Dnia 2014-04-15 o godz. 15:26 ~sterw napisał(a):
> realna wartosc przy tych poziomach zysku?Byc moze 1 zl
realnie to ty chyba nic nie wisz o tej firmie
to fakt .Ale wiem ,że akcje wymieniane sa 30 razy wyżej niz wynosi zysk na jedna.Przy cenie 1 zl wskaznik c/z 10 wciaz nie jest tanio a te ciuchy sie nie sprzedaja.Spolka podala zawyzone prognozy zeby pozyskac kase z debiutu,teraz marże scinaja tansi konkurenci z galerii i dyskontow.Cena za chciwosc.Oczywiscie zeby zrobic solidna wycene zeby poswiecic na to czas, to o czym pisze licze na palcach na razie nie jestem zainteresowany akcj/
Popatrz na rentownosc aktywow,kapitalu wlasnego 2,08 2,10 to sa smieszne sprawy.Inflacje mamy na poziomie 4% dolicz do tego podatki ten biznes jest cholernie nisko rentowny
Oczywiście ale jest coś na co warto zwrócić uwagę , otóż AD (akumulacja/dystrybucja) , wystąpiła pozytywna dywergencja od grudnia 2013: to jest pozytywna sprawa , warto papier obserwować.
czym sie zdziwie?Belkotem ludzi operujacych slownictwem ktorego nie rozumieja,wiara ze at da im pieniadze ktorych nie zobacza czy slepa nadzieja ze gielda jest maszynka do robienia pieniedzy ktorych nigdy nie da sie nie zarobic.Wszystkie te etapy mam juz za soba wiec zdziwic mnie tu moze jedynie cen 0 ,50 gr
Cena wynosi 2,80 zl za akcje,wartosc jedenj akcji jest zupelnie czym innym.Cena wartośc ,wartośc cena to sa rzeczy co innego znaczace czesto mylone przez niedoswiadczonych inwestorow.
CZy kapitalizacja spolki na gieldzie daje pojecie ile ona jest warta w rzeczywistosci.Nie poniewaz w gre wchodza dlugi,wartosci niematerialne ,marka.