No pięknie kuźwa pięknie. Jutro potężny up. My mamy tylko do Bumechu na samym starcie 10 procent dyskonta, a myślę że jutro będzie o wiele więcej niż 10 procent
KNF dała zielone światło dla emisji połączeniowej Bumechu dla akcjonariuszy ZWG 2014-10-28 17:16 A A+ A+ Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła memorandum informacyjne Bumechu związane z ofertą publiczną akcji serii F i dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym GPW - podała KNF w komunikacie.
Oferującym akcje spółki jest Dom Inwestycyjny Investors.
W maju Bumech informował, że chce się połączyć z ZWG poprzez przeniesienie całego majątku ZWG na Bumech w zamian za akcje Bumechu.
Parytet wymiany ma wynieść 1:2, czyli za każdą akcję ZWG wydane zostaną dwie akcje Bumechu nowej emisji.
Spółka informowała wówczas, że w związku z połączeniem, kapitał zakładowy Bumechu zostanie podwyższony o 56,16 mln zł w drodze emisji 56.160.000 nowych akcji serii F, które zostaną przydzielone akcjonariuszom przejmowanej spółki ZWG.
W raporcie wynikowym za pierwsze półrocze ZWG podała, że po zatwierdzeniu memorandum informacyjnego Bumechu zostaną zwołane walne zgromadzenia akcjonariuszy obu spółek, na których zostaną podjęte uchwały związane z połączeniem.
ZWG i Bumech działają w branży usług dla górnictwa. ZWG notowany jest na rynku NewConnect, a Bumech na głównym rynku GPW. (PAP)
wg mnie notowania ZWG nie muszą iść w proporcji 2;1 do Bumechu , bo za 2-3 m-ce znikną z notowań jak kamień w wodę , zwiększając tylko liczbę akcji Bumechu. oczywiście rynek powinien wykorzystać mniejszą cenę akcji zwg do wykorzystania w zakupie , ale co komu zrobisz ,że woli kupić drożej Bumech . Ja chcąc wykorzystać kredyt akcyjny też kupowałem Bumech a nie ZWG , bo w zastawie Bumech jest liczony 65 % wartości a ZWG 0 .
Patrz lepiej na Bumech. Tamten kurs to już nasz kurs, a że ktoś chce oddawać jakieś 15 procent poniżej nawet progu Bumechu to jego sprawa. Może kredyt spłaca, albo na leki potrzebuje.
Przecież ZWG to jedna wielka ściema ! Falenta sprzedał pakiet spółki między innymi firmie WS Trust!?!?! Poszukajcie co to takiego! Ta niby firma posiada kapitał zakładowy w wysokości UWAGA!!! aż 5.000zł a została utworzona 27.03.2014r HAHAHAHa Ściema Ściema i wyprowadzanie kasy !!!
Człowiecze. Dla wszystkich pod słońcem chyba jest jasne że ZWG to zbyt cenne aktywo aby Falenty mógł pozwolić sobie na jego wywalenie na dnie z powodów dotyczacych jego osby a nie ZWG przecież. Więc chyba jasne że chyba "sprzedał" słupowi i od słupa odkupi jak smród dotyczący jego osoby opadnie, a opada powoli, bo jakoś nic Prokuratura nie znalazła na agenta ABW - Falentę
W każdej chwili może nastąpić eksplozja kursu. Bumech rośnie na dużych obrotach i nie pozostawia wyboru. Już mamy dyskonto do ceny wyjściowej przy połączeniu ponad 20 procent
Bumech rośnie bo by przegłosować ten złodziejski deal potrzebują wiekszości,więc skupują papier.
Ja mam Bumech i będę głosować przeciw takiemu parytetowi. Cena 1:1 jest uczciwa i na taką mają moją zgodę. Możliwe, że przegłosują inny parytet niż 2:1 i dlatego bumech rosnie (by się zrównać ceną z ZWG)
musicie pisać tylko dobrze o falencie tak samo jak w rosji o putinie cenzura ....cenzura gdzie to zgłosić że rzeczowe wypowiedzi są cenzurowane i usuwane to niezgodnee z prawem trzeba coś zrobić bo im sie wydaje że mogą robić sobie co chcą, jeśli im sie nie podoba ze ktos wyraza swoje zdanie w cenzuralny sposób powinni zamknąć forum na bankier pl. wystosuje pismo do portalu i sprawdze czy jest to zgodne z prawem PL
Dla tych, którzy nie czytali Memorandum. Młyn nadal mieli się w opisach, więc chyba coś jest na rzeczy. Fragmenty poniżej:
Część IV Memorandum Informacyjne ZWG S.A. prowadzi innowacyjne projekty zmierzające do wdrożenia nowatorskich rozwiązań - napełniacze węglowo-mineralne (piroliza), młyn elektromagnetyczny, cyfrowe centrum obróbcze (CNC), regeneratory gumowe.
Wdrożenie do produkcji młyna elektromagnetycznego Młyn jest...........................Spółka zamierza sprzedawać oraz dzierżawić wyprodukowane urządzenia. Urządzenie obecnie przechodzi testy przemysłowe u jednego z klientów. Docelową grupę klientów stanowią przede wszystkim spółki wydobywcze.
Zobaczymy przy spadku tylko 2.60 i to będzie podwójne dno Bumech 1,60 różnica 1,00 -------------------------------------------------- ZWG teoretycznie powinien kosztować 3,20 -3,30 tylko kupować - ale to jest moja prywatna opinia.
poczekaj z oceną do końca roku jeszcze prawie 2 miesiące ------------------------------- sprzedaje koledze i odkupuje żeby wykazań dużą stratę i tak kurs spada a większość patrzy jak szpak w telewizor !
Wyniki na tej spolce raczej nigdy nie zawodza i pewno dzien po wynikach urosnie w jedna sesje z15% tylko co z tego jak potem 3 dni z rzedu po -6 i wracamy do sraczki i wszyscy juz zapomna o wynikach i bedzie czekanie na nastepne i to samo. Oprocz byka nie ma tu chyba juz w pelni zadowolonego inwestora
A tak na marginesie, dlaczego Sutkowski czeka z tym walnym, na co czeka? Aż kurs dojdzie do groszy. Ale prezes się trafił....Dba jak nikt inny o akcjonariuszy nasz kochany prezes.
dokładnie masz rację sam się zastanawiam na co tym razem sutek czeka , ciekawe czy walne odbędzie się przed świętami bo o przejściu na główny w tym roku można zapomnieć.