chodzi o krótką sprzedaż z uwagi na lockupy główni nie mogą sprzedać akcji ale mogą je pożyczać na krótko
więc jak się skończą lockupy a spółka wykituje będzie upłynnione ponad 3 mln akcji, które ten kto pożyczył odkupi za grosze i odda głównym, naturalnie mogą podzielić łupy
to stara jak świat praktyka na giełdzie niestety narybek zawsze skazany jest na porażkę w tej nieuczciwej walce
widać kendal że sporo tutaj twoich pokądzieli się pojawiło ale ty przy nich to ty pikuś jesteś
ja wysiadłem dzisiaj bo wszystko przejrzałem żegnam przerzucam kaskę na forex tam pewniejszy zysk
Dnia 2014-11-17 o godz. 21:04 ~ren napisał(a): > chodzi o krótką sprzedaż > z uwagi na lockupy główni nie mogą sprzedać akcji > ale mogą je pożyczać na krótko > > więc jak się skończą lockupy a spółka wykituje > będzie upłynnione ponad 3 mln akcji, które ten kto pożyczył odkupi za > grosze > i odda głównym, naturalnie mogą podzielić łupy > > to stara jak świat praktyka na giełdzie > niestety narybek zawsze skazany jest na porażkę w tej nieuczciwej walce
> > widać kendal że sporo tutaj twoich pokądzieli się pojawiło > ale ty przy nich to ty pikuś jesteś > > ja wysiadłem dzisiaj bo wszystko przejrzałem żegnam > przerzucam kaskę na forex
> tam pewniejszy zysk
Nie zły bajkopisarz jesteś z tą krótką sprzedażą...Poniosło cię człowieku ...
TO JEST MISTRZOSTWO ŚWIATA..
"chodzi o krótką sprzedaż z uwagi na lockupy główni nie mogą sprzedać akcji ale mogą je pożyczać na krótko"
co z tego ,że mogą pożyczyć na krótko skoro ich akcje nie są dopuszczone do obrotu giełdowego !!!!CHYBA ŻE TY I ONI HANDLUJĄ NA ALLEGRO ....
można być zawodowcem jak ty kendal i zawodowcem jak ja lokupy mogą być też wtedy kiedy akcje są dopuszczone co nie znaczy że nie można ich pożyczyć do krótkiej sprzedazy
to klucz do sukcesu na giełdzie dla cwaniaków złoty gral warszawskiej giełdy bananowej
Dnia 2014-11-18 o godz. 12:05 ~pendal napisał(a): > można być zawodowcem jak ty kendal > i zawodowcem jak ja > lokupy mogą być też wtedy kiedy akcje są dopuszczone > co nie znaczy że nie można ich pożyczyć do krótkiej sprzedazy > > to klucz do sukcesu na giełdzie dla cwaniaków > złoty gral warszawskiej giełdy bananowej
"chodzi o krótką sprzedaż z uwagi na lockupy główni nie mogą sprzedać akcji ale mogą je pożyczać na krótko"
Człowieku jak możesz handlować akcjami głównych nie wprowadzonych do obrotu giełdowego ???
Dnia 2014-11-18 o godz. 13:07 ~goosy-loosy napisał(a): > a nie czytałeś infa o dpuszczenie 450 k
Czy ty wiesz chociaż o czym dyskutujesz??? Czytałem o dopuszczeniu 450 k .
'więc jak się skończą lockupy a spółka wykituje będzie upłynnione ponad 3 mln akcji, które ten kto pożyczył odkupi za grosze i odda głównym, naturalnie mogą podzielić łupy'
główni to lis i leszczyński mają po 1300 000 serii A i B . W obrocie giełdowym są akcje serii C i D . Więc wytłumacz mi jak mogą tymi akcjami pożyczonymi na krótko handlować ? CHYBA ,ŻE NA ALLEGRO ..
Sorki , ale dla mnie są to teorie spiskowe i gdybym tak myślał o wszystkich spółkach to co by było ??? a jednak jakoś większość spółek działa dalej . DLA MNIE TA SPÓŁKA JEST OK !!! mam czas i poczekam . nie od razu Rzym zbudowano :) POZDRO
Ja mam mały pakiecik gdzieś za 1600zł i jestem przekonany że będą tu wzrosty, ale na jakiś czas postaram się zapomnieć o tej kasie :P Niestety pośpieszyłem się z zakupem i jak nie wejdzie spekuła, to kurs sam wywinduje do góry gdzieś w II bądź III kwartale 2015r. :) Nie boli mnie to że straciłem tu kase, tylko to że zastanawiałem się czy nie brać za te pieniądze certusa w maksymalnym dołku 2 zł :P No ale co zrobisz, no nic nie zrobisz czekać i się zobaczy
Co jak co ale ja też :P Nie wiem czemu... Żadna spółka mnie tak nie przyciągała jak ta o.O wydaje mi się że to jest żyła złota... Ale ja mam jeszcze pewne wątpliwości i czekam czekam... Ale mi się wydaje że tu jeszcze z rok trzeba będzie poczekać