• Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~jan_bez_wacka [212.160.172.*]
    wyniki zapowiadają się źle
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~czytelnik [194.181.144.*]
    Kompletna bzdura. Jawna manipulacja. Spółka nie może zareagować, więc ktoś próbuje zrzucać. Za długo było za płasko i bez obrotów. Bardzo płytki rynek i kilku inwestorów. Więc jeden (lub para) manipuluje.

Ale obrońcy już reagują. Może być ciekawie we czwartek i piątek, a potem poniedziałek.

Jeśli byś miał rację, może być kłopot dla zrzucaczy. Spółka niezbyt chętna do podawania takich newsów przed czasem. Warto zwrócić uwagę, że zatrzymano skup, który robił większość obrotów. Bo okres zamknięty.
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~jan_bez_wacka [212.160.172.*]
    Może i ktos próbuje manipulowac, ale kiepsko wygląda, ze cały wczesniejszy obrót to wspomniany skup akcji. Jesli rzeczywiście normalni akcjonariusze nie obracaja akcjami, to słabo...
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~123456 [89.72.108.*]
    ale tu zawsze tak było od czasu do czasu zrzut a potem zbieranie..teraz dwa kluczowe kwartały powinny byc dobre wyniki, jak nie dadzą rady to spolka do zapomnienia
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~MK [31.61.131.*]
    Przejrzałem wpisy jak się eunucha pokazije to wzrosty są
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~mac [89.229.213.*]
    po co zarzad skupował po 3,20 jak dzis by kupił po 2,60
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~123456 [89.72.108.*]
    Dnia 2014-11-14 o godz. 09:35 ~mac napisał(a):
    > po co zarzad skupował po 3,20 jak dzis by kupił po 2,60

nie mógłby dziś kupic bo ma okres zamknięty

zresztą taki ruch przed samymi wynikami oznacza ze powinny byc dobre, bo w innym przypadku mozna by oskarzyc kogoś o insidetrading
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~mac [89.229.213.*]
    ukraina dobije wandalex oni juz nic od nich nie biorą a wandalex nie produkuje wyrzutni rakietowych lecz wózki
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~obserwator [89.68.152.*]
    Przecież WDX juz 2 lata temu zakończył przygodę (niezbyt udana) z Ukrainą. Co za odgrzewane kotlety? warto czytać raporty i komentarze.
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~MK [178.42.15.*]
    Najlepsza spółka w tej chwili na rynku. Tu tu Ktoś tak zawsze trzepać Leszcza ze potrzeba czasu aby zmienić podejście. zreszta dalej robi Ktoś co uważa za słuszne Moze się zmieni jak Ktoś Większy się znajdzie a na pewno się znajdzie
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~MK [31.61.131.*]
    Po 3.10 za drogo a po 4 Będzie Was pełno niedlugo
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~moric [89.229.220.*]
    SPOKO, niebawem kupicie syfa po 2,10 zł tu bedzie tylko gorzej ?
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~moric [89.229.220.*]
    sorry - pomyliłem to z inną spółką, wandalex to spółka ok
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~MK [31.61.140.*]
    Cos chyba trzeba zapakować przecież tu skup cały czas
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~Darek [80.50.149.*]
    Ale tu to głupi Akcionariat
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~Wacek [31.61.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • a jednak wyniki były lepsze Autor: ~XL [89.79.251.*]
    Brak Ci zborności zbierz fakty i zmierz uzyski. Z opublikowanego dzisiaj raportu kwartalnego wynika, że w odniesieniu do analogicznego okresu roku poprzedniego przychody Wandalex wzrosły o prawie 20%, a zysk netto o ponad 50%.
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~obserwator [89.68.152.*]
    Po trzech kwartałach 2014 roku spółka odnotowała wzrost przychodów o blisko 19%. Zysk brutto po trzech kwartałach wzrósł o 58,6% do poziomu 3.626 tys. zł (2.758 tys. zł netto – wzrost o 56,6%).

Jeśli w 4 kw będzie choćby połowa 2013go (III kw był kumulacją realizacji kontraktów), to dywidenda może być nawet 2 razy większa niż w tym roku bez uszczerbku dla finansów spółki. A przy okazji, to spółka dopiero rozpoczęła skup akcji.
    Każdy sam może sobie odpowiedzieć co to znaczy.

Natomiast niewykluczone, że co bardziej niecierpliwi będą chcieli wykorzystać te wiadomości do realizacji sporych zysków i wyjścia. C/Z po wynikach spada poniżej 7!

• tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~123456 [89.72.108.*]
    Dnia 2014-11-14 o godz. 20:55 ~obserwator napisał(a):
    > (III kw był kumulacją
    > realizacji kontraktów),

i 4 kwartał powinien byc jeszcze lepszy gdyż tylko z jednej umowy bedzie 16 mln przychodów:

Zarząd Wandalex S.A. informuje, że podpisał w dniu 30.06.2014 r. dwie umowy ze spółką ILS Sp. z o.o. z siedzibą w Kajetanach, należącą do Grupy Inter Cars S.A., których przedmiotem są regały magazynowe oraz przenośniki. Łączna wartość kontraktu przekracza kwotę 16.730 tys. zł netto, z czego umowa o większej wartości przekracza kwotę 8.532 tys. zł netto....... Umowy zostaną zrealizowane w IV kw. 2014 r. za wyjątkiem rozbudowy przenośników w kwocie powyżej 814 tys. zł, która zostanie zrealizowana w IV kw. 2015 r.

• Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~obserwator [46.77.124.*]
    Patrząc na wyniki należy zwrócić uwagę na stabilność przychodów oraz wzrost rentowności. III kw ub roku był wynikowo lepszy ale był to okazjonalny wyskok z racji kumulacji kontraktów. To wszystko jest w sprawozdaniu i komentarzu Zarządu. Koszty ogolne zarzadu nie rosną mimo, że spolka zmienila siedzibę na lepszą. Po zawirowaniach sprzed 2 lat nie ma śladu. Ukraińska przygoda zamknięta. Spółka płaci wysoką dywidendę i wszystko wskazuje, że 2014 będzie jednym z najlepszych lat w historii Likwiduje rozdrobnienie kontrahentów. Inwestuje w wysokomarżowy segment logistyczny (regały magazynowe), ktory bardzo szybko rośnie w strukturze przychodów. Zagrożenia jak wszędzie. Ma bardzo skoncentrowany akcjonariat co powoduje małą płynność. Tylko dla inwestorów średnio i długoterminowych. A kurs może się wahać bo ktoś chce rozbujać kurs. I na zdrowie.
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~mk [89.229.220.*]
    wszystko się zgadza podobnie myśle i licze na 20 gr dywidendy na akcje za 2014r
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~MK [80.72.34.*]
    Newsletter firmy
    Wandalex: Popyt na magazyny sprzyja firmie
    tda29-01-2015, ostatnia aktualizacja 29-01-2015 05:14
    Prześlij e-mailem
    Dodaj do:
    • Share on facebook
    • Share on wykop
    • Share on twitter

• Share on naszaklasa
    • Share on google
    • More Sharing Services
    • 0
    Wydrukuj
    Wielkość tekstu: AAA

źródło: GG Parkiet
    Marek Skrzeczyński, prezes Wandaleksu, wierzy, że pozytywny trend na rynku powierzchni magazynowych utrzyma się również w 2015 r.

źródło: GG Parkiet
    + Zobacz więcej zdjęć
    Zdaniem prezesa Wandaleksu należy się spodziewać, że zapowiadany kilkunastoprocentowy wzrost przychodów firmy został w 2014 r. zrealizowany. Jest też optymistą, jeśli chodzi o bieżące 12 miesięcy.
    – 2014 r. był dobry dla spółki. Przede wszystkim był to czas, w którym zdobyliśmy rekordowe kontrakty w każdej z oferowanych przez nas kategorii produktów – mówi „Parkietowi" Marek Skrzeczyński, prezes Wandaleksu. Firma wytwarza wyposażenie dla magazynów. W ubiegłym roku m.in. dostarczyła wózki widłowe firmie Amazon. Wartość kontraktu przekroczyła 3 mln zł.
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Wacek [31.61.129.*]
    Brać pora dobrze radzę Wyniki ok Skup akcji do końca czerwca dywidenda co rok piec procent wartości akcji
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Wacek [31.61.131.*]
    Ostatnie tanie akcje Jutro i tak wyżej
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~123456 [31.178.161.*]
    przypominam

4 kwartał powinien byc jeszcze lepszy gdyż tylko z jednej umowy bedzie 16 mln przychodów:

Zarząd Wandalex S.A. informuje, że podpisał w dniu 30.06.2014 r. dwie umowy ze spółką ILS Sp. z o.o. z siedzibą w Kajetanach, należącą do Grupy Inter Cars S.A., których przedmiotem są regały magazynowe oraz przenośniki. Łączna wartość kontraktu przekracza kwotę 16.730 tys. zł netto, z czego umowa o większej wartości przekracza kwotę 8.532 tys. zł netto....... Umowy zostaną zrealizowane w IV kw. 2014 r. za wyjątkiem rozbudowy przenośników w kwocie powyżej 814 tys. zł, która zostanie zrealizowana w IV kw. 2015 r. 

