W ubiegłym roku mieli 2,2 mln zł zysku netto, co dało impuls do wzrostu z 30 gr do 37 gr,
by po trzech tygodniach spaść ponownie do 30 gr :/
Teraz akcje wyceniane są na 50 gr, a zysk nie musi być lepszy.
Acha, to chodziło o I Q. Nie wiem. Dzisiaj weszło mi trochę akcji za 49 groszy, ryzyk fizyk. Spółka mi się podoba, ciekawa i przyszłościowa działalność, brakuje tylko informacji na bieżąco, ale może za dużo wymagam.
Przypominacie sobie rekomendację z 2013-11-20 kupuj 0.85 Dr Kalliwoda Research?
Dwa dni wcześniej kurs był na szczycie 71 gr po rekomendacji spadło. Dr Kalliwoda nie podał do dnia dzisiejszego innej rekomendacji. Co w związku z tym? Kurs jest strasznie zaniżony, zwłaszcza, że wszędzie wyceniany jest na 1,30zł. Mamy ładne fundamenty, które nam się twrozą na dobrej wysokości. W między czasie weszliśmy do WIG250.
Akcje są skubane. Przypomnę się za parę miesięcy :-)
Pozdrawiam :)
Gen, popyt właśnie nie umiera. Czają się jak na zwierzynę. Na próbę wystawiłem trochę tysięcy, które kupiłem niżej i poszło od razu po potwierdzeniu zlecenia. Dosłownie w 1 sek poszło 7tysięcy papieru. Daje do myślenia? za 49 groni.
Odnoszę takie wrażenie, że na kilku spółkach akcjami mieszają domy maklerskie.
Mam na myśli Trakcję, MIT, Hawe, Mirbud.
Celem nie są wzrosty, lecz ganianie od bandy do bandy drobych z ulicy i skubanie ich na prowizjach, a przy okazji na różnicy kursowej z akcji. Raz wywołują na akcjach euforie, a innym razem panikę, a prowizje za zawierane transakcje i tak wpadają na rachunki domów maklerskich.