16.05. Warszawa (PAP) - Analitycy BM BGŻ, w raporcie z 9 maja, podwyższyli cenę docelową
akcji Amiki do 142,88 zł, podtrzymując rekomendację "kupuj".
Rekomendacja została przygotowana przy cenie 97 zł.
Analitycy BM BGŻ spodziewają się, że w 2014 roku Amica wypracuje 70,7 mln zł zysku netto,
109,6 mln zł zysku EBIT, 139,2 mln zł zysku EBITDA oraz 1.917,6 mln zł przychodów ze
sprzedaży. (PAP)
rekomendacje w ok. 150 zł może i robią wrażenie,ale mnie najbardziej cieszy duży wzrost przychodów w I kwartale o ok. 25%(??!) , fajnie że firma zdobywa nowe rynki i jest popyt na jej towary. Oby więcej takich polskich firm:) I myślę że to nie jest ostatnie słowo. Ja decyzji o zakupie nie żałuję
Zelmer kupili Niemcy, ale makę zachowali, podobnie jak ze Skodą kupili ją Niemcy, ale markę zachowali. W tym drugim przypadku zawsze wszyscy gadają:'' Czeska Skoda'' a to gu... prawda o Zelmerze od razu wszyscy gadają ze niemiecki Jakieś kompleksy?
Obcy właściciel nigdy nie zadba o markę tak jak krajowy. Japończycy, Koreańczycy, Chińczycy z Tajwanu i kontynentalni nie sprzedają swoich marek tylko budują na nich potęgę gospodarczą, firma która kontroluje cały proces powstawania produktu od pomysłu do półki w sklepie jest podstawą rozwoju kraju, daje szansę na lepiej płatne miejsca pracy i rozwój własnych technologii. Nasi decydenci zbyt późno zrozumieli, że kapitał ma narodowość.
Ideologia w realnym świecie się nie sprawdza, socjalizm czy kapitalizm w czystej postaci nie istnieje, a zniszczenie większości przedsiębiorstw państwowych by budować od nowa na gruzach to czysta głupota i ewidentny przykład naszych kompleksów.
Dnia 2014-07-31 o godz. 09:17 ~re napisał(a): > Nie powinno być aż tak źle skoro osoba powiązana z organami spólki > kupuje akcje . Może wyniki za w kw będą lepsze
Szczerze na to liczę. Zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam
gówno ta amica. dywidenda marna chociaż zyski wysokie. perspektywy na nowe rynki zbytu nikłe. szanse na wzrosty majac na uwadze sytuację polityczną prawie żadne. trzeba uważać bo zjazd bardzo możliwy
gówno zawsze spada wdół. anale jak zawsze walneli się z rekomendacjami na 142 zł. śmiechu warte te ich rekomendacje. banda debili nie analityków. wszystkich wypieprzyć na zbity pysk i zakazać wydawania bzdurnych analiz.