wyniki juz pewnie znane i pod to jedziemy
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~byk [95.160.5.*]
    Zobacz wątki dotyczące WandalexZobacz profil Wandalex
    Autor: ~byk[95.160.5.*]2015-02-03 15:37
    Opublikowano przy kursie: 3,90 zł, zmiana od tamtej pory: 0,00%
    Re: Spólka ma okres zamknięty
    dobra rada !
    -----------------------
    sprzedawać dzisiaj
    będzie duży SPADEK
    ==================
    i co dzisiaj mamy?
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Darek [31.61.131.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~byk [95.160.5.*]
    pewnie Kazik już wyszedł z pokaźnym zyskiem
    a wy zostaliście ?
    i czeka was STRATA !
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Byku Kazik jest i czekam kiedy Powiesz aby sprzedawać.Wodzu.
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Sz [83.18.39.*]
    fajne wyniki
    obawy co do ich powtórzenia w tym roku budzi koncentracja sprzedaży do jednego klienta, który jest w fazie realizacji dużego projektu
    dobrze że jest wyskok, ale szeroki organiczny rozwój byłby lepszy
    pzdr
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~alechandro [91.218.159.*]
    A cóż to za wielki klient, na którym Spółka się koncentruje? Tych nóg jest znacznie więcej, trzeba uważniej poszukać informacji :)
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Darek [31.61.129.*]
    Tu Nikt nic nie czyta Siedzą piwo walą i z raportu tylko zysk jest ważny Kto by czytał raport Opinie RN Opinie Zarządu
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Sz [83.18.39.*]
    Jako inwestor żywotnie zainteresowany wysoką wyceną walorów WDX z ulgą przyjmuję weryfikację moich pochopnie wysuniętych tez :-) Serio
    MIałem na myśli spółkę córkę hegemona polskiego rynku automotive aftermarket, która to buduje nowy skromny magazynek w Zakroczymiu :-)
    Umowy na 36 baniek w 12 m-cy przy sprzedaży 105 mln
    Ok, część to jeszcze backlog
    Ok, nie narzekam że firma zrobiła fajny deal
    I wcale nie twierdzę, że się wywalą jak ta noga osłabnie
    I chętnie zobaczę 120 mln obrotu za 2015 oraz 203 mln w 2016
    ale obawiam się że nie tak łatwo
    a teraz chętnie obejrzę przeczytam, że takie wyniki zrobią na luzaku + argumenty
    :-)
    pzdr
    Sz

• Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~MK [83.9.250.*]
    Tych akcji juz prawie Nikt nie ma Przychód za rok żeby był tak wielki ja za 2014 Tu żeby juz nie robili takich wind w te i spowrotem aczkolwiek do wszystkiego można się przyzwyczaić
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~NM [212.75.110.*]
    Czemu to tak rosnie
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~Alechandro [37.190.185.*]
    Rośnie, rośnie bo Spółka z roku na rok ma lepsze wyniki, jest dobrze zarządzana, coraz lepszy portfel klientów i produktów. W 2015 będzie powtórka wyników 2014, lub nawet znacznie lepiej, tak sobie myślę :)
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~MK [31.61.131.*]
    Czy to się teraz juz sprzedaje
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~MK [31.61.131.*]
    Jan bez Wacka Mów co jest grane bo Ty tu radzisz każdy wie
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~m-k [89.229.213.*]
    WYNIKI BARDZO DOBRE TU BEDZIE DWU CYFRÓWKA
    Dlaczego jest tak że dobre spółki są przez Aktywnych nie dostrzegane. Czemu tak dużo baranów jest na forum i Kupować i pisać zaczną jak bedzie po 6,- a przeciez Mogli sobie kupic po 3,25 a nawet i taniej w tym roku.
  • Re: tak jak przewidywałem wyniki dobre Autor: ~fanWDX [89.67.8.*]
    http://www.wdx.pl/files/2013/05/Zwi%C4%99z%C5%82a-ocena-RN-2014_KS.pdf

