Ostatnio aktualny news jaki znalazłem to ten > http://www.parkiet.com/artykul/1389401.html
Czy wie ktoś może ja aktualnie wygląda sytuacja? Zainteresował mnie ta spółka ale płynność waloru jest bardzo słaba. możliwe że na GPW będzie lepiej, sama spółka fundamentalnie jak dla mnie wypada dobrze.
Jak długo może trwać rozpatrywanie prospektu emisyjnego który trafił do Komisji Nadzoru Finansowego?
Niestety nie wiem ile czasu może trwać zatwierdzenie prospektu. Spółka bardzo atrakcyjna cenowo. Po przejściu na GPW będzie po 50 zł. Po 25 zł możesz spokojnie wejść ryzyko spadku znikome.
A czy są jakieś formalne wymogi, które należy spełnić jeśli chodzi o takie przejście na GPW? Jak wygląda takie przejście względem akcjonariusza czy coś się wtedy zmienia? W tym sensie, że jak mam wykupiony pakiet akcji spółki na NewConnect to czy przy przejściu na GPW te akcje są nadal moje czy są odkupywane po cenie zamknięcia emisji waloru na NewConnect?
Szczerze to ta spółka bardzo mnie zaintrygowała. Na debiucie NC została mocno przeceniona jednak ten spadek nie był wyznaczony złą kondycją spółki. Od samego początku radzi sobie bardzo stabilnie. Znalazłem artykuły o tym, że wchodzą na rynek niemiecki. Tak czy inaczej poczekam z wejściem na raport kwartalny, który ukaże się niebawem 14.11.2014.
Info z pewnego zrodla. Nie spieszno im z przejsciem na gpw. Raport ma byc bardzo dobry. wystrzal wydaje sie ze bedzie po raporcie. Ja sie ustawiam ciagle na 22 i 23 zl ale nikt nie sptzedaje...
Nikt tego nie komentuje ale tu jest ponad 3500000 akcji w drodze (max ilość warrantów wymiennych na akcje serii f) ...ja na razie podziękuję, chyba, że się z tego wycofali?
czy to pytanie to jakis zart????tak akcje serji f sa sporo lepsze od akcji serji B C i tak dalej... a od F lepsze sa potem g i h ;) no co tu za ludzie inwestuja....j sie nie dziwie ze w tej hossie na rynkach swiatowych tylko nasze indeksy praktycznie nie uczestnicza skloro tu tacy geniusze na gieldzie....ciekawi mnie jak wy wybuieracie spolki skoro jak czytam te forum to tu naprawde wie cos moze 5 osob ..................................tragedia bo reszcie sie nawet chyba do jednej ksiazki nie chcialo zerknac
kolego, jeśli obecnie jest ponad 1,7 mln akcji w obrocie a w drodze jest ok 2 razy tyle (ponad 3,5 mln) to tak trochę nie za dobrze. Zsumuj ilość akcji i pomnóż przez obecny kurs zobacz jaka wyjdzie Ci kapitalizacja
Staram się być ze wszystkim na bieżąco, tego akurat nie przeczytałem, gdzieś mi umknął. Dzięki za link, musiałem niestety podjąć dzisiaj decyzje z co tej spółki.
Jak sadzisz co teraz może dziać się w Esotiq na notowaniach po wypuszczeniu tej uchwały (3)?
Ciężko powiedzieć na ile akcji znajdą chętnych, jaką ustalą ich cenę oraz ile ich ostatecznie będzie w obrocie. Obecna kapitalizacja spółki patrząc na zadłużenie, możliwy rozwój, zysk netto itp moim zdaniem jest atrakcyjna do zakupu ale emisja tak dużej ilości akcji budzi mój niepokój. Sam szukam solidnej spółki z perspektywami w którą mógłbym systematycznie inwestować swój kapitał i ta zdecydowanie zwróciła moją uwagę ale do czasu emisji zostawiam w obserwowanych.
Oczywiście nie jest to z mojej strony rekomendacja kupna ani sprzedaży, każdy sam podejmuje decyzje.