akcje jak ktos kupi to już bez pp.Kto sprzedał w piatek też już pp nie ma.Cena pp to ok 3.60-3.15=0.45 .Cena zamkniecia z piatku -cena enisyjna =pp.Pp mozna handlowac jak akcjami .Pytania?
W niedziele chcesz sprzedac ? To nie gielda samochodowa ! W poniedzialek sprzedasz ,pp na twoim rachunku beda dopisane w dniu ustalenia ,czyli 04,06 ,2014.
Jak nie rozumiesz to wpisz w google-prawa poboru.I wszystko poczytaj troche. masz caly dzien do jutra na czytanie.Zaznij od wikipedii ,i stronki bossa .pl
ok, wiem ogolnie co to pp. Pytanie - kupiłem akcje jakiś czas temu - liczyłem na wzrost, a tu spadek. Teraz jak sprzedam w poniedziałek to otrzymam pp? Czy muszę składać na to jakieś zlecenie?
Wiele osób tego nie rozumie i moim zdaniem duzi będą chcieli to wykorzystać, także może być okazja, żeby tanio kupić pp i w pierwszych godzinach notowania, tak jak to było z pp dla polnordu...
jesteś w błedzie ,gdyby tak było jak piszesz to osoba która kupiła by akcje w poniedziałek a zaksiegowane beda w czwartek według ciebie nabyła by pp do nowych akcji.Co nomenomen nie jest prawda gdyż dzień ustalenia ppjest w środę.