Zwięzła ocena sytuacji Spółki
    Bazując na wiedzy, której źródłem są wewnętrzne dokumenty finansowe i materiały controlingowe spółki oraz informacje z otoczenia rynkowego, Rada Nadzorcza przedstawia swoją ocenę sytuacji Wandalex S.A. na dzień 16.04.20 15.
    1.
    Konsekwentna koncentracja na realizacji celów wyznaczonych rocznym planem działania na 2014 rok, skorelowanym z wdrażaną strategię rozwoju opartą na trzech perspektywach wzrostu, umożliwiła Spółce zarówno osiągnięcie doskonałych wyników ekonomicznych na koniec minionego roku, jak również przygotowała warunki dla kontynuacji ekspansji rynkowej w kolejnym roku. W aspekcie ekonomicznym w 2014 roku Spółka odnotowała 28% wzrost przychodów, których wartość wyniosła 104.865.000 PLN oraz 78 % wzrost zysku brutto, sięgający kwoty 6,5mln PLN przy wartości EBITDA przekraczającej 15 mln PLN. Na uwagę zasługuje dynamika wzrostu referencyjnych wskaźników rentowności, w tym: marży zysku brutto z poziomu 4,4% do 6,2%, wskaźnika ROA z 3,6% do 5,6% oraz stopy ROE z 7,3% do 1 2,2%. W aspekcie biznesowym spółka zrealizowała większość celów rozwojowych i skutecznie identyfikowała i usuwała wąskie gardła ograniczające jej wzrost organiczny.
    2.
    Wstępne informacje i raporty opisujące sytuację Spółki po I kwartale 2015 wskazują na rosnący portfel ofert i zamówień, który przełożył się na wzrost przychodów i kwot marż. Dane te przekonują Radę o dobrze rozpoznanej przez Spółkę sytuacji rynkowej trafnie zdefiniowanym modelu biznesu oraz zasadności kontynuacji obranej strategii zrównoważonego rozwoju Spółki. Sprzyjająca sytuacja w otoczeniu biznesowym, w tym perspektywa rosnącego popytu na oferowane produkty oraz dostępność i niski koszt pieniądza stanowią zachętę do realizacji inwestycji produkcyjnych, zaplanowanych na 2015 rok. Wybierając optymalizację finansową i podatkową jako kryterium wyboru sposobu realizacji inwestycji Rada wskazuje, na okresowy wpływ ponoszonych wydatków na bieżące wyniki Spółki.
    3.
    Rok 2014 był kolejnym okresem wykazującym wzrost generowanej przez Spółkę gotówki świadcząc o jej efektywności operacyjnej. Rosnące wskaźniki płynności, zrównoważona struktura bilansowa, poziom ogólnego zadłużenia oraz wartość kapitału pracującego wskazują na zdrową i bezpieczną sytuację w finansach Spółki.

4.
    Rada Nadzorcza na bieżąco analizuje obszary ryzyka i pozytywnie ocenia sposób nim i zarządzania przez kadrę Spółki. Pozytywnie oceniamy współpracę Spółki z głównymi jej partnerami biznesowymi i kluczowymi interesariuszami.
    5.
    W kwestii zagospodarowania zysku, wypracowanego w 2014 roku Rada Nadzorcza wskazuje na wagę pogodzenia krótko i długookresowego interesu Akcjonariuszy Spółki oraz istotne znaczenie podtrzymywania wizerunku Wandalex S.A. jako spółki dywidendowej. Biorąc pod uwagę perspektywy inwestycyjne Spółki i zdrową strukturę ich finansowania Rada rekomenduje przeznaczenie 28 groszy zysku na dywidendę, a pozostała jego część na kapitał zapasowy.
    Warszawa, dn. 16 kwietnia 2015 r.
    Przewodniczący Rady Nadzorczej
    Dariusz Bąkowski
    Pozdrawiam Obecnych Najlepszej Spółki na rynku.
    Jest tu Ktoś.
    Za tydzień już Bedziecie Kupować ale dziwi mnie taka cisza przy najlepszej spółce na rynku.
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Jan bez Wacka juz wystarczy tej zabawy Pokaż że Masz Wacka. Wszyscy wiedzą Kto tu karty rozdaje. Tytuł postu nie udany ale taki zamiar Miałeś żeby wystraszyć. Marnota jesteś jak można tak pisać a co innego myśleć i robić.
    No jak tam idzie. kto ma akcje Ten Zuch. Chyba następna fala zaczęta. Pozdrawiam
    Mam pytanie . Czy Ktoś z Was ma te akcje. Nie kumam Ludzi nie ma na forum a podaz jest. Ktos sie stawia ale z trendem nie wygra. Kto nie ma ten niech Kupi Najlepsza Spółka na rynku. Po co rzezbic w gównie na innych jak tu trend wiadomy wyniki super Widac że Własciciele zmienili podejście i Dają Inwestorom to co Spółka wypracuje. Pozdrawiam
  • Re: Wg dzisiejszych ruchów ceny Autor: ~felix [31.6.157.*]
    super wyniki a kurs spada, kto to tak tanio oddaje tte akcje, wyniki są super, bedzie wysoka dywidenda
[x]
WDX 0,00% 14,85 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.