ale widziałeś chyba ten 'straszak' który się pojawił? jakieś 15k na 0,73 stało przez chwilę, a potem się ktoś wystraszył i sprzedał 3k na lewą stronę...
Wczoraj na zakończenie miesiąca narysowali piękną białą świecę, wydaje mi się że to z tego powodu tak wysoko podciągnęli. Teraz jakiś czas podejrzewam kiszonkę, ale do końca lipca kto wie czy 2 z przodu nie zawita...
nie sugerowałbym się jakimkolwiek scenariuszem technicznym, najpierw musi nastąpić większa płynność papieru. To, że klon ma potencjał wzrostu (myślę, że bardzo duży nie bawiąc się wyobraźnią a logiką i faktami) to jeszcze musi być poparte obrotami a te jeszcze nie rozpieszczają. Wzrosty są na coraz wyższych obrotach a sprzedających brak (jeśli mówimy a jakiejś korekcie jak wczoraj to raczej bym tego tak nie nazwał:)). Jest coraz ciekawiej bez wątpienia a akcji we FF jest coraz mniej. Nie obstawiam 2 z przodu:)
Dnia 2014-07-01 o godz. 21:47 ~pryszczatyguziec napisał(a): > Wczoraj na zakończenie miesiąca narysowali piękną białą świecę, > wydaje mi się że to z tego powodu tak wysoko podciągnęli. Teraz jakiś > czas podejrzewam kiszonkę, ale do końca lipca kto wie czy 2 z przodu nie > zawita...
nie sugerowałbym się jakimkolwiek scenariuszem technicznym, najpierw musi nastąpić większa płynność papieru. To, że klon ma potencjał wzrostu (myślę, że bardzo duży nie bawiąc się wyobraźnią a logiką i faktami) to jeszcze musi być poparte obrotami a te jeszcze nie rozpieszczają. Wzrosty są na coraz wyższych obrotach a sprzedających brak (jeśli mówimy a jakiejś korekcie jak wczoraj to raczej bym tego tak nie nazwał:)). Jest coraz ciekawiej bez wątpienia a akcji we FF jest coraz mniej. Nie obstawiam 2 z przodu:)
Ale zawsze lepiej to wyglada gdy sie uklada w ladny techniczny wykres. Klonem zarzadzaja madrzy ludzie i wzrosty beda rowniez madrze ulozone. Zeby nie wygladaly na jakies dziwne spekulacje a co gorsza manipulacje kursem.
myślę, że to Mera kupuje. Zauważcie równolegle jak spisuje się kurs. Zastanawia mnie to od dłuższego czasu..... Mogą być ciekawe wiadomości wkrótce. Bez konkretnego powodu kurs poszybował z 50 gr na prawie złotówkę. I to bez większych oporów. Za bardzo nie ma sprzedających:) Jest to bardzo mądrze rozgrywane. Moim skromnym zdaniem i bez jakiegokolwiek naganiania szykuje się poważna sprawa. Nie uniknione, że poparte to będzie silnym wzrostem. Spółka od dawna wiadomo, że dobrze zarządzana. Wszystkie spółki które handlują z Niemcami i Francją (przemysł) mają bardzo dobre perspektywy na 2 najbliższe kwartały a Klon jest taką spółką. Większość idzie do Niemiec. Iwestuje (widać po obligacjach). Cóż szanowni Państwo pozostało...... czekać z uśmiechem na rozwój wydarzeń. Spokojnie i do góry.
nie wiem o czym piszesz..... nie słyszałem tego ale..... jeśli skojarzenia i rejon są podobne to możliwe. Nie jestem naganiaczem więc nie zabieram zdania w tym temacie:) Obserwuję Klona (firmę) od 3 lat i wiem jedno - subiektywnie- to dobrze zarządzana spółka aczkolwiek nie bardzo dostępna informacyjnie dla zwykłego inwestora (jak np ja).... Gdyby Zarząd częściej jakieś komunikaty rzucał zrobiłoby się na pewno BARDZO CIEKAWIE ale takie podejście jak teraz ma też swoje uroki:)
myślę, że to początek zbiórki, zobaczcie że nie ustawiają się na sprzedaży ogromne ilości akcji.....:) wniosek może być taki, że papier już został zebrany w takiej ilości, że można posterować kursem. Spółka kiszonkę miała 3 lata (!), przez ten czas parę set tyśięcy poszło więc jest czym handlować. Zapewne będą wkrótce jakieś konkrety ze spółki i wtedy dopiero kurs wystrzeli. Obroty jeszcze nie rozpieszczają ale myślę, że jeśli chcieć upłynnić taką ilość akcji trzeba będzie uzyskać niezła płynność
jest dokładnie tak jak pisałem.....:) brak chętnych do sprzedaży na tych poziomach, testowanie czy nie będzie dużej podaży i sruuuuu:) widły i dalej:) a obroty? skąd jak nie ma chętnych do sprzedaży. Jak chcesz kupić to dużo drożej.
nie grzejcie sie jeszcze, ja bym czekal do wyzszych obrotow, to jeszcze nic nie potwierdza..... nie mniej jednk nie ma chetnych wiekszymi pakietami do oddawania, a to moim zdaniem wazne:)
nic się nie grzejemy, stwierdzamy tylko fakt że mamy ok 4 krotnie wyższą cenę niż rok temu. A to dobra nowina, tym bardziej że nie ma przesłanek do spadków pomijając korektę. Obroty też jak na Klona i nc dobre