujcie :) potem taki czarodziej napisze ze byl obrot 800 zl dziennie ale nie widzi ze stoi wiecej - czemuz wiec nie kupuje ?
    i nie słuchajcie sk...... kiej baby która chodzi do doktora. Za to zdanie też bekniesz:
    Zniewaga, przewidziana w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Znieważyć można poprzez epitet, ubliżenie komuś, np. nazywając kogoś kretynem. O tym co zostanie uznane za zniewagę decydują względy kulturowe i kontekst.
    Pisz sobie co chcesz, tylko że ja podałem fakty ogłaszane przez spółkę, a ty niczym nie poparte pomówienia.

Dałem ci 5 godzin, wiec czekam na informacje na jakiej podstawie twierdzisz, że MITSA grozi upadłość. 

Skończy się twoje ohydzanie spółki, które uskuteczniasz od tygodni, jak KNF dobierze ci się do tyłka.
    Piszę ostatni raz do ciebie. Jak tak dobrze śledzisz moje posty to wiesz, że zawsze opieram je na faktach, wklejam linki itp.
    Nie będę się powtarzał, ale te wszystkie fakty stwarzają obraz obecnej sytuacji firmy. Jaka ona jest to chyba widzisz.
    Natomiast ty piszesz ewidentne kłamstwo o wartości akcji 12 groszy. Dajesz do zrozumienia innym, byc może nie swiadowmym inwestorom, że tak właśnie Jest. jest tylko jedna mała różnica - kazda spółka ma pewne stałe koszty (kredytu, podatku, wynagrodzenia itd) I własnie dlatego istnieje wskaźnik C/Z, czyli zysk NETTO podzielony przez ilosc akcji.
    Kończę temat!
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~Adwersarz [31.61.136.*]
    Od długiego już czasu nikłe obroty świadczą o fakcie, że ktoś manipuluje kursem, chcąc dobrać się do większej ilości akcji po haniebnie zaniżonym kursie. Wasze pajacowanie na forum tylko to podkreśla!!
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~floruś [103.10.197.*]
    do wpisu kolegi powyzej dodam jeszcze, ze najaktywniejsi sa PAJACE co akcji nie mają , buhaha
    z przykroscia musze ci napisac ze sam pajacujesz piszesz znowu o smiesznych obrotach a ja ci sie pytam czemy niekupowales dzisiaj wg ciebie bardzo tanio po 15 grosikow skoro mogles nakupic naprawde spore ilosci ? - no ale pewno cie nie bylo w godz 15-15.30 i piszesz takie bzdury
    Ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi na temat dowodów upadłości spółki MITSA, tak jak pisałem sprawę zgłosiłem do KNF.
    lepiej napisz czy kupiles troche akcji bo wczoraj mogles mase kupic a obrot byl malutki - skoro sa takie tanie to nic tylko brac
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~parówa [77.255.120.*]
    uwazajcie bo nabija was w butelke dalej jest drogo - nakupicie duzo a za kilka dni bedzie promocja a wy bedziecie sie dziwic jakim cudem jest to mozliwe ze jest tak tanio - skoro ktos wali tak akcjami to wie co robi
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~JUŻbezAkcji [89.229.213.*]
    ja dzis sprzedałem pkc ale wiem że zrobiłem źle, bo napewno kurs niebawem poszybuje do góry - przecież bankruty też rosną i na odbiciach można dużo zarobić a sprzedawać tak jak ja zrobiłem to duży błąd, ja już tego śmiecia nie tkne sie nigdy - zresztą nie kupie już ani jednej akcji gdy cała giełda wali się na łeb a złodziejski mit to nie ewenement... Życzę wszystkim MITOWCOM powodzenia, zarządowi jednak życze wszystkiego najgorszego żebyście za krzywde innych kiedyś odpokutowali....
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~Adwersarz [31.61.136.*]
    Wartość księgowa nadal kilkakrotnie wyższa od ceny giełdowej, a ta została obniżona w czasie, kiedy nie było nic wiadomo. Teraz, kiedy już ujawniono stan spółki, może w ciągu kilku lub kilkunastu dni sięgnąć połowy tej wartości, a to dzisiaj prawie 0,40 zł!!!
  • Re: Nie rozumiem poco kupujecie tak drogo Autor: ~Egon [109.125.202.*]
    ..
[x]
LARK 0,00% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.